• BIST 10203.5
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

ABD'de Türk vatandaşı 'doğum turizmi'nden suçlandı

ABD'de Türk vatandaşı 'doğum turizmi'nden suçlandı
İbrahim Aksakal, Türkiye'den 117 hamile kadını doğurmak ve çocukları için vatandaşlık kazanmak için ABD'ye getirdiği ve yıllarca süren bir "doğum turizmi" planı yürütmekten suçlu bulundu.

NEW YOK- Savcılar, İbrahim Aksakal'ın 117 hamile Türk kadınını doğum yapmak için ABD'ye getirdiğini ve böylece çocuklarına vatandaşlık kazandırdığını söylüyorlar. Bir kadının doğum yapmak için ABD'ye gitmesi temelde yasa dışı değildir, ancak savcılar, seyahatlerini kolaylaştıran organizatörlerin peşine düştü, genellikle vize veya sağlık sahtekarlığı suçlamalarıyla.Long Island'lı bir adam, Türkiye'den 117 hamile kadını doğurmak ve çocukları için vatandaşlık kazanmak için ABD'ye getirdiği ve yıllarca süren bir "doğum turizmi" planı yürütmekten suçlu bulundu.

East Patchogue, NY'den 49 yaşındaki İbrahim Aksakal, Türkiye'de "Bebeğim Amerika'da Doğsun" ve "Amerika'da Doğum Yapıyor" gibi adlarla kadınlara çocuklarını Amerika'da doğurma imkanı sunan web siteleri ve Facebook sayfaları çalıştırdığını itiraf etti. ABD, 7,500 dolarlık bir ücret karşılığında.

dogum-turizmi-003.jpgSavcılar, ücrete ulaşım masrafları, vizeler, tıbbi bakım, kadınların doğumdan önce ve sonra bir süre kalacakları yer ve doğduktan sonra çocukları için vatandaşlık başvurusunda bulunma yardımını içerdiğini söyledi.

Aksakal, Cuma günü tıbbi ve elektronik dolandırıcılık yapmak için komplo kurmaktan suçlu bulundu. Mahkum edildiğinde 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Avukatına bıraktığı bir mesaj hemen geri dönmedi.

Doğum turizmi, ABD topraklarında doğan her çocuğa otomatik vatandaşlık veren anayasal haktan yararlanmayı amaçlar. Geçen yıl ABD Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk yetkililerinin doğum yapmak için ABD'ye seyahat ettiğini düşündükleri herhangi bir kadına vize vermemelerine izin vermek için kurallarını değiştirdi.

'Bu komplo yoluyla 1 milyon dolardan fazla Amerikan vatandaşının zor kazanılmış parası çalındı.'

— Suffolk County Bölge Savcısı Timothy Sini

Bir kadının doğum yapmak için ABD'ye gelmesi temelde yasa dışı değil, ancak savcılar Aksakal gibi kolaylaştırıcıların peşine düştü. Kaç kadının özellikle henüz doğmamış çocukları için vatandaşlık kazanmak için ABD'ye seyahat ettiği konusunda net bir rakam yok, ancak daha katı göçmenlik yasalarını savunan Göçmenlik Araştırmaları Merkezi, 2019'da buralarda olabileceğini tahmin ediyor. Her yıl 33.000 doğum turisti.

Mahkeme kayıtlarına göre, Dennis olarak da bilinen Aksakal, kadınlara, Amerika'ya turist olarak veya iş yapmak için gittiklerini söyleyerek, hamileliklerini gizlemelerini ve Türkiye'deki ABD konsolosluk yetkililerine yalan söylemelerini emredecekti.

New York'a vardıklarında Aksakal, kadınları Long Island'daki Suffolk County'deki yedi “doğum evinden” birine götürecekti.

Kadınların doğum yapma zamanı geldiğinde, doğum masraflarının Medicare tarafından karşılanacağı yerel hastanelere getirileceklerdi. Savcılar, planın toplamda New York eyaleti Medicare programına 1 milyon doların üzerinde zarara yol açtığını söylüyor.

Suffolk County Bölge Savcısı Timothy Sini, "Bu, kolluk kuvvetlerini tam burada, arka bahçemizde bu planın özüne yönlendiren son derece karmaşık, uluslararası bir soruşturmaydı" dedi. "Bu komplo yoluyla 1 milyon dolardan fazla Amerikan vatandaşının zor kazanılmış parası çalındı ​​ve bugünün savunması elebaşını sorumlu tutuyor."

Savcılar, 2017-2020 yılları arasında Aksakal ve suç ortaklarının ABD'ye 117 kadın getirdiğini ve burada 119 çocuk doğurduklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.