• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem: Türsab TV’de tuzak kurdular

Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem: Türsab TV’de tuzak kurdular
Türsab başkan Adayı Hasan Erdem Türsab TV'ye tuzak sorular nedeniyle katılmadığını belirterek “Benim kimseden kaçacak ve veremeyecek hesabım yok. Bana adaylığımı ve projelerimi sormalıydılar" dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA- “Birlikte Güçlü Türsab” sloganıyla Türsab Başkan Adaylığı kampanyasını sürdüren Selam Turizm’in sahibi Hasan Erdem, Antalya Adonis Otel’de acentelerle buluşmasında Türsab TV’deki ‘Adaylar Konuşuyor” adlı programa katılmayışı hakkında “Benim kimseden kaçacak ve veremeyecek hesabım yok. Bana adaylığımı ve projelerimi soracaklarına, öyle tuzak sorular hazırlamışlar ki beni  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile aralarındaki kavgaya katmak istediler. Bana sormak istedikleri sorulardan 5’I Bakan’la ilgilidir. Bu soruların muhatabı ben değilim.Türsab’ın Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Bakan’ın kendisidir” dedi.

BANA GÖREVİ GENEL KURUL VERDİ
Hasan Erdem, Türsab TV için hazırladıkları soruların içinde görevi hakkında yer alan soru hakkında şunları söyledi: “Bana neden istifa etmediğimi soruyorlar. Ben bu görevi Firuz Bağlıkaya ve arkadaşlarından almadım. Genel Kurul’dan aldım. Genel Kurul’da hesabını veririm. Bu konuda onların konuşmaya hakkı yok. Neden vaatlerimi yerine getiremediğimi Türkiyeyi dolaşarak anlatıyorum. Türsab bir dönem daha ehliyetsiz kişilerin eline geçerse sonumuz hüsran oluir. Telafisi zor badirelerin içine gireriz."

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem.jpg

ÇANAK SORULAR HAZIRLANDI, TANITIM VİDEOM YAYINLANMADI
TÜRSAB TV’de yayınlanan “Biz Bize: Adaylar Anlatıyor” programının ikinci konuğu olan TÜRSAB Başkan adayı ve Selam Turizm’in sahibi Hasan Erdem, “Program spikeri Cemal Kızıltan, sözde acentelerden gelen sorular diyerek Firuz Bağlıkıya ve ekibi ile birlikte hazırladığı ‘çanak’ sorularla seçim öncesi beni küçük düşürmek için tuzak kurmaya kalkıştı. Gönderdiğim tanıtım videosunu Türsab TV’de yayınlanmadı. Türsab TV kimin? ” dedi.

BAKAN İLE KAVGASINA BENİ ÇEKMEK İSTİYORLAR
Hasan Erdem, sözde acentelerin internet üzerinden sorduğunu iddia ettikleri ‘çanak soruların” tamamının programa katılması halinde kendisine sorularak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un saygınlığına saldırı içerikli olduğunu belirtere şöyle devam etti:
“Türsab başkanı Firuz Bağlıkaya Bakan ile olan kavgasına bizleri alet etmek istiyor. Hazırladıkları ve ben dahil kimsenin görmediği yasa ile ilgili sorular sorarak Türsab Başkanı kendini kurtarmak istiyor.

BABANIZIN OĞLU DAHI OLSA, OY VERMEYIN
Sözlerine “Hizmet yapamadık özür dilerim” diyerek devam eden hasan Erdem şunları söyledi: “Yönetimde 8 kişiye karşı tek aykırı ses oldum. Başkan Yardımıcı idim. Bertaraf ettiler. Pasifize ettiler. 18 aydır yanlışları söylüyorum. Ancak söylediklerimi tek başıma yerine getiremedim. İstifa etmiyorm acentelere verecek hesabım var. Bana bu görevi genel kurulda acenteler verdi. Herşeyden fedakarlık yaptım. Söz hakkı vermediler. Ben size hesap veriyorum. Bana oy vermeniz önemli değil. Başkan olmayı haketmeyen Size sizmet etmeyen başkanınız olmayan, bu kurumu bir yere taşımayan. Acentelerin geleceğini düşünmeyen kişi babanızın oğlu dahi olsa oy vermeyin.”

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem-001.jpg

110 BİN DOLARLIK TÜRSAB TV’YE NEDEN KATILMADIM?

Hasan Erdem, Türsab TV kurulurken ‘sektörün gözü kulağı olacak’ denildiğini ve önce 15 bin dolarlık bütçe çıkarıldığını sonra bu rakamın 110 bin Dolara çıktığını belirterek “ben bedava kuracak ve Türsab’a reklam kazandıracak birilerini buldum. Kabul etmediler” diyerek Türsab TDV’deki “Adaylar Konuşuyor” programına katılmayışı hakkında şunları anlattı:
“Adaylar Konuşuyor denildi, aday olmayanların sayısı bizden fazlaydı. Öyle çanak sorular hazırlamışlar ki. amaçları bizi acentelerin gözünde küçük düşürmek ve hükümetle kavgalarına ortak etmek amaçlı olduğunu gördüm.

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem-003.jpg

HÜKÜMETLE KAVGA EDİLMEZ

Sorulardan biri ‘Türsab’ın amacı hükümeti mi, acenteleri mi desteklemek?’ diye garip bir soru. Türsab’ın böyle bir ayırım yapmak hakkı var mı? Türsab Türkiye’nin öz kaynaklarını pazarlayan acentelerin kuruluşudur. Böyle bir kurum mülki amiri olan hükümetle kavga eder mi? Ederse temsiliyet yetkisi biter. Kültür ve Turizm Bakanlığı bizim mülki amirimizdir.

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem-004.jpg

SORULARI HAZIRLAYAN FİRUZ BAĞLIKAYA’YA SORUN!

Hükümetle, acenteyi ayıracak kadar bilgisiz ve biseretsizlik içindeler. Türkiye’de turizm sektörü tektir ve Bakanlık bizim mülki amirimiz olarak görevdedir. Hepimiz aynı gemideyiz. Ortak paydada buluşmalıyız. Kavga mı edeceğiz, yoksa barış diliyle sektörün menfaatini kokllayacak iyi ilişkiler içinde mi olacağız? Bunu ayıramayacak kadar bilgisizler. Bunlar Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın hazırlayın moderatörün eline verdiği sorulardır.

TOPLANTIYA BAŞARAN ULUSOY NEDEN GELMİŞ?
Benim toplantılarıma 18 yıllık yönetimden katılanlar oluyor ve 18 aylık yönetimi eleştiriyormuşum. Bu konuda ne diyormuşum. Ben 18 yıl boyunca Başaran Ulusoy yönetimi ile mücadele ettim. Onlar benim meslektaşım ve birlikte olmak zorundaıyız. Ben onları sevmediğimden değil, icraatlarını beğenmeyip, hatalarını gördüğüm için eleştirdim. Onları iyi veya kötü bir dönem verdikleri hizmetler için şükrünle yadediyorum.Ama gelen gideni arattı. Yağmurdan kaçtık doluya tutulduk.. Benim toplantılarım genel kurulda oy kullanacakt tüm acentelere açıktır. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarda gelseydi. Onlara davet çıkarmıştım. Ben kim gelsin diye seçmek değil, herkesi kuaklayan bir anlayıştayım.

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem-005.jpg

TÜRSAB BAŞKANI, BANA DEĞİL BAKANA SORSUN

‘Türsab yasası neden gecikiyor?’ diye bana soruyorlar. Yasayı ben çıkarmıyorum, sorumlusu da ben değilim. Zaten yasa hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Bunun cevabını Türsab başkanı gidip Bakan’a sorsun.
Böyle tuzak sorular hazırlamışlar . Soruların 5’I Bakan’la ilgili. Bakan’la ilgili bu soruların muhatabı ben değilim. Firuz Bağlıkaya ve Bakan’ın kendisidir.

BAKAN’LA KAVGA ETMİŞSİNİZ, HALA ONU BEKLİYORSUNUZ
Londra Turizm Fuarı’nda Bakan neden Türsab standını ziyaret etmedi, diye bana soruyorlar. Kişisel menfaatlerini uğruna Bakan ile kavga etmişseniz,benim günahım ne? Hani ‘Bakan benim kankam’ diyordunuz. Ne oldu da şimdi kötü oldunuz? Bakanı davet etseydiniz.
Bakanlığın kararlarını neden eleştiriyorsunuz? Beni Bakan’ı eleştirmeye çekerek kendinize pay çıkarmak istiyorsunuz. Türsab Başkanı, kendisinin yapamadığını baykasına yaptırmak istiyor. Kavga kişisel menfaat değil de Türsab adına olsa, yapanı baştacı ederim. Kişisel kavgalarınıza bizi katmayın.

MİLLİ TUR OPERATÖRÜ KONUSUNU BİLMİYORLAR
Milli tur operatörü hakkında soru soruyorlar. Böyle soru olur mu? Herkes milli tur operatörünün Türk turizmi için faydalı olduğunu bilir. Bu arkadaylar bu işi yeni öğreniyorlar galiba… milli tur operatörünü teşvik ederseniz, dar zamanda ülkesini terkedip gitmez. Acentelerin şubelerini denetimli bir şekilde yurt dışına açmamız gerekiyor. Ama Türsab’ın byle bir politikası hiç olmadı.

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem-007.jpg

BENİ SINAVA MI ÇEKMEK İSTEDİLER?

Milli tur operatörü Incoming çi mi, outgoing çi mi olacak demiler. Kareşim turizmin Türkiye ekonomisine faydasının sınırı olmaz. Bu soruları hazırlayan arkadaşımızın turizmi bilmediğini görüyoruz. Sanki beni sınava tabi tutmak istediler. Sayenizde hem moderator hem de Firuz beyin merakını giderdik.

BİRŞEY YAPMADAN ACENTELERİN KARŞISINA NASIL ÇIKIYORLAR?
Türsab Başkan Adayı Hasan Erdem, geçmişte Firuz Bağlıkaya ile yaptıkları ittifak hakkında şöyle konuştu: “Bazı değerli kişiler araya girdi. ‘İyi insandır’ dediler ve acenteler adına fedakarlık yaptık ve birleştik. Ama önemli olan başkanlık değil acenteler adına vaatlerin yerine getirlemisydi. Ben de onlara inandım. Maalesef hiçbir vaadi gerçekleştiremedim. Kendileri kesti, kendileri biçti. Bunlar iki yıl boyunca hiçbirşey yapmadan nasıl karşınıza çıkıyorlar anlaşılır gibi değil. Bu ülkede en acı şey koltuk sevdasıdır. Koltuğa oturanlar kalkmasını bilmiyorlar. Keşke faydalı olsalarda orada otursalar. Başaramayan kişiler geldikleri gibi gitmesini bilmeliler.

tursab-baskan-adayi-hasan-erdem-006.jpg

BELGE TİCARETİYLE EKMEĞIMIZE KAN DOĞRANıYOR

Bizim vaatlerimiz nelerdir derseniz, Türsab önceliğinde acenteler olacaktır. Meslek itibarı ve acentelerin gelir kaynağını artırma çabası olmalı. Acente güçlü olursa sektör güçlü olur ve Türkiye güçlü olur. Vize, hac umre, müze ve ören yerleri bilet satış hakkını yokettik. Ancak belge ticareti ile ekmeğimize kan doğranıyor. Hiç belge vermeyeceğiz denildi ve 102 milyon lira karşılığında 1800 belge satıldı. Türsab’ın tek gelir kaynağı belge satışı oldu. Diğer gelirleri yokettiler.

BELGE SATIŞIYLA ACENTELERE RAKİP YARATTILAR
Belge ticaretinden 53 miyon kazandık deniliyorken, 43 milyon dağıtılmış. Kasada 10 milyon kalmış. Bu rakam acentelerin sırtından elde edilen bandrollerdir. Belge satışıyla acentelerin pazardaki payı 1800 defa daha küçültülmüş oluyor. Türsab’ın geçmişinde idari harcamalar hiçbir zaman 57 milyon lirayı bulmadı. En yüksek rakam 28 milyondur. Acentelerin turizm pastasını küçülten ve aentelere rakip yaratan bunlardır. Hesaplara bakılırsa 57 milyon harcanmış, dışında 20-30 milyon harcanmış ve 34 milyon kalmış. Kimin minfaatine nereye harcarnmış bilen yok. Acentelere tanıtım ve teknik destek harcamaları yapılmalı, üye acenteler yerine kaçak acenteler denetlenmeliydi. Acentelerin üzerinde baskı yaparak piyasanın iyice daralmasına yol açtılar.”

Bu haber toplam 3923 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.