• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

100.yıl tesisleri ihalesine onay

100.yıl  tesisleri ihalesine onay
Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri ihalesiAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından onaylandı.

ANTALYA- Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından 13 Aralık 2007 tarihinde yapılan Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri ile ilgili ihale, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından onaylandı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kesinleşen ihale kararının 2886 sayılı yasanın 32. maddesi gereği ilgili firma olan GenYapı-Koçoğlu Ortak Girişimi'ne tebliğ edileceği bildirildi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından 13 Aralık 2007 tarihinde yapılan Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri ile ilgili ihale, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kesinleşen ihale kararının 2886 sayılı yasanın 32. maddesi gereği ilgili firma olan GenYapı-Koçoğlu Ortak Girişimi'ne tebliğ edileceği bildirildi. Açıklamada, ihalenin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 4 Ocak 2007 tarihinde onaylanmasından itibaren 15 gün içinde ilgili yasa gereği sözleşme imzalanması gerektiği kaydedildi.

İhalesi onaylanan Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri'nin, halen amatör futbol maçlarının oynandığı Yüzüncü Yıl Sahalarının bulunduğu 246 bin 252 metrekarelik araziye yapılması ve 30 bin kişilik stat, 10 bin kişilik spor salonu, 2 bin 500 kişilik olimpik yüzme havuzu ile ticaret merkezini kapsaması planlanıyor.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait arazi, 22 Temmuz 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Belek'te imzalanan protokolle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.

Yüzüncü Yıl Spor Kompleksi ihalesi 7 Eylül 2007'de yapılmış ve Rixos Oteller Grubu'nun da sahibi olan Fettah Tamince'ye ait inşaat şirketi tarafından kazanılmıştı. İhale, onaylanmasına rağmen, kazanan yüklenici firmanın süresinde sözleşmeyi imzalamaması üzerine iptal edilmişti.

Yüklenici firma, Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri alanında bulunan, yapımı yarıda kalan yüzme havuzu ile Dilek Sabancı Spor Salonu'nu yıkacak. Firma Zeytinköy mahallesindeki bir araziye yüzme havuzu ve spor salonu inşa edecek.

Yüklenici şirket, Yüzüncü Yıl'daki 30 bin kişilik stat, 10 bin kişilik spor salonu ve olimpik yüzme havuzu inşaatını 18 ayda tamamlayacak. Tesislerin tamamının 121 milyon YTL'ye mal olması bekleniyor. Yüklenici firma, tesislerin yanı sıra araziye ticaret merkezi de yapıp, işletecek ve inşaat maliyetini üstlenmenin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'ne 11 milyon 111 bin 111 YTL ödeyecek.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.