• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2008'e doyasıya eğlenerek girildi

2008'e doyasıya eğlenerek girildi
Çanakkaleli bir grup dalgıç geçen yıl olduğu gibi bu yılda yeni yılı Çanakkale Boğazı'nda dalış yaparak denizaltında karşıladılar.

İSTANBUL- 2007'yi uğurladık ve 2008 yılını doyasıya eğlenerek karşıladık. Yurtiçi ve yurtdışında konaklama tesisleri, eğlence yerleri ve meydanlarda doyasıya eğlenerek yeni yılın gelişi kutlandı.
Türkiye'de bir çok turistik bölge konukları için özel programlar düzenlerken, özel mönüler hazırladılar. Kış tatil merkezleri dolup taşarken, komşu ülkelerde yeni yılı çeşitli etkinliklerle karşıladılar.

 

Yeni yılı deniz altında karşıladılar 

 

ÇANAKKALE -Çanakkaleli bir grup dalgıç geçen yıl olduğu gibi bu yılda yeni yıla Çanakkale Boğazı'nda dalış yaparak girdiler.

Deniz Kurmay Albay Murat Hatip ile Milli Takım Antrenörü Mehmet Günaydın'ın organize ettiği dalışa bu sene Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Altı Topluluğu üyeleri de katıldı. Gece yarısına yarım saat kala Kordon boyundaki Truva Oteli önünde toplanan dalgıçlar dalış için hazırlık yaptı. Dalış öncesi konuşan Deniz Kurmay Albay Murat Hatip, "Her tarafı denizlerle çevrili ülkemizdeki insanları cesaretlendirmek için böyle bir dalışı gerçekleştiriyoruz. Yıllardır da bu sürüyor, umarım faydalı olur." dedi. ÇOMÜ Su Altı Topluğu Başkanı Barış İmer, "Su altı Topluluğu ve kulübü olarak ilk defa gece dalışı yapacağız. Yılbaşını ilk defa su altında karşılayacağız. Su altı topluluğu başkanı olarak ben bu dalışı gerçekleştireceğimiz için çok mutluyum." diye konuştu.

Saatler 12.00'yi gösterdiğinde denize dalan dalgıçlara Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi denizden eşlik etti. Havanın ve suyun soğuk olmasına aldırmayan dalgıçlar havai fişek gösterisi altında suya daldı.

 


Taksim 2008'e havai fişek gösterisiyle girdi 

 

İSTANBUL -Taksim'de her sene düzenlenen yılbaşı etkinlikleri bu yıl yapılmazken, saatler gece yarısını gösterdiğinde yüzlerce havai fişek gökyüzünü aydınlattı.

Her sene coşkulu yılbaşı kutlamalarının yaşandığı Taksim bu sene yılbaşına sessiz girdi. Saatler 00:00'a yaklaştıkça Taksim Meydanı dolmaya başladı. Binlerce vatandaş yeni yılın ilk saatlerine yine Taksim Meydanı'nda girmeyi tercih etti. Saatler tam gece yarısını gösterdiğinde Taksim'de gökyüzü havai fişek gösterileriyle aydınlandı. Yanlarına çocuklarını ve ailelerini alan vatandaşlar havai fişek gösterilerini izledi. Vatandaşların gösterileri cep telefonu kameraları ile çekmesi dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Taksim'de görev yapan polis memurlarını yeni yıllarını kutladı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah daha sonra İstiklal Caddesi'nde denetimlerde bulundu.

Başkan Topbaş Taksim'de vatandaşların yeni yılını kutladı 

 

İSTANBUL -Taksim Meydanı'na gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vatandaşların yeni yılını kutladı. Bu yıl Taksim'de kutlama yapılmamasını değerlendiren Topbaş, "Şu anda askerlerimiz eksi 30 derecede görev yapıyor. Şehitlerimiz var. Bu yıl farklı bir uygulama oldu " şeklinde konuştu. Topbaş, önümüzdeki yıl bu sıkıntıların geride bırakılıp daha güzel bir yılbaşı kutlaması yapmayı istediklerini söyledi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yılbaşı gecesi Taksim Meydanı'nda görev yapan belediye görevlileri ve emniyet görevlilerini ziyaret etti. Topbaş ve Demircan daha sonra vatandaşlarla tek tek konuşarak yeni yıllarını kutladı. Küçük çocuklarla özel olarak ilgilenen Topbaş, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topbaş, bu yıl Taksim Meydanı'nda yeni yıl kutlaması yapılmadığını ancak vatandaşların farklı yerlerinde bireysel şekilde eğlence düzenlediklerini ifade etti. Tüm vatandaşların yeni yılını kutlayan Topbaş, "2008 inşallah çok güzellikler getirsin. İnşallah saat 12'yi gösterdiğinde yeni bir sayfa açıyoruz. Yeni bir tarih başlıyor. Bunun huzur, mutluluk, barış ve güzellikler getirmesini diliyorum." ifadesini kullandı.

Son günlerde yaşanan terör olaylarını hatırlatan Başkan Topbaş, " Şu anda askerlerimiz sıcak takipte. Eksi 30 derecede görev yapan evlatlarımız var. Şehitlerimiz var. Böyle bir farklı yılbaşı oldu ama bu mutluluğu paylaşıyoruz, heyecan hepimizin heyecanı. Bireysel eğlenceler yapılmalı. Biz belediyeler olarak vatandaşımıza kendi eğlencelerinde fırsat vermek ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. " şeklinde konuştu.

Yeni yıla Taksim'de girmek isteyen turistlere tacizi polis önledi 

İSTANBUL -Yeni yıla Taksim Meydanı'nda girmek isteyen turistlere tacizi polis engelledi. Tacizcilerin elinden kurtulmak için bir otelin lobisine sığınan turistler polisin olay yerine gelmesiyle rahat bir nefes aldı.

Toplu yılbaşı kutlamalarının iptal edildiği Taksim Meydanı'nda gelen turistler için yılbaşı tatsız geçti. Yeni yılı kutlamak için erkek arkadaşlarıyla Taksim Meydanı'na gelen bir grup kadın turist, alkollü oldukları iddia edilen gençlerin taciziyle karşılaştı. Gençlerin tacizinin sürmesi nedeniyle bir otelin lobisine sığınan turistlerin imdadına polis yetişti. Polis eşliğinde otelden çıkan turistler yeni yılı kutlayamadan taksiyle olay yerinden uzaklaştı.

Nişantaşı yeni yıla barış ve birlik dilekleriyle girdi 

İSTANBUL -Yeni yılı kutlamak için Nişantaşı'nda toplanan binlerce İstanbullu yeni yıla barış ve birlik temennisiyle girdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ta katıldı.

Yılbaşına saatle kala çok sayıda İstanbullu Şişli Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalarının yapılacağı Nişantaşı'na akın etti. Işık gösterileri ve müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar heyecanla saatlerin 00:00'ı göstermesini bekledi. Saatlerin gece yarısına yaklaştığı dakikalarda binlerce İstanbullu Abdi İpekçi Kavşağı ve çevre caddeleri doldurdu. Yeni yıla 10 saniye kala binlerce kişi hep bir ağızdan geriye sayarak 2008'e merhaba dedi.

 

Türk bayrağı açarak "En büyük Türkiye" sloganları atan İstanbullular daha sonra "Bütün dünya birlik olsa" şarkısını söylediler.

 

Öte yandan kutlamaların yapıldığı Nişantaşı'na gelen İstanbul Valisi Muammer Güle ve İl Emniyet Müdür Celalettin Cerrah vatandaşların yeni yılını kutladı. Vali Güler, herkese sağlıklı ve huzurlu bir yıl dilerken farklılıkların zenginlik olması temennisinde bulundu.

İzmirliler, yeni yıla Kıraç konseri ile girdi 

 

İZMİR -İzmirliler, 2008'e Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yeni yıl partisi ile merhaba dedi. Kıraç'ın sarkıları ile doyasıya eğlenen İzmirliler, 2008'in ilk dakikalarına da muhteşem havai fişek gösterisini izleyerek girdi. Vatandaşlar, yeni yıl kutlamasının yapıldığı alana, her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için polisler tarafından tek tek üstleri aranarak alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yeni yıla giriş partisi düzenlendi. Alanda toplanan binlerce İzmirli, 2007 yılının son saatlerinde Kıraç'ın şarkıları ile doyasıya eğlendi. 2008'e dakikalar kala meydandaki coşku daha da arttı. Platforma çıkarak 2008'in barış dolu bir yıl olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, herkesin yeni yılını kutladı.

Yeni yıl partisine katılanlar 2007'nin son saniyelerini sayarak geriye doğru sayarak 2008'ye merhaba dedi. Yeni yılın ilk dakikalarındaki lazer ve havai fişek gösterisi gökyüzünde renk cümbüşü oluşturdu. İzmirliler lazer gösterisini büyük bir hayranlık ile izledi.

 

 

Yeni yıla denize atlayarak girdiler

 

ANTALYA -Antalya'da kendilerini Yaz Kış Denize Girenler Gurubu olarak tanıtan yaklaşık 40 kişi, yeni yılı denize atlayarak karşıladı.

Antalya'nın Konyaaltı sahilinde yeni yılın ilk dakikalarında renkli görüntüler oluştu. Önce ateş yakıp ısınan emekli askerinden bankacısına kadar çeşitli mesleklerden yaklaşık 40 kişilik grup, yağmur altında denize girerek yeni yıla merhaba dedi.

Denizden yeni yıl için mesaj veren gurup, sınırda nöbet tutan askerlere selam gönderdi. Şehitleri de unutmayan gurup, memleketin değerini herkesin bilmesini istedi. 'Türk Kürt kardeştir' diye slogan atarak kavga etmenin gereksiz olduğunu vurgulayan gurup, daha sonra 'En büyük Türkiye' diyerek bağırdı.

Yeni yıla Uludağ'da eğlenerek girdiler 

BURSA -Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da tatilciler yeni yıla eğlenerek girdiler. Geçtiğimiz yılların aksine ünlülerin ilgi göstermediği Uludağ'da, Safiye Soyman ve Faik'in sahne aldığı otelde, tatilciler geriye sayarak yeni yıla girdi.

2008'e Uludağ'da girmeyi tercih edenler, günler öncesinden Uludağ'a geldi. Gündüz kayak yaparak eğlenen tatilciler, otellerin yılbaşı programlarıyla gönüllerince eğlendi. Rusya ve Azerbaycan'dan gelen yabancı turistlerle hareketlenen Uludağ'a bu yıl ünlülerin ilgisi beklenilenin altında oldu. Hava sıcaklığının eksi 5 derece olduğu Uludağ'da yerli ve yabancı tatilciler doyasıya eğlendi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Asuman Krause, İsmail Türüt, Safiye Soyman ve Faik'in de geldiği Uludağ'da tatilcilerden bazıları yeni yıla kayak pistinde girmeyi tercih etti. Grand Yazıcı Otel'de sahne alan Safiye Soyman ve Faik, tatilcilyerle birlikte 10'dan geriye sayarak yeni yıla girdi. Bu arada Bursa-Uludağ yolunda uzu araç konvoyları oluştu.

 

Yeni yıla Boğaziçi Köprüsü'nde girdiler 

İSTANBUL -Asya ve Avrupa kıtalarını birbirini bağlayan Boğaziçi Köprüsü, yeni yıla burada girmek isteyenlerle doldu. Saatler gece yarısını gösterdiğinde köprü üzerindeki araçlarından inen vatandaşlar birbirlerinin yeni yılını kutladı.

Boğaziçi Köprüsü her yıl olduğu gibi bu yılda yeni yıla farklı bir mekanda girmek isteyenlerin uğrak yeri oldu. Daha önceki yıllarda yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçmeye çalışan polis ekipleri, araçların köprü üzerinde durmaması için çalıştı. Polisin tüm çalışmasında rağmen yeni yılı Boğaziçi Köprüsü'nde karşılayan vatandaşlar yüzünden trafik durma noktasına geldi.

Iraklılar, yeni yılı coşkuyla karşıladı 

ERBİL -Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil kentinin simge haline gelen Erbil Kalesi önünde toplanan binlerce kişi yeni yıla muhteşem havai fişek gösterisiyle girdi.

Alınan yoğun güvenlik önlemleri altında kutlama alanına gelen yüzlerce Iraklı, coşku ile eğlenerek 2008'e 'merhaba' dedi.

Yeni yıla Türkiye'den 1 saat erken giren Irak halkı, yeni yılından umut ve beklentilerinin olduklarını belirterek, kan ve gözyaşının dinmesini isteyerek huzur ve güven istediklerini söylediler.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.