• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 25 °C

Antalya aşılamada yüzde 70'e ulaşırsa, yaşlı Almanlar kışın gelir

Antalya aşılamada yüzde 70'e ulaşırsa, yaşlı Almanlar kışın gelir
Op. Dr. Emin Canan: Akdeniz çanağında Türkiye'nin rakip ülkelere göre kışın oda fiyatları çok düşük  olması da çok büyük avantaj . Aşılamada Antalya il bazında yüzde 70'e ulaşırsa kışın çok sayıda otel açık kalabilir.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Sağlık turizmi uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Emin Canan, Türkiye turizminin kalbi Antalya'nın aşılamada il genelinde yüzde 65'in üzerine çıkarsa kışın başta yaşlı, emekli Alman ve Avrupalı turistleri ağırlamaya bağlı 4 ay otellerin açık kalmasını sağlayabileceğini söyledi. 

yasli-almanlar-noel-tatilleri-.JPGDünyada etkisini gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği yeni tip Corona(Covid 19) korunma tedbirleri kapsamında başta ABD, İngiltere, Almanya'da bilim insanlarının aşı geliştirmesinin büyük bir şans olduğunu belirten Op. Dr. Emin Canan,  yaptığı açıklamada ''Aşı karşıtı söylemlerine itibar edilmemeli. Gerek ülkemizde gerekse dünyada gerekse il bazında DSÖ verilerine Covid 19'a yakananların yoğun bakım ünitesinde tedavi gören yada hayatını kaybedenlerin yüzde 95'i aşı olmayanlar. Aşının bulunması hastalığı önlemede çok büyük şans. Sağlığın yüzde yüzde 85'ni koruyucu hekimlik oluşturur. Bu bağlamda sosyal mesafe, kalabalık ortamlardan uzak durm, maske ve el hijyenine özen özen göstermeliyiz. '' dedi. 

 dr-emin-canan.JPGKIŞIN ANTALYA'NIN GÜNEŞLİ GÜN SAYISI AVRUPA ÜLKELERİNİN TAMAMINDAN FAZLA

 Pandemi nedeni ile 2020 yılında Antalya turizminin Alman ve Avrupalı turist kaybının yüzde 76, İskandinav turist kaybının yüzde 98 olduğuna dikkat çeken Dr. Emin Canan, '' Pandemi öncesi 675 bin yatak kapasiteli Antalya kış döneminde yaklaşık 400 ile 500 bin arasında başta Alman, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Kuzey Avrupa ülke vatandaşı 60 ile 85 yaş arası emekli ve yaşlı turistler kışı 20 ile 3 ay arasında geçirmek için tatil amaçlı turizm şehrine geliyor. 2020 yılında aşı çalışması net bir sonuç vermediği için yaşlı Avrupalı turistler  Antalya Side'ye Covid 19'a yakalanırız korkusu ile tatile gelmedi.

yasli-almanlar-noel-tatilleri--001.JPGAntalya dünya turizminde kışın yaşlı turist ağırlamada vizyon turizm kenti. Yaşlı Almanlar kışın soğuk, karlı ve buzlu havada ülkelerinde evlerinden dışarı çıkamazken; Side'de güneşli gün sayısı fazla olduğu için 20 ile 3 ay arasında tatil yapıyor. Antalya'daki konaklama tesisleri Akdeniz çanağındaki Türkiye'nin rakip ülkeleri İspanya, Yunanistan, İtalya, Fransa, Portekiz'e göre kışın oda fiyatları çok düşük  olması da çok büyük avantaj . Aşılamada Antalya il bazında yüzde 70'e ulaşırsa kışın çok sayıda otel açık olur. Böylece turizm çalışanları da açıkta kalmamış olur. Antalya yılın 365 gününün 260 günü güneşli. ''

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.