• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Uzungöl'de kış turizmine destek

Uzungöl'de kış turizmine destek
Uzungöl'de turizmin vazgeçilmez bir kaynak olduğunu belirten Hilmi İnan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da yardım talep etti.

TRABZON-Trabzon'un dünyaca ünlü turistik merkezlerinden Uzungöl yoğun kar yağışının ardından beyaz bir örtüye bürünürken yöredeki turistik tesis sahipleri, kış turizminin geliştirilmesi için devletten destek bekliyor.

 

Yeşillikler içindeki görüntüsüyle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Uzungöl, kış mevsiminde sunduğu bütün güzelliklere rağmen yeterli ilgiyi görmüyor.

Ağırlıklı olarak yerli turistlerden oluşan az sayıdaki ziyaretçi kar altındaki Uzungöl'ün etrafında yürüyüş yaparak eğlenirken bazıları, kartopu oynamayı ve karda yuvarlanmayı tercih ediyor.

 

ALT YAPI YETERSİZ

Uzungöl'ün yüzeyi yoğun kar sebebiyle yer yer kapanırken gölün simgesi haline gelen ördekler açık alanlarda yüzerek göle başka bir güzellik katıyor.

Uzungöl'ün önde turizm kuruluşu İnan Kardeşler Turistik Tesisleri'nin sahiplerinden Hilmi İnan, Uzungöl'ün kış mevsiminde başka bir güzelliğe bürünmesine rağmen tabiat şartlarının zor olması ve yeterli alt yapı yatırımlarının olmayışı sebebiyle beklenen ilgiyi görmediğini söyledi.

 

TELEFERİK PROJESİ SONUÇSUZ KALDI

Uzungöl'ün yürüyüş ve kış sporları yapmaya uygun bir yapıya sahip olduğunu belirten İnan, alt yapı ve ulaşım eksikliklerinin giderilmesinden başka en büyük taleplerinin Uzungöl'den 25 kilometre uzakta yer alan Şekersu yaylasına bir teleferik sistemi kurulması olduğunu söyledi.

Teleferik projesinin hazırlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulduğunu ancak bir sonuç alınamadığını anlatan İnan, Rusya ve Hollanda'dan gelen uzmanların gerçekleştirdiği çalışmalarda Şekersu yaylasında kayak yapmaya uygun alanların bulunduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Yörenin kalkınmasında turizmin vazgeçilmez bir kaynak olduğunu belirten Hilmi İnan, bu anlamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da yardım talep etti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.