• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

79 yaşındaki Alman Prof. Ottmann Korona'yı yendi

79 yaşındaki Alman Prof. Ottmann Korona'yı yendi
Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, Covid 19, kalça zedelenmesi, kalp rahatsızlığına bağlı anjiyo için 45 gündür tedavi gördüğü Manavgat Özel Akdeniz Hastanesinden hemşireleri eşliğinde taburcu edildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
17 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi'nde yerleşik yaşayan Alman eko  ve spor turizmi uzmanı 79 yaşındaki emekli  Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, yeni tip Korona(Covid 19), düşmeye bağlı kalça zedelenmesi, kalp rahatsızlığına bağlı anjiyo olan ve 45 gündür tedavi gördüğü  Manavgat  Özel Akdeniz Hastanesinden  hemşirelerin alkışları eşliğinde taburcu edildi. 

 

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-009.jpgAlman Prof. Dr. Horst Böhmert 18 yıl önce Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford şehrinden tatile geldiği Manavgat'a bir yıl sonra yerleşmeye karar verdiğini söyledi. Kendisinin bir akademisyen olmasının yanı sıra küçük yaştan itibaren atletizm, yol bisikleti, uzun atlama, gülle atma ve yüzme sporuyla uğraştığını vurgulayan Prof. Dr. Horst Böhmert  Ottmann, '' 45 gündür değişik rahatsızlıklardan ötürü  hastanede yatıyorum. Rahatsızlıkların en zorlusu da Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün Pandemi ilan ettiği yeni tip Corona Virüsünü 79 yaşında biri olarak yenmem oldu. 79 yaşından birinin yeniden ayağa kalkmasından en ömemli faktör düzenli bir şekilde 60 yıldır spor yapmaya borçluyum. Doktorlarımda 79 yaşında olan birinin kendini toparlama mı düzenli spor yapmaya borçlu olduğumu söylüyorlar. Hayatım süresince ağzıma tütün ve tütün mamullerini hiç ağzıma almadım. Hastane sürecinde üzüldüğüm şey bisikletimle eşim İnge ile birlikte Side'de pedal çevirememe, Sorgun Çamlığında  ve Titreyengöl'de doğa yürüyüşü ve Nordic Walking(İskandinav Yürüyüşü yapamama. '' dedi. 

  prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,-.jpgBöylesi bir rahatsızlığı Almanya'da bir hastanede  olması durumunda ayağa kalma ihtimalinin çok zor olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ottmann, ''Sağlıklı yaşam ve vücudu zinde tutmak için sürekli hafif tempoda yürüyüş ve Bisiklet sporu yapmak gerekir. Almanya'da Karbon kullanımını azaltmak için ulaşımda bisiklet kullanıldığını, dede ile torunun birlikte pedal çeviriyor. ''

 prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann,--001.jpg     Prof. Ottmann'ın bisiklet sporcusu kızı Psikolog Dana Ottmann 8 ay önce Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford şehrinde Astra Zenika aşısı olduktan sonra  sonra yatağında ölü bulunmuştu.

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.