• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • Antalya 36 °C

Yılın golf destinasyonu Türkiye

Yılın golf destinasyonu Türkiye
Golf turizminin merkezi Belek, Dünya Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Avrupa'da yılın golf destinasyonu seçildi.

ANTALYA -Türkiye'deki golf sahalarının kalitesi uluslararası bir ödülle tescillendi. Golf turizminin merkezi Belek, Dünya Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Avrupa'da yılın golf destinasyonu seçildi. Ödülün Türkiye'ye verilmesi nedeniyle düzenlenen törene IAGTO Başkanı, Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yanısıra yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu katıldı.




Toplantının açılış konuşmasını yapan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu "Seksenli yılların başında 6. Beş yıllık kalkınma planı ile başlayan Belek turizm hareketi bugün dünyada bir marka olma yolunda çok önemli bir konuma gelmiş bulunmaktadır" dedi. 2004 yılında '4 yılda 100 golf sahası' sloganı ile yola çıktıklarını hatırlatan Ağaoğlu "Sayın Peter Walton o zaman İstanbul'da bu konuyla ilgili düzenlemiş olduğumuz toplantıya konuşmacı olarak katılmış ve 'Yapmamanız için hiçbir sebeb yok. Ama golf destinasyonu olabilmek için sahalarınızın belli standartların üzerinde olması gerekir ve bu da çok kolay değil' demişti. Belek çok farklı bir golf destinasyonu. Çünkü dünyada 10 kilometrelik bir sahil şeridi üzerinde 14 golf sahasının bulunduğu Amerika hariç hiçbir ülke yok. IAGTO'nun bu ödülü golf adına bazı şeyleri doğru yaptığımızın ispatı" diye konuştu.




Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu, Türkiye'de golfün bir devlet politikası olması gerektiğini söyledi.

IAGTO Başkanı Peter Walton ise konuşmasının başında Türk golf camiasını tebrik etti. Belek'in bu ödülü almasını 'olağanüstü bir başarı' olarak değerlendiren Walton "İspanya, Portekiz ve İrlanda gibi ülkelerin önünde bu ödülü kazanmak gerçekten büyük başarı. Bu ödül sekiz yıldır veriliyor ve İspanya'daki hiçbir golf destinasyonu henüz ödül kazanamadı. Bu ödülü kazanmak için popüler olmak, ya da büyük olmak yetmiyor. Öncelikle en yüksek standartlarda golf sahalarına sahip olmak gerekiyor" dedi.

Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin golf turizminde çok önemli bir ivme yakaladığını ifade ederek "Belek bu ödülü çoktan hak etmişti" diye konuştu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de golfün Antalya'nın marka olmasına önemli katkı sağladığını ifade etti.

IAGTO Türkiye Başkanı Ali Şahin de ödülün kendisine 6 Aralık'ta Meksika'da yapılan IAGTO'nun yıllık geleneksel toplantısında verildiğini ifade ederek "Sürekli ziyaretçilerin bildiği gibi biz devamlı büyümekte olan mükemmel golf sahalarına sahibiz. Türkiye golf alanında kaydettiği sürekli gelişme ile Avrupa'nın geleneksel golf merkezlerine oranla daha çekici bir alternatif oluşturmaktadır. Belek'teki sahalar uygun hava koşulları, rekabete açık yapısı ve yüksek kalitedeki servisle Avrupa'nın geleneksel golf merkezlerine oranla daha çekici bir alternatif oluşturmaktadır.

Toplantının sonunda IAGTO Başkanı Peter Walton, ödülü Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaza takdim etti. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de Walton ve Ağaoğlu'na şehri simgeleyen plaket sundu. Vali Yüksel, bu başarıda büyük payı olduğunu söylediği Ağaoğlu'nu da alnından öptü.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.