• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

2008 tanıtım sloganları belirlendi

2008 tanıtım sloganları belirlendi
Türkiye'nin 2008 reklam kampanyalarında kullanılacak sloganlar ''Welcomes you'' ile ''Turkey, Open for everyone - Türkiye, Herkese açık'' şeklinde olacak.

ANKARA- 2008’de Türkiye’nin tanıtımı için kullanılacak reklam sloganları belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 83 ülkede, 10 grupta, 10 reklam şirketinin yürüteceği reklam kampanyalarında kullanacağı görsellerin alt sloganı, daha önce de kullanılan ''Welcomes you'' ile Mevlana'nın ''Gel, kim olursan gel'' sözlerinden hareketle ''Turkey, Open for everyone - Türkiye, Herkese açık'' olacak.  

 

Türk yemeklerine vurgu yapılıyor

Türk yemeklerinin de kullanıldığı tanıtım afişlerinde ''Food for every mood - Her ruh hali için yemek'' sloganı kullanılacak. Afişte şu cümlelere yer veriliyor: ''Bu cömert topraklar size muazzam bir iklim, zengin sebze mutfağı ve taze et sunuyor. Çeşitlilik, Türk mutfağının en önemli özelliğidir. 1000 yıllık tarihe sahip Osmanlı mutfağı, Türk mutfağını olgunlaştırmıştır. Balık, et, sebzeler ve hamur işleri birçok şekilde sunulabilmekte; tüm lezzetlerin taze ve doğal olduğundan emin olabilirsiniz.''

 

Farklı dinlerin bir arada yaşaması tanıtım konusu

Tanıtım materyallerinde öne çıkarılan bir diğer konu da, farklı din ve inançların bir arada yaşadıkları olgusu. Türkiye'de Musevilik, Hristiyanlık ve İslamın bir arada olduğunu vurgulamak için ''Hoşgörü Evi'' sloganının kullanılacağı reklam afişlerinde ''Bu ilim toprağı, uyum ve hoşgörü içinde yaşayan farklı dinler, ırklar ve milletlerin beşiği olmuştur. Çok sayıda kilise ve sinagog Anadolu'da yerleşmiştir. Hoşgörü ortamında büyütülen nesiller, bu toprakların eski sahiplerinden miras kalan bu mabetleri ve sanat çalışmalarını korumayı başarmıştır'' cümleleri ile “hoşgörü” temasına vurgu yapılıyor.

 



İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği tanıtımda kullanılacak

2008 reklam kampanyalarında İstanbul'un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olacağı da vurgulanıyor. ''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'' konulu reklam afişlerinde, ''Promise of life - Yaşam vaadi'' sloganı kullanılıyor.

 

İstanbul'daki Kapalı Çarşı, Beyoğlu, Topkapı, Ayasofya'daki Hz. İsa figürü ile hamamlar ve şehrin diğer güzellikleri afişlerde küçük kareler içinde sunuluyor. ''Kültürel Hazine'' ifadesinin yanısıra ''İstanbul, Avrupa ile Asya'nın zarif karışımını sunuyor'' cümlesi de tanıtım materyallerinde İstanbul için kullanılan bir diğer ibare.  ''Tarihi keşfet'' sloganının olduğu afişte ise, Hz. İsa ile İstanbul'daki camiler bir arada veriliyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.