• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

AB'den uzaklaşmanın faturasını turizm sektörü ödeyecek

AB'den uzaklaşmanın faturasını turizm sektörü ödeyecek
Almanların Turkiye'ye tatile gelmesini 31 Ağustos sonrasına ertelenmesinin temel sebebi. Çünkü şeffaf olduğumuza inanmıyorlar

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya Evrensel Değerler Platformu (EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu," Türkiye'nin son 7- 8 yıldır başta yargı bağımsızlığı olmak üzere evrensel değer ve normlardan uzaklaşmanın cezasını bugün turizm sektörü öďüyor. Ödemeye de devam edecektir. Siz her konuda şeffaf olmazsanız, size kimse inanmaz ve elinin tersiyle iter.

avukat-mucahit-gundogdu-006.jpgAÇIKLAMALAR BİRBİRİYLE ÇELİŞİYOR
Covid 19 verilerini günlük Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklıyor, ardından Sağlık Kurulu'ndan bir farklı bir akademisyen bir açıklama yapıyor. Ardından il valileri hasta sayılarıyla ilgili açıklama yapıyor ve hepsi birbiriyle çelişiyor. Bu çelişkiye AB'li birini inandıramazsınız. Zaten inanmıyorlarda. Çünkü Türkiye'yi şeffaf, demokratik ve hesap verebilir bulmuyorlar" dedi.

AVDUPA’YA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIYORUZ
Konu ile ilgili y azılı açıklama yapan EDEP Başkanı Mücahit Gündoğdu, siyasi iktidarın 2005-2007 arası Avrupa Birliği’ne girmek için, uyum yasalarını hayata geçirmesek samimiyeti ve AB'nin kadim değerleri olan " düşünce özgürlüğü ", inanç özgürlüğü", ifade özgürlüğü " "hukukun üstünlüğü", " katılımcı demokrasi " ve "basın özgürlüğü " noktasındaki temel değerlerden 2013 yılından itibaren kademeli uzaklaşmasıyla Avrupalı dostlarımızda ülkemize karşı "güven" ve "samimiyette " hayal kırıklığı oluştuğunu kaydetti.

POPÜLIST SÖYLEMLERIN FATURASı TURİZME ÇIKARILDı
AB'nin kadim değer lerini hiç bir zaman siyasi ilişkilerde pazarlık konusu yaptirmayacağının altını çizen Gündoğdu, "Bugün ey Almanya, ey Hollanda ey Avusturya popülist söylemlerin faturasını turizm sektörü ne çıkartıldı. Bu noktada başta TÜSİAD veTOBB olarak AB dostlarımızın küstürülmesinin rolü vardır. Almanların Turkiye'ye tatile gelmesini 31 Ağustos sonrasına ertelenmesinin temel sebebi. Çünkü şeffaf olduğumuza inanmıyorlar. Güven uzun yıllarda kazanılır, bir yitirdinmi de , eski güveni almak 25 yıla malolur. Turizmciler işin ciddiyetinde değil. ''

Bu haber toplam 1626 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.