• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Almanlar pedalları Mayorka yerine Antalya’da çeviriyor

Almanlar pedalları Mayorka yerine Antalya’da çeviriyor
Alman bisiklet sporcuları İspanya’nın “Mayorka Adası’nda kalabalıktan ve hep aynı parkurlardan bıktık” diyerek Antalya’yı tercih etmeye başladı

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Almanya’nın bisiklet takımları Antalya’da antik şehirlerin yollarında tarih ve kültür arasında pedal çevirerek, hem geçmişi yaşıyor, hemde değişik parkurlarda şampiyonalara hazırlanıyorlar.
Yaklaşık 10 yıl önce Antalya'nin Manavgat ilçesi ile Almanya'nin Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehri ile imzalan ''Kardeş Şehir'' protokolü Türk- Alman dostluğunu her alanda güçlendiriliyor. Karşılıklı ziyaretlerle her alanda güçlenen Türk Alman dostluğu başta turizm olmak üzere ve spor turizminde de gelişmeye başladı. İklimi, tarihi ve sunduğu imkanlarla Alman bisiklet sporcuları İspanya’nın “Mayorka Adası’nda kalabalıktan ve hep aynı parkurlardan bıktık” diyerek Antalya’yı tercih etmeye başladı.

alman-bisiklet-manavgat.jpg
alman-bisiklet-manavgat-001.jpg
alman-bisiklet-manavgat-002.jpg
ALMAN BİSİKLETÇİLER MANAVGAT’I TANITIYOR
Manavgat'ın Almanya'da tanınması ve tanıtılmasında Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kircsh ve 1988 yılı Güney Kore'de yapılan Seul Olimpiyatlari'nda Elit Bayanlar 400 Metre Koşusu’nda dünya şampiyonu olan eşi Inge Kirsch yapıyor.
alman-bisiklet-manavgat-003.jpg
Aynı zamanda Alman Milli Takımı’nın eski bisiklet sporcusu olan Toni Kirch, Türkiye Bisiklet Federasyonu eski Başkani Emin Müftülüoğlu ve Manavgatlı Turizmci Ali Keleş'in davetlisi olarak Antalya'ya gelerek bisiklet sporu ve turizminin yaygınlaşmasi için Alanya, Manavgat, Belek, Side ve Kemer'de yol haritalamasi yaparak Almanya Milli Takımı’nın pedal çevirme antremanlarını Türkiye'de yapması için öncü olduğu belirtiliyor.
alman-bisiklet-manavgat-006.jpg
alman-bisiklet-manavgat-007.jpg
alman-bisiklet-manavgat-009.jpg
BİSİKLET KONULU İNTERNET SİTESİ KURDULAR
Toni Kircsh ve eşi Manavgat'ta yerleşik yaşayan Alman dostları Petra Otmann, Horst Böhmert Ottman öncülüğünde kurulan Almanca yayınladığı bisiklet sporuna yönelik internet sitesiyle Manavgat'taki spor ve Avrupalı bisiklet tutkunlarının bölgeye gelmesi için tanıtım yapıyorlar.
Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkani Toni Kirsch,''Antalya sadece turizmiyle değil, muhteşem iklim yapısıyla her türlü doğa sporlarının yapiıdığı nadir bir yer. Saklıkent'te kayak sporu yapan bir Alman sporcu 2,5 saat sonra Konyaaltı ya da Tekirova sahilinde yüzüp ve sörf yapabilir. Belek'te golf.. Manavgat Kızılağaç'ta tenis, Manavgat Köprülü Kanyonu'nda rafting, Oymapınar'da dağ bisikleti, Alanya Kalesini bisiklet pedallayarak geçmişe yolculuk yapar ve tarihi mekanları görme şansı elde eder.

alman-bisiklet-manavgat-010.jpg
alman-bisiklet-manavgat-011.jpgROTAYı 5 YıLDıR ANTALYA’YA ÇEVIRDIK

İtalya'da bir çok bisiklet tutukunu Roma dönemi eserlerini pedal çevirerek görüyor. Bisiklet sporu insan vücudunun tümünü hareket ettirdiği için sağlık için çok faydalıdır. Alman takımlari kiş antremanlarini İspanya'nın Mayorka Adası'nda yapıyordu. Sporcularımız kışın diğer Avrupa ülkelerinden gelen bisikletçilerle yığılma olduğu Mayorka’yı için tercih etmiyor ve hep aynı parkur diyerek sıkılmaya başladi. Biz de rotamızı son 5 yıldır Antalya'ya çevirdik. Bizde sporcularımızda memnunuz'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.