• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Yarı yıl tatili tur seçenekleri

Yarı yıl tatili tur seçenekleri
Okulların yarı yıl tatiline girmesine az bir süre kala çocuklarıyla birlikte gezi planı yapan aileler için yurt içinde ve dışında birçok alternatif bulunuyor.

Okulların yarı yıl tatiline girmesine az bir süre kala çocuklarıyla birlikte gezi planı yapan aileler için yurt içinde ve dışında birçok alternatif bulunuyor.
Kayak mevsimini değerlendirmek, Avrupa'da gezintiye çıkmak ya da sıcak iklimlerde farklı kültürleri keşfetmek isteyenlere seyahat acenteleri farklı tur seçenekleri sunuyor.
ETS  tur şirketinin yurt içi turları müdürü Suat Özbek, sömestr döneminde Uludağ, Kartalkaya, Abant, İstanbul'a yakın çevre ve Antalya otellerinde 12 yaş iki çocuk ücretsiz olan tesisler, karne hediyesi veren, çocuklara özel aktiviteler yapan tesisler olduğunu söyledi.
Bu bölgelerdeki otellerin çocukla aileler için çok uygun olduğunu anlatan Özbek, "Sömestr dönemi Uludağ 170-475 TL arasında, Bolu bölgesi 70-345 TL, Antalya'da 75-350 liraya kadar alternatifler mevcut" dedi.
Erken rezervasyon fırsatlarının belirli otellerde devam ettiğini belirten Özbek, yarı yıl tatili tarihi yaklaştığı için belirli avantajların dışında yüklü bir indirim olmadığını bildirdi.
Uludağ'da doluluk oranının yüzde 80'lerde, Bolu, Bursa ve Antalya'da yüzde 60-70 seviyelerinde olduğunu anlatan Özbek, termal bölgelerine de ilginin yoğun olduğunu kaydetti.
Özbek, ailelerin genellikle yarı yıl tatili tercihlerini kayak merkezlerinden yana kullandığını ifade ederek, Uludağ ve Kartalkaya'nın ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.
ETS tur şirketinin Yurt Dışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu da yarı yıl tatilini yurt dışında geçirmek isteyen ailelerin gidecekleri destinasyona göre kişi başı 299 euro'dan, bin 500 euro'ya kadar bütçe ayırması gerektiğini söyledi.

Yurtdışı seçenekleri

Pronto Tur şirketinin pazarlama müdürü Sarp Özkar da yarı yıl tatilinde çocuklarıyla yola çıkacak ailelerin yurt dışında Disney ve Roma turlarını tercih ettiklerini belirterek, "Kayak için Avusturya'nın Zell Am See, İtalya'da Cortina D'ampezzo ve Passo Tonale tavsiye ederim. Ben daha ılıman bir yerlere gitmek isterim diyenlere Ortadoğu'nun parlayan yıldızı Beyrut, Arap ülkesi isteyenlere Dubai, Fas veya Mısır, sıcak ama farklı bir kültür olsun diyenlere ise Taylandlı Uzakdoğu turlarını öneriyorum" diye konuştu.
Yarı yıl tatiline az bir zaman kaldığını ve erken rezervasyon indiriminin olmadığını kaydeden Özkar, şunları söyledi:
"Yurtdışı turları Paris-Euro Disney 679 euro, Roma 299 euro, Beyrut 429 euro, Dubai 399 euro, Taylandlı Uzakdoğu 669 euro'dan satışa sunuluyor. Yurtdışında kayak turları 349 euro'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Kış turizmi merkezleri bu yarı yıl tatilinde geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 daha fazla ilgi görüyor. Yurt içinde Uludağ, yurt dışında ise İtalya'nın Passo Tonale, Cortina D'ampezzo, Balkanlar'da Kopaonik, Avusturya'da Zell am see.
Aileler sömestr tatilinde yurt dışına çıkmak istiyorlarsa 300-1500 euro arasında bütçe ayırmalı. Tavsiyem her gidilecek şehir için en az 3 ekstra tur oluyor. Kişi başı ekstra çevre gezileri için 150 euro ve günlük 40 euro yemek masrafı ayırmaları gerekmektedir."
Yurt içinde kayak ve kış tatili keyfi sürmek isteyenlere Uludağ'a, biraz daha sakin olması istenirse Kartalkaya ve Abant'ı tavsiye ettiğini belirten Özkar, "Yurt içinde kültür turu isteyenler için yarı yıl döneminde en ideal tatil Kapadokya olabilir. Kapadokya'da 3 günlük tatil uçak dahil 520 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.