• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

5 bin Suriyeli Şanlıurfa'ya gelecek

5 bin Suriyeli Şanlıurfa'ya gelecek
Kurban Bayramı'nda 5 bin Suriyeli, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerine gelerek 48 saatliğine akrabalarıyla görüşecek.

ŞANLIURFA -Kurban Bayramı'nda 5 bin Suriyeli, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerine gelerek 48 saatliğine akrabalarıyla görüşecek.

Her yıl sınır ötesi bayramlaşmanın yaşandığı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda Türkiye'den aileler Suriye sınırına geçerek sınır ötesi bayramlaşmayı yaşarken, bu bayramda Suriyeli aileler Şanlıurfa'daki yakınlarını ziyaret edecek.

 



Bu yıl Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden Kurban Bayramı'nda 3 bin 650 Suriyelinin yakınlarıyla 48 saat süreyle bayramlaşmak için Türkiye'ye geçiş yapması bekleniyor. Ceylanpınar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada her yıl dini bayramların 3. günü başlayan geçişlerin bu yıl Ceylanpınar'da 2. gün olacağı belirtildi.

 

Suriye'nin Haseki vilayeti sınırları içinde yer alan 3 bin 500 kişinin Şanlıurfa'daki yakınlarıyla bayramlaşması için geçişler Kurban Bayramı'nın 2. gününe denk gelen 21 Aralık'ta başlayıp 22 Aralık'ta devam edecek. 48 saat süreyle kalan Suriyeliler 23 Aralık'ta ülkelerine geri dönmeye başlayacak.

 

Gerekli hazırlıkların tamamlandığı belirtilen açıklamada yasa dışı herhangi bir gelişmenin yaşanmaması için gerekli güvenlik tedbirlerin de alındığı bildirildi.

 

Türkiye'deki akrabalarının yanına gelecek olan Suriyeli vatandaşların Türkiye'ye geçiş yaptıktan sonra kapıda mağdur olmamaları için vatandaşların misafirlerini sınır kapısında karşılamaları gerektiğini açıklayan yetkililer, Türkiye'ye idari mektupla gelecek olan Suriyelilerin, ülkelerine dönüşleri bayramın dördüncü günü ile bayramdan bir gün sonra olacağı kaydedildi.

 

Öte yandan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır ötesi bayramlaşma ise Kurban Bayramı'nın 3. günü olan 23 Aralık'ta başlayacak.

 

Yaklaşık bin 500 Suriyeli ailenin Türkiye'ye giriş yapacağı bu tarihte resmi protokol bayramlaşması da gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Geçtiğimiz günlerde bir takım ziyaretler için Şanlıurfa'ya gelen Suriye'nin Rakka Valisi Ahmet Şahade Halil, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ı ziyareti sırasında fiili olarak yeni açılan Akçakale Sınır Kapısı'nda resmi bir bayramlaşmanın teklifi ön görüldü.

 

Her 2 ilin valisi tarafından olumlu karşılan teklifle bu yıl Akçakale Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı'nın 3. gününde sınır ötesi bayramlaşma iki valinin resmi bayramlaşmasıyla başlamış olacak.

 

Sınır ticaretinin başladığı Akçakale Sınır Kapısı'ndaki son gelişmeleri yerinde görmek ve hem de bayramlaşma için bir araya gelecek olan 2 vali, sınır kapısında bekleyen vatandaşların da Kurban Bayramı'nı kutlaması bekleniyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.