• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Antalya her milletin birlikte güven içinde tatil yaptığı şehir

Antalya her milletin birlikte güven içinde tatil yaptığı şehir
Vali Ersin Yazıcı, Ukrayna’nın yeni Antalya Konsolosu Aleksandr Voronin’i makamında kabul etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunuldu

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Ukrayna’nın yeni Antalya Konsolosu Aleksandr Voronin’i kabul ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında değerlendirmelerde bulundu.

 

Vali Ersin Yazıcı, Ukrayna’nın yeni Antalya Konsolosu Aleksandr Voronin’i makamında kabul etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile turizm konularında görüş alışverişinde bulunuldu

Savaşın Bitmesi En Büyük Temennimiz
Görüşmedeki sözlerine Ukrayna’daki savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulunarak başlayan Vali Yazıcı; “Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Şehrimize hoş geldiniz. Ukrayna ile çok iyi ilişkilerimiz var. Bu ikili ilişkiler son yıllarda özellikle artarak devam etmekte. Ukrayna’da savaşın bir an önce bitmesi en büyük temennimiz. Bu savaş bizi de derinden üzüyor. İnşallah bu kötü durum en kısa zamanda sonuçlanır.” dedi.
Şehirdeki Tüm Konsolosların Katılımıyla Bir Toplantı Yapmayı Planlıyorum
Antalya’da birçok yerleşik yabancının yaşadığına değinen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Bundan sonra inşallah daha sık görüşeceğiz. Burası önemli bir turizm şehri. Turizmin başkenti. Antalya’da birçok yerleşik yabancı yaşıyor. 1’inci sırada Ruslar, 2’nci sırada Ukraynalılar ve 3’üncü sırada Almanlar geliyor. Antalya, tüm milletlerin kardeşçe ve dostça yaşadığı bir şehir. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bir şehir. Şehir de zaman zaman konsoloslarımızla bir araya gelip sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz. Turizm sezonu yaklaşıyor. İnşallah en kısa zamanda şehirdeki tüm konsolosların katılımıyla bir toplantı yapmayı planlıyorum. Bu konuda koordinasyona önem veriyorum. Bu sayede herhangi bir sıkıntı olduğunda hızlıca çözme kavuşturabiliriz.”


Burada Olmaktan Çok Mutluyum
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Ukrayna’nın yeni Antalya Konsolosu Voronin; “Çok büyük bir deprem yaşadınız. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Savaş nedeniyle biz de çok zor şartlar yaşadık. Bu olumsuzluktan dolayı bazı vatandaşlarımız Antalya’ya geldi. Burada huzurlu, mutlu ve güvenli bir hayat yaşıyorlar. Bunun için öncelikle size ve Türk milletine teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.” diye konuştu.
Güvenliğin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Şehrimizi ziyaret eden misafirlerimizin güvenliği bize emanet. Güvenliklerini temin etmeyi önemsiyoruz. Buranın güvenli bir şehir olduğunu herkese hissettiriyor.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.