• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Alanya'da 5 bin 178 işyerine ceza

Alanya'da 5 bin 178 işyerine ceza
Zasıta Müdürü Yenialp, "Hanutçuluk yaptığı tespit edilen dükkanları ilk önce bir hafta, ikincisinde ise bir ay ticaretten edeceğiz. 2008 yılını eğitim yılı ilan ettik.

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesinde 2007 yılı içerisinde 5 bin 178 işyeri hakkında tutanak tutuldu. Kaçak olarak çalıştıkları tespit edilen bin 118 işyeri ticaretten men edilerek cezai işlem uygulandı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Yenialp, 2008 yılında esnafla ilgili eğitim ve denetimlere devam edeceklerini söyledi.

Alanya Belediyesi Zabıta Ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 2007 yılında yapılan çalışmalarda, 287 iş yerine dışarıya mal çıkardığı, bin 118 iş yerine açma ruhsatı olmadığı, bin 597 esnafa kaldırım üzeri ve uygunsuz araç park ettiği, 180 iş yerine hanutçuluk yaptığı, 247 işyerine de ürünlerde etiketi olmadığı gerekçesiyle tutanak tanzim edildi. İş yerinde çalışırken yaka kartı takmayanlarla mücadele eden zabıta ekipleri, yaka kartsız satış yapan 57 esnaf hakkında da tutanak tuttu. İzinsiz ilan yapan 44 işyeri hakkında da işlem yapan zabıta ekipleri, izinsiz afiş asan 4, dükkanında ruhsat harici mal satan 25, uygunsuz araç yıkayan 9, kanalizasyon sorunu yaratan 5, iş yerine izinsiz tadilat ve inşaat yapan 57, uygunsuz hayvan besleyen 11, iş yerini konut olarak kullanan 4 ve dükkan sahibine uygunsuz mal çıkartan 22 kişi hakkında da tutanak düzenledi.

 

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Ali Yenialp, amaçlarının ceza vermek olmadığını söyledi. Alanya`da iş yeri ve benzeri dükkan açmak isteyen vatandaşların, mutlaka belediyeye müracat etmeleri gerektiğini belirten Yenialp, işyeri açma kriterlerine uymayanlara ağır para ve süresiz kapatma cezası uygulayacaklarını hatırlattı. 2007 yılı içinde turistleri rahatsız eden bir çok esnafa hanutçuluk yaptıklarından dolayı ceza yazdıklarını ifade eden Yenialp, çoğu işyerinin ise kapatıldığını aktardı. Zabıta sivil ekipleri tarafından takip edilen bir çok esnafın tezgahtarlarının kameralarla, fotoğraflarla tesbit edildiğinin altını çizen Yenialp, cezai işlem uygularken mobesa kameralarından da faydalandıklarını aktardı. Hanutçuluğun önüne geçmek bu yıl daha çok çalışacaklarını anlatan Yenialp, "Hanutçuluk yaptığı tespit edilen dükkanları ilk önce bir hafta, ikincisinde ise bir ay ticaretten edeceğiz. 2008 yılını eğitim yılı ilan ettik. Bu yıl içinde esnafla ilgili eğitim ve denetimlere ağırlık vereceğiz. Ceza yazma taraftarı değiliz. Bu nedenle herkesi kurallara uymaya davet ediyorum. Kurallara uymayanlara ise ceza uygulamaktan başka bir şeyimiz yok." dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.