• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Uyku Vadisi görenleri büyülüyor

Uyku Vadisi görenleri büyülüyor
Milas'a bağlı Gökçeler köyüne 2 kilometre uzaklıkta yer alan vadideki her renkten yaban çiçeklerini gören ziyaretçiler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. geziyor.

MUĞLA-Yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken kış aylarında da ziyaretçi akınına uğrayan doğal güzellikleri ve mağaralarıyla ünlü, Muğla'nın Milas ilçesindeki vadiyi yılda ortalama 30 bin kişi geziyor.

 



Milas'a bağlı Gökçeler köyüne 2 kilometre uzaklıkta yer alan vadideki her renkten yaban çiçeklerini gören ziyaretçiler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Vadiyi çevreleyen ormanlık alanda ve vadinin içinden geçen Hamzabey Çayı'nın çevresinde yürüyüşe çıkan yerli ve yabancı ziyaretçiler, vadideki mağaraların girişine kurdukları çadırlarda konaklama imkanı buluyor.

 



Fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor

Ziyaretçilerden Özge Parasız, Kurban Bayramı tatilini geçirmek amacıyla Uyku Vadisi'ne geldiğini belirtti ve vadinin doğal güzellikleriyle ayrıcalıklı bir yer olduğunu ifade etti.

Gökçeler Muhtarı Mustafa Yoran ise yerli ve yabancı turistin Uyku Vadisi'ne ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'nin birçok yeri karla kaplıyken Uyku Vadisi'nde rengarenk çiçekler açtı. Bayram tatili ve yılbaşı dolayısıyla ziyaretçi sayısında artış var. Yerli ve yabancı turistler vadiye yoğun ilgi gösteriyor. Vadiye taş yürüyüş yolları ve beş çeşme yapıldı. Vadinin doğal yapısını bozmamaya özen gösterdik. Gereken yatırımlar yapılırsa Uyku Vadisi'nde yamaç paraşütü ve rafting de yapılabilir."

Öte yandan, Uyku Vadisi'nin doğal güzellikleri, fotoğrafçıları da kendine çekiyor.

Vadiyi ziyaret eden fotoğrafçılar, kış ortasında açan yaban çiçeklerini fotoğraflıyor.

Uyku Vadisi'ndeki mağaralarda ise antik çağlardaki günlük yaşamdan izlere rastlamak mümkün.

Ziyaretçiler, mağaralardaki sarkık, dikik ve travertenlere de ayrı bir ilgi gösteriyor.

Onlarca metre derinliğindeki 25 mağara doğa tutkunlarını bekliyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.