• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Antalya Lisesi mezunları ayaklandı: 125 yıllık okuluma dokunma!

Antalya Lisesi mezunları ayaklandı: 125 yıllık okuluma dokunma!
Sivil Toplum kurulaşları, milletvekilleri Antalya Lisesi'nin olgunlaştırma Enstitüsü yapılma girişimi ve ranta kurban edilme hareketini meclise taşıdı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA -
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, “Antalya Lisesi’nin tahsis düşüncesi uykularımızı kaçırıyor” diyerek Antalya Lisesi’nin ranta kurban edilme hareketini meclise taşıdı. Ayrıca CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aydın Özer, Rafet Zeybek , Çetin Osman Budak ile İyi Parti Antalya Milletvekilleri Feridun Bahşi ve Hasan Subaşı Antalya Lisesinin tahsisi Meclis gündemine taşıdı.

antalya-lisesi.jpgantalya-lisesi-.jpg

Antalya Lisesi’nin, 125 yıllık Antalya geçmişinin şehrin belleği ve simgesi olduğunu belirterek, okuldan Cahit Külebi, Levent Yüksel, Ahmet Hamdi Tanpınar, Olcay Baykal, Sümer Tilmaç, Menderes Türel ve Türkiye'nin TBMM'de en yaşlı üyesi olan Deniz Baykal'ın mezun olduğunu söylediler.
Antalya Lisesi'nin olgunlaştırma Enstitüsü yapılma girişimin 125 yıllık Antalya'nın kimliğini silme olduğunu söyleyen EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, kendisininde 1989 yılı Antalya Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, tahsis düşüncesinin kötü niyetli bir düşünce olduğunu belirtti.
antalya-lisesi-001.jpgantalya-lisesi--001.jpgEDEP Başkanı “Bu tahsis düşüncesi ile Antalya'nın 125 yıllık eğitim ve öğretim birikimi abidesini bir kalemle silinmek isteniliyor. Bunu kimsenin gücü yetmez. Bir kalemle silip atılmasına asla izin vermeyeceğiz. Antalya Işıklar'a iki kapıdan girilir birincisi Antalya Üç kapılar Hadrian ve Antalya Lisesi gelir' dedi.

Okul mezunları tahsisin ikinci aşamasının Antalya'nın en değerli yeri olan Işıklar'a Antalya Lisesi'nin tarihi binası yıkılarak AVM yada lüks bir rezidans yapılması olacağını söylediler

Bu haber toplam 3691 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.