• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Aldatılan turistin zararı valilikten

Aldatılan turistin zararı valilikten
Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu: Herkesin katkıda bulunacağı kriz fonu oluşturacağız. Aldatıldığını bildiren turistin zararını bu fondan karşılayacağız.

MUĞLA- Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, ''Turizme yatırım yapan herkesin katkıda bulunacağı kriz fonu oluşturacağız. Aldatıldığını bildiren turistin zararını bu fondan karşılayacağız. Aldatan esnaf da cezası neyse çekecek'' dedi.

Vali Yiğenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nce pilot köy seçilen Milas ilçesine bağlı Çomakdağ'da ''Geleneksel Giysili Bebek Projesi'' kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Yiğenoğlu, burada yaptığı konuşmada, Muğla'da turizmi deniz, kum ve güneş üçgeninden kurtarıp 12 aya yaymak için alternatif turizm modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Alternatif turizm modelleri arasında kültür turizmine ayrı bir önem verdiklerini bildiren Vali Yiğenoğlu, şöyle konuştu: ''Turizm, aktif tatil anlayışına yöneldi. Artık turist, belli etkinliklerin içinde olmak, gezmek, incelemek, öğrenmek istiyor. Kültürümüzü, tarihimizi turistlere daha iyi anlatmamız lazım. Onlara tarihi ve doğal güzelliklerimizi açmamız, gezip inceleme yapmalarına fırsat sağlamamız lazım. Geleneksel Giysili Bebek Projesi, turistlere tarihi değerlerimizi, örf ve adetlerimizi göstermek açısından önemli. Buna benzer projelere önem veriyoruz.''

Lütfi Yiğenoğlu, turizmde hizmet kalitesini yükseltmek için ''2008 Turizm Modeli'' adlı çalışma yürüttüklerini belirterek, ''Bu kapsamda, ülkemize giriş yaptığı andan itibaren turiste hizmet etmekle yükümlü tüm birimleri etkin şekilde denetleyeceğiz'' dedi.

Turistlerin güvenli tatil yapmasına önem verdiklerini söyleyen Yiğenoğlu, şunları kaydetti: ''Turistlere ülkeye girdikleri anda, havaalanında form vereceğiz. Türkiye'den ayrılırken memnun olduğu veya rahatsızlık duyduğu konuları bize bu formlar sayesinde iletecekler. Bu sayede eksiklerimizi gidereceğiz. Turizme yatırım yapan herkesin katkıda bulunacağı kriz fonu oluşturacağız. Valiliğe veya ülkesindeki birimler aracılığıyla Dışişleri Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ulaşarak aldatıldığını bildiren turistin zararını bu fondan karşılayacağız. Bir süre önce turist, halı satın almış ve ülkesine gönderilmesini istemiş ancak gönderilmemiş. Onun bedelini turiste biz ödeyeceğiz. Ülkemizin güvenli bir yer olduğunu göstereceğiz. Aldatılan turisti koruyacağız. Aldatan esnaf da cezası neyse çekecek.''

Vali Yiğenoğlu, turistlerin en çok hanutçuluktan rahatsız olduğunu tespit ettiklerini belirterek, ''Hanutçuluk yaparak turisti zorla dükkanına çeken esnaf, turizme zarar veriyor. Hanutçuluğun önüne geçeceğiz'' diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.