• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

ALTSO, Gazipaşa'ya desteğe hazır

ALTSO, Gazipaşa'ya desteğe hazır
ALTSO Başkanı Kerim Taç, Gazipaşa Havaalanı'nın bir an önce yapılarak hizmete açılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

ANTALYA- Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Taç, ihalesi onaylanan Gazipaşa Havaalanı'nın bir an önce yapılarak hizmete açılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

ALTSO Başkanı Kerim Taç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Gazipaşa Havaalanı'nın ihalesinin onaylanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Gazipaşa Havaalanı'nın, bölgeye çok önemli katkılar sağlayacağını ve ALTSO olarak bunun bilincinde olduklarını vurgulayan Taç, ihaleyi  kazanan firma yetkilileriyle görüştüklerini ve destek sözü verdiklerini kaydetti. TAV yetkililerini Alanya'ya da davet ettiklerini anlatan Taç, şöyle konuştu:

''İhale yılbaşından önce onaylandı. Onaylandığı haberini alır almaz TAV yetkilileriyle görüştüm. Kendilerine, her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, ihtiyaç duymaları halinde, çalışmaların yürütülmesi için bir oda tahsis edebileceğimizi söyledik. Gazipaşa Havaalanı'nın, büyük uçakların inebileceği bir yer haline getirilmesi için biraz daha araziye ihtiyaç olduğunu, bunun da kamulaştırma yoluyla yapılacağını söylediler. Kamulaştırmanın yapılmasında sıkıntı olmaması ve bir an önce gerçekleşmesi halinde havaalanını çok kısa sürede hizmete açabileceklerini bildirdiler. Bu da bizi çok mutlu etti. Kendilerine, kamulaştırma konusunda da her türlü desteği vereceğiz. Gerekirse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'dan destek isteyeceğiz. Bu konuları konuşmak ve tartışmak üzere TAV yetkililerini Alanya'ya davet ettik.''

Gazipaşa Havaalanı'nın hizmete açılmasıyla, Antalya Havaalanı'na yakın olan Kundu, Belek ve Side gibi bölgelerle Alanya'nın, turizmdeki rekabet gücünün artacağını belirten Taç, ''Gazipaşa Havaalanının yapılması, bölgedeki turizm, tarım ve emlak sektörüne yeni bir güç katacak ve Alanya, bir adım daha öne çıkacaktır. Bu bilinçle Gazipaşa Havaalanı'nın bir an önce hizmete açılmasını istiyoruz'' dedi.

 

Turizmciler ne dedi?

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner; “Biraz gerginlikler yaşandı ama, sonuç iyi oldu. Alanya için dönüm noktası. Alanya ve Gazipaşa turizmde ciddi mesafe kat edecek. Alanya’da turizmi 12 aya yaymak için ciddi bir ivme kazandık.”

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan ise; “Bu tarihi bir fırsat. Tur operatörleri, 2008’le birlikte konaklama tesislerine büyük bir talep gösterecek. Otellerin dolulukları üst seviyeye çıkacak ve kışın kapanan oteller de açık kalacak. Emlak ve gayrimenkul piyasası canlanacak. Emeği geçenlere minnettarız.”

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya da, “Hayırlı olsun. Mutlaka olumlu bir getirisi olacak. Yazın havaalanı faaliyete geçerse, turizmde büyük artış görebiliriz

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.