Divanın NewYork konseri gazetelerde Ajda bir ilk yaptı şeklinde çıktı. Halbuki bu Ajdanın ilk değil, ikinci NewYork konseri idi.
Sene 1973 Syracuse Üniversitesinde yüksek lisans yapan talebeleriz. Kimimiz MBA kimimiz doktora yapıyor. Bir gün Türkiyeden arada bir posta ile gelen gazetelerden duyduk ki Ajda NewYorka geliyor. Konser verecek. Türkiyede çok popüler olduğu bir dönem. Dört arkadaş karar verdik bu konsere gideceğiz. Hepimizde evliyiz. Hanımlardan güç bela izin aldık ver elini araba ile NewYork. Yolda Ajda muhabbeti spor muhabbeti derken herşey basketbol ve NBA maçları muhabbetine döndü.
O akşamda Madison Square Gardende Newyork Knicks-Huston maçı var. Knicsinde belkide tarihindeki en kuvvetli olduğu dönem. Zaten o sene şampiyon oldu.Kimler yok ki hepsi efsane. Earl Monroe, Dave De Busschere, Jerry Lucas, Willis Reed, Bill Bradley ve Jerry West. Hepsi birer efsane ve sonunda hepsi Hall of Fame.
NBA ve o akşamın maç muhabbeti bizim Ajda tutkumuzu unutturdu ve yolda hepbirlikte Ajda konserinden vazgeçip Madison Square Gardenın yolunu tuttuk dersem inanın lütfen. Bu karar değişikliğinde benden ziyade NBA fanatiği diğer arkadaşlarımın etkisi büyüktü. Ben şahsen Ajda derdim ama kimse dinlemedi.
Güçbela karaborsadan bulduğumuz biletlerle ilk defa (ben şahsen) Madison Square Gardena ve NBA maçına tanık oldum. Yukarıda saydığım o yılın şampiyon olan takımını doya doya seyrettik. Maç sonu tekrar yollara düşerken hepimiz mutlu ve iyi bir iş yapmış olmanın zevki içinde idik. Nasıl olsa Ajda bizim Ajda idi. Türkiyede her zaman dinleriz avuntusu içinde direksiyon salladık. Güzel tarafı Divanın ilk NewYork konseri sayesinde çocuklarıma ve torunlarıma seyrettiğim NBAin gelmiş geçmiş en büyük efsanelerini anlatırken ayrı bir haz duyuyorum.
1973 yılından 2009 yılına. Tam 36 yıl geçmiş ve aynı Ajda NewYorkta konser verdi. Öyle bir konser ki NyTimes haber olarak geçiyor. Kimsenin yapamadığını Türkiyenin superstarı başardı ve aynı şehirde 36 yıl sonra tekrar konser verdi. Candan tebrikler Ajda. Seninle iftihar ediyoruz.
- 06:00 - Kesintisiz İnternet ve Yeni Kıtalararası Rotalar
- 05:00 - 2026’da Turizmin Yeni Yüzü:Yapay Zekanın Rehberliği
- 04:00 - Kardeşiyle evlendi, türbesi Antik Dünyanın Harikası oldu
- 03:00 - İtalyan mutfağı, UNESCO ile korunan dünyadaki ilk mutfak oldu
- 02:00 - Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
- 01:00 - Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
- 00:30 - En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
- 00:00 - Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
- 23:45 - Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
- 23:30 - Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
- 23:00 - Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı
- 22:00 - ETİK, TÜROFED: Turizm yasaklarla değil, rekabetle büyür
- 21:00 - 2025’te doğal afetler faturası 260 milyar dolara ulaştı
- 20:00 - AJet’in BARIG üyeliği Türkiye havacılığı için önemli bir adım
- 19:00 - Çin’de sınır aşırı seyahatler 2025’te yüzde 14,2 arttı
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.




























