• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Mercure Stuttgart Müdürü Gürkan Gür: Turizm genlerimizde var

Mercure Stuttgart Müdürü Gürkan Gür: Turizm genlerimizde var
Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe’nin başarılı Genel Müdürü Gürkan Gür: Turizmin istediği misfirperverlik Türk insanında doğuştan vardır

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
STUTGART/ ALMANYA - “Türk insanın turizmdeki başarısının sırrı “tanrı misafiri” sözünde saklıdır. Türk insanının misafirperverliği bu sözle genlerine işlemiştir. Turizmde en önemli olan misafirperverliktir. Bu ise Türk insanında doğuştan vardır. Turizmdeki misafir memnuniyetinin tılsımı buradan geliyor. Bu nedenle Türk oteil yöneticileri önlerine çıkan her engeli aşarak, her ortamda başarılı oluyorlar. “
mercure-stutgart.jpg
mercure-hotel-stuttgart-gurkan-gur.jpg30 YAŞINDA GENEL MÜDÜR OLDU
Bu sözleri Türkiye’nin yetiştirdiği Accor Hotels grubunda yönetici olarak görev yapan, Almanya’nın Stutgart şehrinde bulunan Mercure Hotel Stuttgart Airport Messe’nin başarılı Genel Müdürü Gürkan Gür söylüyor. Accor Hotels’de başarılarıyla dikkat çekerek 30 yaşında genel müdür olan Gürkan Gür, Stuttgart’ın en seçkin otelini yönetiyor.

mercure-hotel-stuttgart-gurkan-gur-001.jpgTEST SONUCU TURİZMİ SEÇTİ
Otelci olmayı tesadüfen seçmediğini Gymnasium’da öğrenci iken hangi meslek dalında başarılı olabileceğine dair test yapıldığını belirten Gürkan Gür şunları anlattı: “Test sonucunda hizmet sektöründe daha başarılı olabileceğim ortaya çıktı. Ben de bu sektöre yöneldim. İşi tesdüfe bırakmak istemiyordum.

mercure-hotel-stuttgart-gurkan-gur-002.jpgMESLEĞI SEVMEK GEREKIR
“Otelcilerin işi rahat sayılmaz. Ancak yeniliklere açık olursanız, başarıya çabuk ulaşırsınız. Gençlere tavsiyem hergün yeni bir şey öğrenerek kendilerini geliştirmeleridir” diyen Gürkan Gür “Bir kaç tane yabancı dil bilmek avantajdır. En önemlisi ise bu mesleği sevmek gerekir” diyor.
mercure-stutgart-001.jpg
mercure-hotel-stuttgart-gurkan-gur-003.jpgÖN BÜRO İLE OTELCİLİĞE ADIM ATTI
Gürkan Gür, eğitimini tamamladıktan sonra Antalya’da Akfa Marine, Gulet Reisen firmalarında stajyer olarak çalıştı. 1992 yılında 21 yaşında iken ön büro müdür yardımcılığı teklif edilince otelciliğe adım attı. TUI’nin Hannover, İberotel Dalaman, TUI Sarıgerme Iberotel’in açılışında yer aldı.

mercure-hotel-stuttgart-gurkan-gur-004.jpgSURİYELİLERİ TURİZME KAZANDIRIYORUZ
Otelcilikte son yıllarda en büyük sorunun yetişmiş eleman bulmak olduğunu söyleyen Gürkan Gür, ‘hizmet içi eğitim’ ile turizme insan kazandırmaya çalıştıklarını anlattı. Almanya’ya iltica eden Suriyelileri turizme kazandırmak için eğitimler verdiklerini söyleyen Gürkan Gür ”Yeri geldiğinde herşey olduğum gibi doğru eğitim verebilmek için psikologta oluyorum” dedi.

mercure-hotel-stuttgart-gurkan-gur-005.jpgTÜRK OTEL YÖNETİCİLERİ BAŞARILIDIR
Türk turizminin, turizme eleman yetiştirmeyi gözardı ederse kaybedeceğini belirten Gürkan Gür, “Turizmde okul mezunu genci hizmet sırasında bir kez daha eğitmek gerekiyor. Bu da tecrübelerini dünyaya ispat etmiş olan Türk otel yöneticilerinin görevidir. Türk turizmi nin bugünlere gelmesinde Türk otel yöneticilerinin paylaşımcı çalışmaları ve insan yetiştirmek için gösterdikleri çabalarıyla payları büyüktür” dedi.

İYİ FİYAT OTELE KALİTE GETİRİR
Gürkan Gür, Türk turizminde konaklayan insan sayısıyla değerlendirme yaparak hata yapıldığını, asıl olan oda fiyatı olduğunu belirterek “Önemli olan odanın kaça satıldığıdır. Kişi başı gelir önemlidir. İyi fiyat tesise kaliteyi getirir. Almanya’da 2020 yılı oda fiyatlarında 10 euro artış oldu. Bu ise otelin kalitesini geliştirmek için önemli bir katkıdır” dedi.

Bu haber toplam 4775 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.