• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Antalya'da üniversite okuyan yabancı öğrenciler çok şanslı

Antalya'da üniversite okuyan yabancı öğrenciler çok şanslı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı George Bakkur, Topluluk Danışmanı Ramazan Uyar ve topluluk üyelerini kabul ett

Abdurrahman Büyükkeskin
ANTALYA -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı George Bakkur, Topluluk Danışmanı Ramazan Uyar ve topluluk üyelerini kabul etti.Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmeye İrlanda, ABD, Kosova, İtalya, Filistin, Ukrayna, Tayland, Rusya, Türkmenistan, Fas, Polonya ve Irak'tan gelen yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.Öğrencilere, gençlerle buluşmaktan keyif aldığını belirten Vali Yazıcı, pandemi den dolayı bir süre bu buluşmalara ara vermek zorunda kaldıklarını ancak önümüzdeki süreçte gençlerle sık sık bir araya gelmek istediğini ve uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun da düzenleyeceği etkinliklere katılabileceğini ifade etti.

 

antalya-valisi-ersin-yazici,-007.jpgAntalya Eğitimde de Bir Marka
Antalya’nın, Türkiye’nin en önemli eğitim şehirlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı “Antalya turizm, tarım, ticaret ve sağlık sektörlerinde Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden bir tanesi ve bu konularda üniversitelerimizin eğitim seviyeleri de çok yüksek. Akdeniz Üniversitemiz özellikle sağlık alanında dünyanın en iyi üniversitelerinin arasında olan, rüştünü ispatlayan bir üniversitedir. Kampüsünün güzelliğiyle, nitelikli eğitimiyle ve sosyal, kültürel faaliyetleriyle örnek bir üniversite. Sizlerin de tercihlerinizi Antalya’dan yana yapmanız bu güzelliklerin farkında olduğunuzu gösteriyor. Üniversitemize, Antalyamıza hoşgeldiniz, hepinize başarılar diliyorum” dedi.


Antalya'da eğitimi daha nitelikle hale getirmenin en öncelikli konusu olduğunun altını çizen Vali Yazıcı “AHENK adında Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi’ni başlattı. Özellikle eğitimde ilk ve ortaöğretimde geride kaldığını değerlendirdiğimiz öğrencilerle, meslek liseleri öğrencilerimizle ilgileniyoruz. Okulların motivasyonunu artırmaya çalışıyoruz. Haftada 2 okula gitmeye çalışıyorum. Okuma saati yapıyorum. Her okulda ortalama 100 öğrencimizle sohbet ediyorum. Öğretmenler odasında öğretmenlerimizle görüşmeler yapıyorum. Okuyan bir toplum önceliğimiz ve ilimizde 90 tane meslek lisesi var. Meslek liselerinde ki gençlerimizi biraz daha motive edip umutlarını arttırabilmek için oralara daha çok dokunmaya çalışıyorum. Gençlerle ve çocuklarla buluşmak hoşuma gidiyor. Vali olmanın getirdiği avantajla her alanla ilgiliyim. İstediğim alana yoğunlaşabilirim. Meslek  hayatım boyunca eğitim, gençlik ve fakir fukara benim önceliğim oldu.” dedi.
Antalya’da Okuduğunuz İçin Çok Şanslısınız
Antalya’nın her şeyden önce bir turizm şehri olduğuna da vurgu yapan Vali Yazıcı “Dünyanın dört bir tarafından insanlar bu şehirde tatil yapmaya geliyor. Antalya Türkiye’nin turizm başkenti. Sizler eğitim süreniz boyunca tarihin, kültürün, doğal güzelliklerin baş döndürücü güzellikte olduğu bu şehirde yaşayacaksınız. Çok şanslısınız. Eğitiminize devam ederken Antalya’yı doyasıya gezmeyi, şehrimizi ve insanımızı tanımayı da ihmal etmeyin. Çok beğeneceğinize eminim.” İfadelerini kulandı.
Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı George Bakkur ise kendileriyle görüştüğü için Vali Yazıcı’ya teşekkür ederek, Valilik makamında olmaktan çok heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.