• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 15 °C

Almanya, Türkiye’yi ‘yüksek riskli ülke’ ilan etti

Almanya, Türkiye’yi ‘yüksek riskli ülke’ ilan etti
Alman basınında yer alan haberlere göre Alman hükümeti, ABD ve İsrail'le birlikte Türkiye'yi yüksek risk bölgesi olarak sınıflandırmaya hazırlanıyor.

FRANKFURT- Alman hükümeti Türkiye, İsrail ve ABD'yi yüksek riskli ülke ilan etti, aşı yaptırmayanlara en az beş günlük karantina zorunluluğu getirdi. Almanya'da Funke Medya Grubu'nda bağlı gazetelerde yer alan bilgiye göre Alman hükümeti korona vakalarının artış gösterdiği Türkiye, ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam'ı yüksek risk bölgesi listesine dahil etmeye hazırlanıyor. Portekiz'in ise Lizbon ve Algarve kentleri dışında ise yüksek risk listesinden çıkarıldığı belirtiliyor.

almanya-019.jpgHükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre çok sayıda Türkiye kökenli göçmenin yaz tatil sonrası Almanya'ya dönüşü dikkate alınarak Türkiye Salı akşamından itibaren yüksek risk bölgesi listesine Salı akşamından itibaren alınacak.

almanya-turkiye-risk.jpg

Almanya'da salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü, insidans oranlarına göre ülkeleri "virüs varyantı bölgesi" ve "yüksek risk bölgesi" olmak üzere iki kategoriye ayırıyor. Bu iki kategoride yer alan ülkelerden Almanya'ya seyahat edenlerin karantinaya girmesi zorunlu. Normal karantina süresi 14 gün. Ancak daha erken karantinadan çıkmak isteyenler, Almanya'ya dönüşlerinden en erken beş gün sonra PCR testi yaptırmaları ve negatif sonuç elde etmeleri durumunda karantinadan çıkabiliyor.

Bu iki kategoride yer alan ülkelerden hava, kara ya da deniz yoluyla Almanya'ya seyahat etmek isteyen herkesten ya aşı belgesi ya sonucu negatif korona testi ya da korona olup iyileştiklerine dair belge talep ediliyor.

12 Ağustos 2021 tarihli korona tablosuna göre Türkiye'de son Perşembe günü 281 bin 535 Covid-19 testi yapıldı, 22 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 138 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de son haftalarda vaka sayısı yeniden tırmanışa geçmiş durumda.

Kaynak: © Deutsche Welle Türkçe
Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.