• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Antalya'da köylere imar geliyor

Antalya'da köylere imar geliyor
Antalya'daki 543 köy imara kavuşuyor. İsteyen istediği yere ev yapamayacak. 126 köyde imar uygulamasının ilk çalışması olan yerleşim alan planları hazırlandı

ANTALYA -Antalya'daki 543 köy imara kavuşuyor. Bundan sonra köylerde isteyen istediği yere ev yapamayacak. 126 köyde imar uygulamasının ilk çalışması olan yerleşim alan planları hazırlandı. İmar çalışmalarına başlanması ile modern kanalizasyon sistemine kavuşacak olan köylere, köylüden talep gelmesi halinde sinema salonu bile yapılacak.

Şehir ve ilçelerden sonra köylerde imarla tanışacak. Köyleri imara açabilmek için ilk önce yerleşik alan planları çıkarılacak. 126 köyde bu çalışmanın tamamlandığı bilgisini veren İl Genel Meclisi Başkanı Bilal Özgür, hedeflerinin bu sayıyı 190 çıkarmak olduğunu söyledi. İmar öncesinde nerede, ne olduğunun tespit edilmesi için yerleşik alan planlarına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Bilal Özgür, "Yıl sonuna kadar bu çalışmayı tamamlanacak. Köylerdeki mevcut durumu gördükten sonra imar çalışmalarına başlanacak." dedi.

 

İmar uygulamaları ile köylerin daha modern hale geleceğini anlatan Bilal Özgür, "Yıllarca isteyen istediği yere bir şeyler yapmış. Adam evini, ahırını istediği şekilde inşa etmiş. Sonrada oraya elektrik su bağlatmış. Bu işlerin daha çağdaş olmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Köylerde başlatılacak imar çalışmaları için İl Özel İdaresi bünyesinde görevlendirmek üzere teknik personel alınacak. Mimar, mühendis, şehir plancısı ve harita mühendisinden oluşan 23 kişilik bir ekip kurulacak.

 

Antalya'da tapu kaydı bile bulunmayan köyler bulunduğuna dikkat çeken Bilal Özgür, şöyle devam etti: "İmar çalışması ile nereye ne yapılacağı belli olacak. İsteyen istediği yere çivi çakamayacak. Konutların nereye yapılacağı, kanalizasyonun nereden geçeceği belli olacak. Köy konakları, köy meydanları önceden belirlenerek plana uygun olarak yapılacak. İsteyen köye sinema salonu bile yapacağız"

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.