• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

30 Eylül tarihine kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı

30 Eylül tarihine kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı
Antalya'da , yangın riskinin artması nedeniyle ormanlara girişlerin yasaklandığı, belirlenen alanlarda sadece ateşsiz piknik yapılabileceği bildirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'da , yangın riskinin artması nedeniyle ormanlara girişlerin yasaklandığı, belirlenen alanlarda sadece ateşsiz piknik yapılabileceği bildirildi.

 

30 Eylül tarihine kadar Antalya'da ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada  meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda hava sıcaklıklarının yükseleceği ve rüzgarın kuvvetli olarak etki göstereceği  ve etkili poyraz göz önüne alındığında  orman yangını riskinin artacağının değerlendirildiği belirtildi.

ormanlik.jpgAntalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısında bazı ilave tedbirler alındığı duyurulan açıklamada, şu bilgiler verildiği belirtildi;

"Antalya ili genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar 24 Haziran 2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır. Antalya Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun 23 Mayıs 2023 tarihli ve 2023/1 sayılı kararının 42. maddesinde sayılan mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarına ancak kontrollü olarak girilebilecek ve bu alanlarda sadece ateşsiz olarak piknik yapılabilecektir."

İki yıl önce Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen ve 12 gün sonra kontrol altına alınarak söndürülen Manavgat Yangını ormanlık alandan yerleşim alanlarını tehdit ederek 38 köyün doğrudan yangından etkilendiği ve 65 bin hektar kızılçam ormanlık alan ve 500 bin adet zeytin ağacı yanmıştı. 

 Yangında ise biri Alman vatandaşı olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetmişti. 

Ormana giriş yasağı ile ilgili  Manavgat'ın 106 mahallesinde camilerde yapılan anonslarla ormanlık alanlara girişin yasaklandığı duyuruldu.

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.