• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Vedat Öndaş: Türsab'ı hedefledik

Vedat Öndaş: Türsab'ı hedefledik
TÜRSAB Yönetim Kurulu Adayı sahibi Vedat Öndaş Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı açıklamada sayıya değil niteliğe önem verin diyerek “Kişi sayarak turizm olmaz” dedi.

LEFKOŞA / KKTC- Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB Yönetim Kurulu Adayı ve NES Travel Seyahat Acentesi'nin sahibi Vedat Öndaş Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı açıklamada sayıya değil niteliğe önem verin diyerek “Kişi sayarak turizm olmaz” dedi. Kuzey Kıbrıs'a da İskandinav ülkelerinden turist grupları getirerek ülkemize de katma değer sağlayan Vedat Öndaş Kuzey Kıbrıs bakir bir destinasyondur ona sahip çıkın dedi
Türkiye’ye gelen turiste İskandinav pazarının lider acentelerinden olan Nes Travel’in sahibi Vedat Öndaş, Türsab seçimleri için “Türsab’a dair söyleyecek sözümüz, yapacak çok işimiz var” Türsab yönetimi elimizdeki kanunla kaçak acenteleri engelleyemiyoruz gibi şeyler söylüyorlar. Gerçekten çözümü yok mu? Elbette var değerli meslektaşlarım. Örneğin müze ayağı. Bakın nasıl çözüyoruz” Dedi. http://www.vedatondas.com/kacak-acentalardan-biktik-usandik/

KUZEY KIBRIS'IN BAKİR KONUMUNU KORUYUN
“Kuzey Kıbrıs turizmi başarmak ve devam ettirmek için sürdürülebilir ve alternatif turizme önem vermek kaliteli turist profiline oynamak zorundadır.”
TÜRSAB Yönetim Kurulu Adayı ve aynı zamanda NES Travel Seyahat Acentesi'nin sahibi olan Vedat Öndaş turizm sektöründe dikkat edilecek konular hakkında açıklamalarda bulundu. Kuzey Kıbrıs'a da İskandinav ülkelerinden turist grupları getirerek ülkemize de katma değer sağlayan Vedat Öndaş Kuzey Kıbrıs bakir bir destinasyondur ona sahip çıkın dedi. Öndaş Başbakan Yardımcısı,Ekonomi,Turizm Kültür ve Spor Bakanı Sn. Serdar Denktaş ile de yaptığı görüşmede Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki Turizm işbirliğinin gelişmesi ve İskandinav pazarının KKTC’ye katkı koyması hususunda görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca KITSAB yönetimi ile görüşen Vedat Öndaş seçimleri kazanmaları halinde profesyonel bilgi aktarımı ve teknoloji konusunda KITSAB ile işbirliğinin artırılmasına önem vereceklerini bildirdi.
Aynı zamanda İskandinav bölgesinde Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkı sağlayacağını belirten ve bu anlamda sürdürebilir turizme önem veren Öndaş’ın ülkemiz turizmi ile ilgili görüşleri aşağıdaki gibidir.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZME ÖNEM VERİN
Kuzey Kıbrıs artık sürdürülebilir bir turizm destinasyonu olabilir. Bende buraya grup getiren bir seyahat acentesi olarak turist sayısından çok daha kaliteli ve para harcayan turist profiline önem vermemiz gerektiğine işaret etmek istiyorum. Gelir düzeyi yüksek ve para harcayabilen insanları bu adaya çekmemiz gerekir. Yani çok turist sayısını hedef alarak planlar yapmanın yanında niteliğe önem vermek suretiyle çalışma yapmanın gerektiğine inanıyorum. Ben Kıbrıs'ı seven bir insan olarak bütün turizm politikalarının sürdürülebilir turizmden yana ortaya koyulmasına inanıyor ve altını çizmek istiyorum. Eğer turizmi sürdürülemeyecek bir duruma getirirseniz, kıyılarınız betonlaşır, sahilleriniz doğallığını kaybeder uzun vadede kaybedenler kulübüne katılırsınız.
Kıbrıs'ta farklılığı artırarak deniz kum güneş turizmini yapan diğer ülkeler gibi turizmde çeşitliliğe önem vermek suretiyle cazibe yaratılmalıdır. Burada birim fiyat üzerinde durarak size en yüksek parayı kazandırabilecek turist profiline ağırlık verilmelidir. Yoksa uçaklarımızı dolduralım binlerce insanı buraya taşıyalım, getirelim ama elde ettiğimiz kazanca da bakalım.

SAYIYA DEĞİL NİTELİĞE ÖNEM VERİN
Kıbrıs'ın şu anda diğer ülkelerden farkı ve en üstün yönü bakir bir destinasyon merkezi oluşudur. Aslında siz "turizmde nereye gidiyoruz?" sorusunu sorarsanız, cevabını da sürdürülebilir bir turizmde bulabilirsiniz. Sürdürülebilir turizmde de sahip olduğunuz bu bakir zenginliği koruyarak sağlayabilirsiniz. Bunun yanında para harcayabilen turist profiline yönelerek bu çeşitliliği artırarak sağlayabilirsiniz. Bizim de İskandinav ülkelerine yönelmemizin tek sebebi budur. Türkiye'ye getirdiğimiz İskandinav turistler diğer turistlerin iki katı kadar para bırakıyorlar. Para harcıyorlar böylece daha az ama kaliteli turist daha çok para bırakıyor. Yani kısaca sayıdan çok niteliğe önem vererek bu yönde çalışma yapmalıyız.

TURİZM DİNAMİZM İSTER
Bugün Türkiye de artık sağlık turizmi ciddi aşama sağlamaktadır. Öte yandan Kuzey Kıbrıs'ta oldukça aşama kaydeden öğrenci turizmi yanında artık sağlık turizmi de önem kazanmalıdır. Kuzey Kıbrıs'ta sağlık turizmi için çalışma yapan bir üniversite ve hastanenin de olması büyük bir kazançtır. Turizm de artık çeşitliliğe önem vererek turizme dinamizm kazandırmak gerekir. Siz turizmi dinamik tutarsanız bu sinerjiyi koruyabilirsiniz. Çünkü turizm yaşayan hareketliliğini koruyan bir sektördür. Siz de en az turist kadar dinamik olur o heyacanı onun kadar yaşarsanız turizmde aşama kaydedebilirsiniz. Biz her zaman Türkiye'de TÜRSAB için de aynı şeyi düşünüyoruz genç olmalı dinamik olmalıyız diyoruz. Sinerjik olmalı yeni projeler üretmeliyiz.
Ayrıca turizm de herşey dahil sisteminin sürdürülebilir olmadığına inanıyorum. Gerek Türkiye'de gerek se de Kuzey Kıbrıs'ta tüm esnafların da aynı görüşü paylaştığını tahmin ediyorum.

ORTAK AKILA İHTİYACIMIZ VAR
Bugün turizm sektörünün en çok ihtiyacı olan şey ortak akıldır. Çünkü turizmin sacayakları bellidir. Örneğin havayollarınız yoksa, konaklama tesisleriniz yeterli değilse, turizme hizmet verecek rehberleriniz, restoranlarınız yoksa turizmi unutmalısınız. Acenteler, oteller, rehberler, restorancılar dolayısyla turizmin sacayaklarını ortaya koyduğunuz zaman ve de ortak akıl oluşturabilirseniz ülke turizmi adına yüz tane kafa çalışır ve ortaya iradesi güçlü ve gür bir ses çıkar.
TÜRSAB'ın önümüzdeki ay seçimleri olacak ve yeni bir yönetim kurulu seçilecek. Ben de bu seçimlere TÜRSAB yönetimine oldum amacımız ve bu seçimlere yönelik ana temamız şu "Biz turizmi ortak akıl ile yöneteceğiz" dedik. Şeffaf olarak yöneteceğiz ve her söylemimizi "Biz" olarak seslendiriyor olacağız dedik.
Vedat Öndaş ilk üniversitesini Kıbrıs’ta okuduoğunu ve bu nedenle Kıbrıs’ın ayrı bir yeri nezdinde ayrı bir yeri olduğunu, turizm camiasında çok değerli dostları olduğunu ve gerçekleştirilecek işbirliği ile Kuzey Kıbrıs'a da aynı Türkiye'de olduğu gibi kaliteli ve çok para harcayan turist gruplarını getirmek için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.