• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Almanya'da Acentelerin 4. Eylemi Parlamentonun Önünde

Almanya'da Acentelerin 4. Eylemi Parlamentonun Önünde
Almanya’daki seyahat acenteleri koronavirüs salgını nedeniyle iflas aşamasına geldiklerini belirterek hükümetin kendilerine yardım etmesi için 4. Kez eylem yaptı.

-Seyahat acenteleri bu kez eylemlerini otobüslerle Berlin'de dolaştıktan sonra parlamento önünde düzenledi. Başkent Berlin ve diğer şehirlerde her biri 100'er kişilik gösteriler yapılıyor

Almanya’daki seyahat acenteleri koronavirüs salgını nedeniyle iflas aşamasına geldiklerini belirterek hükümetin kendilerine yardım etmesi için 4. Kez eylem yaptı.

almanya-acenteler.jpegBaşkent Berlin’de parlamento binasının önü dahil ülkenin değişik illerinde 50 yerde gerçekleştirilen eylemlerde “Turizm yalnız büyüklerden ibaret değil” TUI’ye yaptığınız gibi bize de yardım edin” pankartları taşındı.

Ülke tarihinde ilk kez gerçekleşen acenteler protesto eylemlerine geçen ay başladı. Bugün 4. Kez gerçekleştirilen eylemler parlamento binasının önünde ve Federal Ekonomi Bakanlığı önünde de yapıldı.

100’er kişilik gruplar halinde 50 noktada gerçekleştirilen eylemler Berlin’de Branderburg Kapısı, Wittenbergplatz ve Washingtonplatz noktalarında da yapıldı.

Gösterilere klasik ve online seyahat acenteleri sahip ve yöneticileri ile otobüs firmaları ve sektöre girdi sağlayan sektörmerden de kmatılım oldu.

Bugünkü eylem İkinci Dünya Savaşı'nda Müttefiklerin Normandiya kıyılarına çıkartması için kullanılan tarihi ‘D-Günü’ne atfen "T-Day",

Turizm Günü başlığı ile düzenlendi.

Eylem yerinde yapılan konuşmalarda hükümetin bir iki büyük firma dışında sektörle ilgilenmediği, seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin iflas ile karşı karşıya geldiği belirtilerek hükümetin işletmelere nakdi yardımda bulunması isteniyor.

Alman acentelerin eylemlerine diğer Avrupa ülkelerinden de destek gelmeye başladı.

Avrupa çapında otobüs firmaları "Honk for Hope" organizasyonu ile gösterilere katılıp destek veriyor

İnternet Seyahat Acenteleri Birliği (VIR) Başkanı Michael Buller, tüm sektör katılımcılarına bir fon çözümü uygulanması gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.