• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 25 °C

Google’dan tatilci araştırması

Google’dan tatilci araştırması
Google: İnternet üzerindeki aramalarına hep ’ucuz’ yazmaya başladı. Google’da tatil aramalarında düşüş yaşanmazken, planlar ise 365 güne yayıldı.

İSTANBUL- Google"ın yaptığı araştırmaya göre, Türk tüketiciler, krize rağmen tatil yapmaktan vazgeçmedi, ama internet üzerindeki aramalarına hep "ucuz" yazmaya başladı. Google"da tatil aramalarında düşüş yaşanmazken, planlar ise 365 güne yayıldı.
Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, tatil için son kararların internetten verilme oranının yüzde 52 düzeyine yükseldiğini ve uçak bileti alımlarının da yüzde 50"sinin yine internet üzerinden gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Son dönemde kriz nedeniyle tatil aramalarında düşüş yok ama tüm aramaların başına ucuz kelimesi ekleniyor. Dikkat çekici bir gelişme de eskiden Haziran-Ağustos arasına sıkışan tatil planlarının 365 güne yayılması” dedi.
Nielsen"le Şubat-Mart 2009 tarihlerinde 1008 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptıkları "Türkiye"de turizm araştırmasının sonuçlarını açıklayan Hiçsönmez, Türkler"in yüzde 44"le en fazla deniz tatilini tercih ettiğini söyledi.

Tatilcilerin yüzde 50'si son dakikacı
En çok artışın ise kültür turu taleplerinde yaşandığını vurgulayan Hiçsönmez, Türk tatilcilerin yüzde 50"sinin de son dakikacı olduğunu ama erken rezervasyonların payının da yüzde 25"e yükseldiğini aktardı. Hiçsönmez, emeklilerin Nisan ayında öğrencilerin de Eylül ayında tatile yöneldiğini anlattı.
ABD ve Avrupa"da tatil planlarında internetin yoğun olarak kullanıldığını ve Türkiye"nin de bu konuda gelecek vaat ettiğini vurgulayan Hiçsönmez, “Ancak Türkiye"de diğer pazarlardan farklı olarak, mutlaka sonuç işlemi bir kişiyle konuşularak yapılıyor. Diğer ülkelerde böyle bir istek yok” diye konuştu.
Hiçsönmez, bunun araştırma sonuçlarına da yansıdığını belirterek şunları söyledi: “Tatil planlamada tüketicilerin online alım yapmamalarının ana nedeni telefonda bir yetkili ile görüşme isteği olarak gösterildi. Yüzde 53"ü ürünü almadan önce telefonda bir yetkili ile görüşmek istediğini belirtti.”

Araştırmanın diğer önemli başlıkları ise şunlar:
* Türkiye"de 18-64 yaş aralığındaki nüfusun yüzde 46"sı son 12 ay içerisinde en az bir kere tatile gitti. Yüzde 21 ise geçen yıl 2 kere tatil fırsatı buldu.
* Türkler, senede 1 defa tatile gidiyor ve tercihlerini yaz sezonunda kullanıyor.
* Tatilde ulaşım için en fazla şehirlerarası otobüsler tercih ediliyor.
* Araştırmaya katılan kişilerin yaklaşık yüzde 80"i bilgi toplama amaçlı olarak arama motorlarını kullanıyor.
* Türkiye"de internet kullanıcılarının yüzde 40"ından fazlası tatil planları için araştırma yaparken 3-5 farklı alternatif siteyi ziyaret ediyor.
* Tatilcilerin yüzde 74"ü uçak bileti yüzde 63"ü paket tatil alırken kredi kartı kullanıyo

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.