• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Türk turizmciler, Hindistan'da

Türk turizmciler, Hindistan'da
TAAI’nin 60’cı yılı için Türkiye’nin önemli acentelerinin temsilcileri Bombay, Udaipur, Jaipur, Agra ve Yeni Delhi’nin tarihi ve turistik yörelerini gezdiler.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BOMBAY/ HİNDİSTAN
- Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği- TAAI’nin 60’cı yılı nedeniyle düzenlediği famtripe Uzakdoğu pazarlarına çalışan Türkiye’nin önemli acentelerinin yöneticileri ile temsilcileri Bombay, Udaipur, Jaipur, Agra ve Yeni Delhi’nin tarihi ve turistik yörelerini gezdiler.
Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği-TAAI, Türk Hindistan Konseyi-TITC’nin işbirliğinde ve Türk Hava Yolları’nın ulaşım desteğiyle düzenlenen famtrip ile Türkiye ile Hindistan arasındaki turizmin gelişmesi hedefleniyor.

hindistan-turizm-bombay-hyatt.jpg
Türk turizmciler Bombay Hyatt Regency Oteli'nde kaldılar

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ ACENTELERİ KATILDI

TAAI’nin konuğu olarak Hindistan’da bulunan Türkiye delegasyonunda TITC Başkanı Emin Çakmak başkanlığında Plaza Turizm’den Shadi İzadi Gilany, Baracuda Turizm’den İlkim Polatoğlu, VİP Turizm’den Pınar Çöteli, Setur’dan Sanem Arslan, CafeTour’dan Tülay Özkan, Performans Turizm’den Ahmet Koşar, Arnika Turizm’den İbrahim Tanrıverdi, Bright Turizm’den Salih Salihoğlu, Avo Turizm’den Zülal Ronay, İgo Travel’dan İlkim Tuncay, Worldrintours’dan Ümit Aksoy, Bukla Turizm’den Bülent Saraloğlu, Karmi Turizm’den Filiz Koçer, Travel Ser-Vis’ten Nilgün Köseoğlu bulunuyor. Ayrıca Atatürk Havalimanı’ndan Senem Zengin ile TurkiyeTurizm.com’dan Özkan Altıntaş ile birlikte TV’lerin sevilen turizm programı “Çağatay Yolda” ekibinden Çağatay Şahin, Serpil Türkekul, Fatih İlyasoğlu’da yer alıyor.

MART AYINDA 1200 HİNDİSTANLI TURİZMCİ İSTANBUL’DA
Mart ayında TAAI üyesi olan 1200 seyahat acentesi ile genel kurulunu İstanbul’da yapıyor. Hindistanlı seyahat acenteleri ile birlikte İstanbul’a gelecek olanların 2 bine yakın olduğu bildirildi. Pendik Green Park Oteli’nde yapılacak genel kurul sırasında Hindistanlı seyahat acentelerine İstanbul ve bazı bölgelerin tanıtımı yapılacak. TAAI Başkanı ve Treasure Turizm’in sahibi İqbal Mulla, 60’cı yıllarında genel kurul için İstanbul’u seçtiklerini belirterek “Hindistan turisti Türkiye’yi, Türk turist Hindistan’ı seviyor. İki ülkenin tarihi ve kültürel bağları ile turizmin gelişmesi için TAAI, TITC ile önemli adımlar atıyor” dedi.

hindistan-turizm-taj-bombay-mulla.jpg
TAAI Başkanı ve Treasure Turizm’in sahibi İqbal Mulla ve kızı Treasure Turizm’in Müdürü Shagufta Mulla 

TAAI BAŞKANI VE THY TEMSİLCİLERİ KARŞILADI

TAAI Başkanı ve Treasure Turizm’in sahibi İqbal Mulla ve yönetim kurulu üyelerinin konuğu olarak Hindistan’da bulunan Türk acentelerine gezi boyunca Başkan Iqbal Mulla’nın kızı Treasure Turizm’in Müdürü Shagufta Mulla eşlik etti.
Türk-Hindistan Konseyi-TITC Başkanı Emin Çakmak başkanlığında famtripe katılan Türk seyahat acentelerinin yöneticileri ve temsilcileri Bombay’da beş yıldızlı Hyatt Regency Mumbai Oteli’nde ağırlandılar. Türk turizmcileri THY’nin Brüksel Müdürlüğüne atanan Selim Öztürk ile THY’nin yeni Bombay Müdürü Mehmet Akay ve Delhi Müdürü Adnan Aykaç karşıladı. Birlikte yenilen yemekte Türk turizmcilerin Hindistan pazarı üzerine görüşleri alınarak ileriye dönük çalışmalarına yardımcı olacak bilgiler verildi.

hindistan-turizm-3.jpg
Hindistan Kapısı'ı binlerce kişi ziyaret ediyor

BOMBAY PORTEKİZ KRALİÇESİNİN DRAHOMASIYDI

Hindistan’ın tarihi Hinduizm’in doğduğu MÖ. 3200 yılında başlıyor. Budizm, Canaizm, Sihizm, Cudaizm bu ülkede birlikte yaşıyor.
Hindistan’ın Maharashtra eyaletinde bulunan Bombay, Hindistan’ın batıdaki giriş kapısı ve ülkenin önemli finans merkezidir. Bir Portekiz kraliçesinin drahoması iken ülkenin en önde gelen liman şehri, ticaret merkezi ve film endüstrisinin kalbi olan Bombay’ın cazibesi giderek artıyor. Bombay, gotik mimari tarzındaki Hindistan Kapısı (İndia Gate) başta olmak üzere kültürel zenginliklere sahip bulunuyor.

hindistan-turizm-2.jpg
Hindistan Kapısı ve Coloba Bulvarı bölgesi ziyaretçilerle dolup taşıyor

Alışveriş merkezi Colaba Bulvarı’nda giyim eşyaları ve aksesuarlar, Chor Çarşısı’nda antika eserler, Jhaveri Çarşısı’nda altın ve pırlanta ağırlıklı mücevherler bulunuyor. Kemps Durağı, Bhulabhai Desai Caddesi, Oberoi Towers’da önemli alışveriş bölgeleridir.

hindistan-turizm-elephant-island-9.jpg
Elephanta Island yolunda martılar bizi izledi. Fatih İlyasoğlu, Pınar Çöteli onları besledi. İlkim Tuncay fotğraflarını çekti.

ELEPHANTA ISLAND GEZİSİ

Hızlı bir turla Bombay’ı gezen Türk turizmciler motorla farklı kültürün sergilendiği Elephanta Island’a gittiler.

hindistan-turizm-elephant-island-1.jpg
İbrahim Tanrıverdi ile Özkan Altıntaş, Elephanta Island'da mini trenle yolculukta.

hindistan-turizm-elephant-island-2.jpg
Tülay Özkan, Hindistan'ın mukaddes inekleri ile böyle tanıştı

hindistan-turizm-elephant-island-4.jpg
Çağatay Yolda ekibi 200 basamakla çıkılan mağara yolunu tahtrivanla çıktı. Serpil Türkkekul tahtrivanda ropörtaj yaparken, Çağatay Şahin kamera ile çekim yaptı.

 hindistan-turizm-elephant-island-8.jpg

Mağarada kayalara oyulan abidevi Tanrı heykellerini izledik.

hindistan-turizm-elephant-island-5.jpg

untitled-1.jpghindistan-turizm-elephant-island-7.jpg

hindistan-turizm-elephant-island-11.jpg
Elephanta Island'da 200 basamak çıktıktan sonra yorulan İlkim Tuncay ile Salih Salihoğlu motorda kafa kafaya verip şekerleme yaptlar.

hindistan-turizm-taj-bombay-michael-2a.jpg
Bombay Taj Hotel

hindistan-turizm-taj-bombay1.20120205201408.jpg

Burada yenilen hafif yemekten sonra yeniden şehre dönen Türk turizmciler Taj Hotel Bombay’i gezerek Satış Müdür Yardımcıları Meherzad Davar ile Azmin Siganporia’dan bilgi aldılar.

hindistan-turizm-taj-bombay-michael-5.jpg
Michael Jackson'un piyanosunda Samanyolu'nu çaldım.

MİCHAEL JACKSON'UN ODASINI GEZDİK

Bombay'a konser için ölmeden önce gelen Michael Jackson'un Taj Hotel Bombay'de kaldığı odayı gezdik.

hindistan-turizm-taj-bombay-michael-1.jpg

Tuvaleti bile uzaktan kumandalı olan, içeri birisi girince kapağı açılan, oturma yerleri ısıtmalı, taharat musluğu her yönden çalışabilen, kokular püskürten tuvaleti ilgiyle inceledik.

hindistan-turizm-taj-bombay-michael-2.jpg

Daha sonra Michael Jackson'un oturduğu piyanoda "Samanyolu" şarkısını çaldık. sanatçının geldiği Ünlü sanatçının kaldığı odanın rağbet görerek diğer odaların iki katına alıcı bulduğunu öğrenince züldük. Türkiye'ye gelen sanatçıların kaldığı odaların ardından unutulduğunu düşündük.. Sadece Pera Palas'ta Agatha Christie ve Atatürk'un odalarının korunduğunu hatırladık. Dünya bu gibi ünlülerin odalarını müze gibi koruyup, yüksek fiyatlara satarken Türkiye'deki otellerin bunu atlamasını doğru bulmadık.

hindistan-turizm-bombay-hyatt1.jpg

hindistan-turizm-tren-1a.jpg
TITC Başkanı Emin Çakmak Bombay İstasyonu'nda grupla buluştu. Ziyaret ettiği otellere girişte alnına sürülen boya ve boynuna takılan çiçek kolye ile Hindistan'ın geleneğine uymuştu.

hindistan-turizm-tren-1.jpg
Turizm treni Deccan Odyssey 'in personeli otantik kıyafetülerle hizmet ediyor. Özkan Altıntaş personelle birlikte oldu.

Daha sonra Bombay Tren İstasyonu’na giden Türk turizmciler Hindistan Demiryolları tarafından turizm amaçlı hazırlanan son derece lüks Deccan Odyssey trenini ziyaret ederek tanıtımına katıldılar. İçersinde beş yıldızlı otelleri aratmayacak restoranları, kamaraları, spa merkezi ve spor merkezi bulunan ve tüm personeli otantik giysilerle hizmet eden tren Hindistan’ın turizme verdiği önemi gösterdi.

hindistan-turizm-taj-bombay-krishna-1.jpg
Khrisna Mabedi girişinin duvarında ayinlerde söylenen sözler yer alıyor.

hindistan-turizm-taj-bombay-krishna-2.jpg
Salonda oturanlar dua ederken, arkada müzisyenler ilahiler okuyor. Rahip ise önüne gelip dua edenlere tatlyı ikram ediyor.

AYİNE KATILDILAR

Turizmciler Kirishna mabedinde yapılan ayini izlediler. Mabet yöneticisi din adamı tarafından verilen bilgileri dinlediler.

hindistan-turizm-taj-bombay-krishna-5.jpg
Krishna rahibi Türk turizmcilere ayin hakkında bilgi verdi.

hindistan-turizm-taj-bombay-krishna-6.jpg

hindistan-turizm-taj-bombay-krishna-7.jpg

Bu arada Hindistan’ın dev kuruluşu Tata’nın Power Electronics kuruluşunun başkanı L I Dubey’in oğlunu evlendirmek için ailesiyle birlikte mabede girişlerinde renkli görüntülere tanık olma fırsatı yakaladılar.

hindistan-turizm-taj-bombay-krishna-9.jpg
Krishna'ya inanan Amerikalılar mabedi ziyarete özel kıyafetlerle gelmişlerdi.

Galler Prensi Müzesi’ni, Hanging Gardens’i ve Gandhe House’ta Dhobi Ghat’ı gezen turizmciler akşam yemeğini otelde yediler.
Ertesi gün Bombay’da alışveriş merkezlerini dolaşan ve bahçede kurulu çadırda Hint usulü yemek yediler. ITC Maratha ve son derece lüks Oberoi otellerini gezdiler.
Öğleden sonra Chatrapati Shivaji Havalimanı’na giden turizmciler Jet Air ile bir saatlik uçuştan sonra Hindistan’ın önemli şehirlerinden Udaipur’a geçtiler.
HRH Group of Hotels’e bağlı tarihi av köşkünün otel haline getirildiği Shikarbadi Oteli’nde konakladılar.

YARIN: ROMANTİK ŞEHİR: UDAIPUR
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.