• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

ADRO:Terörü kınıyoruz

ADRO:Terörü kınıyoruz
Adana Rehberler Odası-ADRO Başkanı İsa Akdağ, son dönemde meydana gelen terör olaylarının ülke ekonomisi yanında turizme büyük darbe vurdu.

ADANA- Adana Rehberler Odası-ADRO Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akdağ, son dönemde meydana gelen terör olaylarının ülke ekonomisi yanında turizme büyük darbe vurduğunu belirterek “Bu kadar hassas ve narin olan turizm sektörü, maalesef bu tür olaylarla baltalanması bizleri derinden yaralıyor“ dedi.
Akdağ, “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki 33 vatandaşımızın vefat ettiği ve 104 vatandaşımızın da yaralanması ile sonuçlanan ve bir aske iki polisin şehit edilmesi olayları ülkemizin utanç tablosu olan terör olaylarıdır. Turizm camiası olarak terörün dini, dili, ırkı olmadığını bir kez daha belirtiyoruz. Terör terördür. terörün her türlüsünü kınıyoruz.ADRO olarak saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz”dedi.

BÖLGE EKONOMİSİNE VURULAN BİR DARBEDİR
ADRO yönetim Kurulu Başkanı İsa Akdağ son olaylar üzerine şu açıklamayı yapt:
“Kültür ve inan turizmin kalbi olan ve GAP’ın en güçlü ayağı konumundaki Şanlıurfa son günlerde yakalamış olduğu barış iklimi atmosferi ile bu tür olaylarla elbette olumsuz etkilenecektir. Maalesef bu olaylar, hem bölge hem de ülke ekonomisine vurulan bir darbedir. Bu tür olaylar turizmi etkilemekle kalmayıp bölge halkını da tedirgin ediyor. Aslında yaşananlar, Türkiye’nin yükselişini ve huzur ortamını çekemeyen güçler yada kişiler tarafından oluşturulmaya çalışıldığı alenidir.

TÜRKİYE GÜÇ DENGESi BÖLGESİNDEDİR
Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının birleştiği noktada bir köprü konumunda, kara, deniz ve hava ulaşımını kontrol eden, dünya güç dengesini etkileyebilecek bölgededir. Sürekli ve çok yönlü çıkar ve güç çatışmalarına sahne olan, Ortadoğu’daki petrol kaynaklarına yakınlığı ve Orta Asya ‘daki Türk devletleri ile entegre olabilme avantajı nedeni ile önemli bir jeopolitik ve aynı zamanda jeostratejik konuma sahip bir ülkeyiz.
Türkiye gibi bu stratejik öneme sahip ülkelerin terör ortamında tutulmasında, ülkemizi hedef olarak seçmiş devletler ve birtakım güçlerin çıkarları açısından önem arz ettiğini ve terörün amacının da sadece bu kaos ortamının devamını sağlamak olduğunu biliyoruz.

TURİZMDE İPTALLER BAŞLADI
Yaşanan saldırı ister istemez turizmi etkileyecektir, hatta bazı rezervasyon iptalleri şimdiden başlamış durumda. Ama biz,milletimizin duyarlılığını ve ülke sevdasını biliyoruz, ülkemizin geleceği için bu tür olaylar karşısında kenetlenmemiz ve dosta düşmana karşı hep birlikte, dini, dili, ırkı olmayan terör karşısında,el ele olmamız gerektiğinin bilincinde olan bir milletiz. Dinin, dili, rengi, ırkı ne olursa olsun, ülkemizin her karışı ve her ferdi bizim için kutsaldır. Turizm camiası olarak tek dileğimiz bu tür bir saldırının bir daha olmaması. Çünkü turist huzur ister. Sadece yabancı turist değil aynı zamanda yerli turistin de huzurun olmadığı destinasyonları tercih etmediğinin biliyoruz. “
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.