• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

ABD, hamile kadınlara 'doğum turizmi' için vize kuralları getiriyor

ABD, hamile kadınlara 'doğum turizmi' için vize kuralları getiriyor
Trump yönetimi, ABD vatandaşlığına sahip olabilmek için yapılan “doğum turizmi”ni kısıtlamaya yönelik yeni vize kuralları koyuyor

WASHINGTON - Trump yönetimi, hamile kadınların ABD vatandaşlığına sahip olmak için şirketler aracılığıyla ülkeye geliş sebebi olan “doğum turizmi”ni kısıtlamaya yönelik yeni vize kuralları koyuyor. Yürürlüğe giren düzenlemeler, Başkan Donald Trump'ın ana siyasi önceliklerinden biriydi. Beyaz Saray basın sekreteri Stephanie Grisham “Amerikan vergi mükelleflerinin doğum turizmi ile ilgili doğrudan ve aşağı yönlü maliyetleri finanse etmek için zor kazanılan dolarlarının boşa hacanmasını engelleyecektir” dedi.
Doğum Turizmi, bir kadının doğum yapma niyetiyle belirli bir ülkeye seyahat ettiği birçok ülke tarafından yasa dışı kabul edilen bir uygulamadır. Çocuk doğduğunda, doğuştan hakkı olan vatandaşlığa hak kazanır ve daha sonra o ülkenin belirli yararlarını elde eder. Yararları arasında gelecekte devlet okullarına erişim, sağlık hizmetleri ve ebeveynler için sponsorluk bulunmaktadır. Birçok ülke, doğum turizminin, gebe kadınları vatandaşlık yasalarını değiştirmeye yönelik uçuşlarına başlamadan önce kontrol etmeleri konusunda baskı yapmaya başlaması için çeşitli önlemler almıştır. Bu ayın başlarında, 25 yaşında bir Japon kadın Pasifik Okyanusu'ndaki ABD adası Saipan'a gitmeden önce hamilelik testi yapmak zorunda kaldı

abd,-hamile-kadinlara-dogum-turizmi.jpeg

TIBBİ NEDENLERLE GELİŞ KANITLANACAK
Trump yönetimi, ABD'de doğan herkese, “doğum hakkı vatandaşlığı” veren anayasal hükümden yararlanan yabancıların sayısını azaltmaya çalışıyor. Yeni kurallara göre, hamile başvuruculara tıbbi nedenlerle doğum yapmak için ABD'ye gelmeleri gerektiğini kanıtlayamadıkları sürece turist vizesi verilmeyecek.

KONSOLOSLAR, HAMİLE OLDUĞUNA İNANIRSA SORU SORACAK
Yetkililer, konsolosluk memurlarının çocuk doğurma çağındaki tüm kadın vize başvuru sahiplerine hamile olup olmadıklarını veya hamile kalmaya niyetlerini sormayacaklarını açıkladı. Daha ziyade, konsolosluk memurlarının soruyu yalnızca başvuranın hamile olduğuna ve ABD'de doğum yapmayı planladığı ya da muhtemel olduğuna inandıkları takdirde soracaklarını söylediler

trump1.png

SUÇ FAALİYETİ SAYILIYOR
Trump yönetimi, ABD vize kılavuzlarında değişiklik yaparak ABD'de doğum turizmine son vermeyi planlıyor. Bu kural geçildikten sonra, yabancıların ülkede doğan herkese doğum hakkı vatandaşlığını garanti eden 14. Değişiklikten yararlanmasını önleyecektir. Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Bu değişikliğin, doğum turizmi endüstrisiyle ilişkili suç faaliyetleri de dahil olmak üzere, doğum turizmi ile ilgili ulusal güvenlik ve kolluk risklerini ele alması amaçlanmıştır.” Ayrıca, bu kuralın ABD'nin bir parçası olduğuna inanılmaktadır. Başkan Donald Trump'ın vize değerlendirme sürecini yoğunlaştırmaya yönelik sıkı önlemler alıyor.

HER YIL 33 BİN KADIN GELİYOR
Trump'ın yeni vize politikası, B vizeleri, yani ziyaretçi vizesi gereksinimlerini değiştirecek ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, kişinin süreçten faydalanmaya çalıştığına inanmaları halinde yabancılara kısa vadeli iş ve turist vizelerini ABD'den reddetme yetkisini verecektir. otomatik vatandaşlık kazanma.
"Doğum turistleri" genellikle Nijerya, Çin ve Rusya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne geliyor. Bununla birlikte, ABD'de yabancı ziyaretçilerden doğan bebeklerin resmi bir sayısı yoktur, ancak Göçmen Sınırlama Grubu Göç Araştırmaları Merkezi, kabaca bir tahminin her yıl en az 33.000'e kadar çıktığını belirtmiştir.

GEÇERLİ NEDEN GÖSTERMEK ZORUNDALAR
Yetkililer, hamile görünmek veya ABD'ye seyahat etmeyi istemenin bir nedeni olarak “tıbbi tedavi”nin listelenmesi gibi görsel ipuçlarının bu tür sorgulamaları tetikleyebileceğini söyledi. Bir kadının hamile olduğu ve çocuğunu ABD'de doğurması muhtemel olsa bile, böyle bir ziyaret için hasta bir akraba ziyareti veya bir iş toplantısına katılmak için geçerli bir neden gösterebiliyorsa, vize verilebileceğini bildirdiler.

39 AVRUPA VE ASYA ÜLKESİ MUAF
Yetkililer, kuralın, vize feragat programına kayıtlı olan 39 Avrupa ve Asya ülkesinden herhangi birinden gelen yabancı gezginler için geçerli olmayacağını ve bu ülkelerin vatandaşlarının geçici konaklamalar için vizesiz ABD'ye gelmelerine izin vereceğini söyledi. Kural, yalnızca iş veya eğlence amaçlı kısa süreli kalışlara izin veren “B” sınıfı vize başvuruları için geçerli olacak.

AMERİKAN VATANDAŞLIĞI KORUNACAK
Beyaz Saray basın sekreteri Stephanie Grisham yaptığı açıklamada, "Bu göz kamaştırıcı göç boşluğunun kapatılması, bu endemik istismarlarla mücadele edecek ve nihayetinde ABD'yi bu uygulamanın yarattığı ulusal güvenlik risklerinden koruyacak. Ayrıca Amerikan vergi mükelleflerinin doğum turizmi ile ilgili doğrudan ve aşağı yönlü maliyetleri finanse etmek için zor kazanılan dolarlarının boşa hacanmasını engelleyeçektir. Amerikan vatandaşlığının bütünlüğü korunmalıdır” dedi.

dogum-turizmi-002.jpg

DOĞUM VE VİZE DOLANDIRICILARI
ABD'ye doğum yapmak için seyahat etme uygulaması temelde yasaldır Ancak doğum turizmi ajanslarının operatörlerini vize dolandırıcılığı veya vergi kaçakçılığı nedeniyle tutuklanan yetkilileri bulunuyor. Kadınlar vize başvurusunda genellikle niyetleri konusunda dürüst olmalı, doktorlar ve hastanelerle imzalanmış sözleşmeleri göstermeleri gerekiyor.

trump-002.jpg

DOĞUM TURiZMİ YASAKLANIYOR
Yeni kurallara göre Dışişleri Bakanlığı ABD vatandaşlığı elde etmek amacıyla ABD'yi ziyaret etmenin, 'doğum turizmi' olarak adlandırılan bir faaliyet olduğu ve Amerika Birleşik Devletleri'nde doğum yapmanın meşru bir faaliyet olduğunu kabul etmiyor.

Doğum turizmi, yüksek bir ücret karşılığında şirketlerin yabancı kadınlara ABD'ye turist vizesi ile gelme, bebek sahibi olma, tıbbi bakım alma, vatandaşlık alma, yeni doğan bebekleriyle kalacak bir yere sahip olma ve daha sonra gitme şansı sunduğu bir iştir.

Bu uygulama Trump ve yönetiminin “çapa bebekler” olarak adlandırdıkları şeyden farklıdır. Bu şekilde bir çocuğu doğurmak ve ABD'de kalmak için Meksika sınırından yasadışı olarak giren yoksul kadınlara atıfta bulunuyor. Ama hepsi için sonuç aynı: ABD'de imtiyazlı bir pasaport elde etmek.

ŞİRKETLER 80 BİN DOLAR ALIYORLAR
Trump yönetimi, daha geniş bir göç baskısının bir parçası olarak ABD-Meksika sınırına gelen hamile kadınları da geri çevirdi . Bu kadınlar başlangıçta izin verilen küçük çocuklar gibi başkalarını içeren “savunmasız” bir grubun parçasıydı, On binlerce sığınmacı da Meksika'ya geri döndü.

SINIR KRİZİNİ ASLA ÇÖZEMEYİZ
Eski Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Direktörü Tom Homan, doğum hakkı vatandaşlığının yasadışı göç için kilit bir itici güç olduğunu ve 2019'da Meksika'ya gelen sığınmacı adaylarının yükselişinin arkasındaki nedeni olduğunu söyledi. ABD'ye gelmek için bilet. Dünyanın geri kalanına göndermek istediğimiz mesaj şuysa: bu ülkeye yasa dışı olarak gir, ABD vatandaşı bir çocuğa sahip ol ve gitmekte özgürsün, o zaman sınır krizini asla çözemeyiz. ”

DOĞUM TURİSTLERİNE DAVALAR AÇILDI
Doğum turizmi yürüten birden fazla kurum dahil olmak üzere doğum turistlerine karşı da davalar olmuştur. Geçen yıl, ABD Adalet Bakanlığı üç kişiyi doğum otellerini işletmekle suçladı ve burada bazı kişilerin 14. Değişiklik'ten faydalanmalarına yardım ettiler. Bu ajanslar, kadınların ABD'de doğum yapmak için 15.000 ila 50.000 dolar arasında bir ücretlendirildiği Güney Kaliforniya'daki Çinli müşterilere hizmet verdiler.

Trump yönetimi her türlü göçü kısıtlıyor. Doğum turizmi hem ABD'de hem de yurtdışında kazançlı bir iştir. Şirketler uygulamayı kolaylaştırmak için reklam yayınlıyor ve 80.000 dolara kadar ücret alıyorlar. Kadınların çoğu ABD'de doğum yapmak için Rusya ve Çin'den seyahat ediyor

”Dışişleri Bakanlığı kurallarına göre 'Doğum turizmi' endüstrisi, diğer ülkelerden gelen gebe kadınların ABD'de doğum yaparak ABD vatandaşlığı almaları için ABD'ye gelmelerine yardımcı olmak için gelişti ve böylece çocuklarına ABD vatandaşlığının yararına hak kazandı,

RUSYA’DAN AYDA 60 BAŞVURU
Rus annelerine çalışan Florida AIST ABD'nin kurucusu Elena Balmiler, yeni kuralların işini durduracağını beklemediğini söyledi. Trump'ın doğuştan gelen vatandaşlığı sona erdiremediği için işinin ayda yaklaşık 60 başvuru aldığını ve 45 müşterisinin olduğunu belirterek “Şimdiye kadar niyetler, tahminler, yayınlar ve projeksiyonlar başka bir şeyle sonuçlanmadı. Tek bir kişi ABD'ye uçma fikrini değiştirmedi. Trump vatandaşlığı durdurmayı planlıyor.”

dogum-turizmi-001.jpg

2012’DE 36 BİN KADIN ABD’DE DOĞUM YAPTI
Özellikle doğum yapmak için kaç yabancı kadının ABD'ye gittiğine dair bir rakam yok. Daha sıkı göç yasalarını savunan bir grup Göç Araştırmaları Merkezi, 2012 yılında yaklaşık 36.000 yabancı doğumlu kadının ABD'de doğum yaptığını ve ardından ülkeyi terk ettiğini tahmin etti.

Yeni uygulamaya göre, “Doğum turizmi planları açıklanacaktır. Bu kural doğum turizmi endüstrisiyle ilişkili suç faaliyetinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır. Son federal iddianamelerde, yabancı uyrukluların ziyaretçi vizesi için ABD'ye başvurdukları ve seyahatlerinin süreleri, kalacakları yerler ve seyahat amaçları hakkında konsolosluk memurlarına yalan söyledikleri anlaşılıyor.”

Bu haber toplam 2380 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.