• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Van turizmine canavarlar lazım

Van turizmine canavarlar lazım
Van Merit Şahmaran Oteli Genel Müdürü Mustafa Öksüz “Van’a gereken önem verilirse Güneydoğu’nun en önemli turizm merkezi haline gelir” dedi.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


VAN- Van Merit Şahmaran Oteli Genel Müdürü Mustafa Öksüz “Günde 8 uçağın inip kalktığı Van’a gereken önem verilirse Güneydoğu’nun en önemli turizm merkezi haline gelir” dedi. Bölgedeki komşu ülkelerden, özellikle İran’dan akın akın turist geldiğini belirten Mustafa Öksüz,”Van turizm açısından önemli değerlere ve tarihi geçmişe sahip. Buna ek olarak turistin kalıp zamanını geçirebileceği bazı farklılıklar yaratmak gerekir. Çevrede kayak merkezi olmaya uygun yerler var. Kayak merkezi yatırımları bu bölgeye yöneltilirse Van bu konuda farklı bir kimlik kazanır” dedi.



VAN'DA CANAVAR TURİZMİ

Van Merit Şahmaran Oteli, Van Gölü kıyısında muhteşem bir yerde. Türkiye'nin Kıbrıs'a kadar uzananan önemli zincirinin otellerinden ola Merit Şahmaran Oteli'nin kapısını çalanların ilk sorusu, "Van canavarını gördünüz mü?" şeklinde oluyor. Van canavarının varlığı tartışılırken, adının bile konuşulmasının Van turizmine faydalı olduğunu söyleyen otelin genel müdürü Mustafa Öksaz, "Van turizmi için yeni canavarlar yapatmalıyız" dedi.



KIŞ TURİZMİ  BAŞLARSA YENİ OTELLER LAZIM

Yaklaşık 12 yıl Palandöken’de koş turizmi bölgesinde görev yapan Mustafa Öksüz Van hakkında şunları anlattı:
“Gürpınar yolu üzerinde, şehre 40 kilometre uzakta önemli bir kayak merkezi var. İlk etapta bölge halkını çekerek bölgeyi canlandırmak gerekir. Kış turizmi beklenen seviyede değil. Uludağ, Palandöken gibi bir merkez yapılmalı. Ulaşım sorunu kalmadı. Sağlık ve kış turizmini geliştirerek İspanya örneği Van’da yapılmalıdır. Van’da önemli konulardan biri de bakanlıktan belgeli  rehber sayısının azlığıdır. Acentelerde güçsüz. Bir iki acente dışında tam anlamıyla çalışan yok. Otel sayısı yetersizdir. Van ile ilgili tanıtım başladığı zaman bu otellerin hiçbiri yetmez.



SOKAK LAMBALARI YANAN IŞIL IŞIL, CANLI BİR KENT YAPILMALI

 Van’da su sporları yapılmalıdır. Su motorları yarışını uluslararası platforma taşımak ve geleneksel hale getirmek için etüt çalışması yapılmalıdır. Uluslararası yelken yarışları yapılabilir.
Van’da çekilen dizi filmler buraya olan ilgiyi artırdı. Van sinemacıları için uygun bir platodur.Kale, Akdamar, Urartu harabeleri, Muradiye Şeşalesi gibi değerler bulunuyor.
Şehir planı yeniden ele alınmalır ve sokakları ışıl ışıl, yaşayan, canlı bir kent yaratılmalıdır. Van’ın şehir planı değişmelidir.



VAN GÖLÜ SAHİL YOLU YAPILMALI

Van cazibe merkezi haline getirilmelidir. Van gölü ve göl kıyısında uzanan yol Doğu Anadoul Sahil Yolu olarak yapılmalı ve bu güzellikler ortaya çıkarılmalıdır. Erçiş, Tatvan turizm alanı haline getirilmelidir.
Van önemli bir kongere merkezi olabilir. Halen 100. Yıl üniversitesi salonları ve imkanları kullanılıyor. Buraya kongre gelmeye başlayınca yeni salonlar yapılabilir. Gelen turistin Van’ı unutmaması için Van’a özel hediyelik eşyalar yapılmalıdır. Kısacası Van gelecekte çok önemli bir turizm merkezi olacaktır. Buna hazır olmalıyız.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.