• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Alman bisikletçinin ismi Manavgat'ta yaşayacak

Alman bisikletçinin ismi Manavgat'ta yaşayacak
Alman bisikletçi ve klinik psikolog Dana Ottmann(32)'ın ismi Manavgat İlçe Spor ve Gençlik Müdürlüğü'nde açılacak köşede yaşayacak

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Geçen yıl Covid 19'a yakalanan ve aşı sonrası Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde evinde hayatını kaybeden Alman bisikletçi ve klinik psikolog Dana Ottmann (32)'ın ismi Manavgat İlçe Spor ve Gençlik Müdürlüğü'nde açılacak köşede yaşayacak

dana-ottmann.jpg.17 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesinde yerleşik yaşayan emekli Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann,(80)hayatını kaybeden kızı Dana'nın isminin Manavgat'ta yaşayacak olmasından çok mutlu olduğunu söyledi. Kızı Dana'nın Manavgat'ta bisiklet sporunun tanınması ve yaygınlaşmasında büyük katkısı olduğunu vurgulayan baba Horst Böhmert Ottmann,'' Böylesi bir incelik ve nezaket gösterdiği için Manavgat İlçe Spor Müdürü Süleyman Karakaya Bey'e teşekkür ederim. Kızım Dana Manavgat'ta bisiklet sporunun yaygınlaşması ve bisiklet turizmiyle ilgili tanıtım çalışması yaptı. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışlarında görev aldı. Bunu en iyi Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu bilir.'' dedi.

dana-ottmann.JPG

Manavgat'ta turistik restoran işletmeciliği yapan Halis Düzgün, Alman ailenin kızları ve aile Manavgat'ta ve Alanya'da bisiklet sporu turizmi ve sporunun yaygınlaşmasında büyük katkısının olduğunu kaydetti. Halis Düzgün, '' Diana'nın ölüm haberi aldığımızda ailecek çok üzüldük. Dana'nın ölümde kızımı kaybetmiş gibi ağladım. Aile ile 17 yıldır dostluğumuz var. Manavgat'ta hiç kimse bisiklet sporu nedir bilmezken vu aile öğretti. Bunda bisiklet sporcusu olan baba Horst Böhmert ve kızı Dana'nın katkısı çok büyük. '' dedi. Gazeteci Eyüp Çetin'in de Dana Ottmann In genç yaşta ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. Eyyüp Çetin, '' Alman bisikletçi Dana Ottmann, Manavgat'ta Alanyada ve Antalya'da bisiklet sporunun yaygınlaşmasında katkısı çok büyük. Gelecek kuşakların bisiklet sporuna ilgisinin artması için Dana'nın ismi yaşatılmalı.Dana'nın ismi Antalya'da , Manavgat, Alanya ve İbradı'da yol ve dağ bisikleti yollarına verilmeli. '' diye konuştu.

dana-ottmann-001.jpgAntalya Evrensel Değerler Platformu (EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Dana Otmann'ın ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. Geçmişte Dana ve Otmann ailesi olarak bir çok etkinliğe birlikte katıldıklarını belirten EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, şunları kaydetti:''Antalya'da, Manavgat'ta, Gündoğmuş'ta, İbradı'da ve Alanya'da Yörük göçebe yollarını dağ bisikleti ve yol visikleti turizmine kazandırmak için Dana Otmann ile ''Çarıklı Pedal Bisiklet Yolu Projesini '' Yörükler ile birlikte hayata geçirmiştik. Dana'nın ismi bisiklet yollarına verilerek yaşamalı. Bu konuda TBF Başkanı Emin Müftüoğlu'nun yardımlarını esergemeyeceğine inanıyoruz. ''

Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, Dana Ottmann' isminin başta Side olmak üzere Oymapınar, İbradı, Gündoğmuş ilçeleri ile Manavgat Titreyengöl- Sorgun Bölgesi'nde bir bisiklet parkuruna isminin verilmesi gerektiğini kaydetti. Mehmet Çelikten, Dana'nın çok genç yaşta ölümü bizleri çok üzdü. Bisiklet spoeruna katkısını asla unutmayacağız.'' şeklinde konuştu.
Geçen yıl Almanya'nın Herfort şehrinde Astrazeneca aşısı olduktan sonra evinde hayatını kaybetmiş şeklinde bulunmuştu. Otopsi sonucu, ilaç ve aşılardan sorumlu olan Paul Ehrlich Enstitüsü’ne ve eyalet sağlık merkezine bildirildi.

Eyalet adına açıklama yapan Jürgen Müller, “Hayatının ortasında yaşamdan kopan genç kadının ölümünden derin üzüntü içindeyiz. Aşı olarak hem kendisini ve hem de çevresindekileri korumak istemişti. Yakınlarının derin üzüntüsünü paylaşıyoruz” dedi. Almanya’da Aşı Komisyonu’nun tavsiyesi üzerine 1 Nisan’dan bu yana AstraZeneca aşısı 60 yaş üstündekilere yapılıyor. Robert Koch Enstitüsü verilerine göre bu aşı en çok 55 yaşından küçük kadınlarda pıhtılaşmaya neden oluyor.' denilmişti.
Aynı zamanda profesyonel bisiklet yarışçısı ve Türkiye dostu olan Dana Ottmann, 2007 yılından bu yana Manavgat'ta bisiklet sporunun tanıtımı için çalışma yapıyordu.

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.