• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 21 °C

Akkuyu’nun da raporunu hazırlamış!

Akkuyu’nun da raporunu hazırlamış!
Pisti çöken Hatay Havalimanı’nın ÇED raporunu hazırlayan şirket Akkuyu’nun da raporunu hazırlamış!

İSTANBUL- Depremde pisti kırıldığı için devre dışı kalan ve birçok yardımın bölgeye aktarılamamasına neden olan Hatay Havalimanı’nın ÇED raporunu gündeme getiren Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, raporu veren şirketin Akkuyu’da da sahnede olduğunu yazdı.

Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, Kahramanmaraş depreminde pisti kısırlan Hatay Havalimanı’nın ÇED raporunu hazırlayan şirketin, Mersin’de yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin de ÇED raporunu hazırladığını yazdı.

İlknur, bugünkü, “Ali Dibo çetesi içiniz rahat mı?” başlıklı yazısında Hatay Havalimanı’nın yapım süreciyle ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapım süreci arasındaki bağlantıyı yazdı.

Hatay Havalimanı’nın yapım sürecine dair bilgiler veren İlknur, “Hatay Havalimanı’nın kurulduğu alan daha başından yanlıştı. 1975’te Amik Gölü kurutularak açılan alana havalimanı yapılamayacağı konusunda çevre örgütleri, mimar ve mühendis odaları, CHP il meclisi üyeleri gerekli uyarıları yaptı. Ancak dönemin valisi Yener Rakıcıoğlu, Hatay Havalimanı’nı buraya yapmaya ant içmişti sanki. TEMA projenin iptali için dava açtı. Bu dava Adana İdare Mahkemesi’nde görüldü ve ÇED raporu iptal edildi. Sonra bir el devreye girdi ve yeni bir ÇED raporu daha hazırlandı ve projeye onay verildi” dedi.

ÇED raporunu hazırlayan şirketin “Dokay Mühendislik” olduğunu aktaran Cumhuriyet yazarı, “Biz bu şirketi bir yerlerden tanıyoruz sanki değil mi?” dedi.

İlknur’un yazısının devamından bir bölüm şöyle:

“Hatırlamamak ne mümkün. Akkuyu Nükleer Güç Santralı’nın olaylı ÇED raporunu da bu şirket hazırlamıştı. Hani şu, ÇED raporunda sahte nükleer fizik mühendislerinin imzasının kullanıldığına ilişkin tartışmalardan. Şirket, her ne kadar imzaların sahte olmadığını belirterek iddiaları yanıtlamış olsa da TMMOB, ocak ayında işten ayrılmış bir mühendisin ekim ayında hazırlanan ÇED raporunda imzasının kullanıldığına dair belgeleri paylaşmıştı.”

Kaynak: Cumhuriyet / Miyase İlknur
Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.