• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Uslan: Otel binaları birleşebilir

Uslan: Otel binaları birleşebilir
İLOS CEO'su Serhad Uslan, Aksaray ve Laleli'nin yatırım ihtiyacını olduğunu belirterek "Oteller arsalarını ve binalarını birleştirebilirler" dedi.

İSTANBUL- İLOS Seyahat Acentesi'nin CEO'su Serhad Uslan, Aksaray - Laleli bölgesinin küçük ve yatırıma ihtiyacı bulunan otellerle dolu olduğunu belirterek, "Bu bölgedeki oteller binaları ile arsalarını birleştirmek suretiyle yeni, teknolojik ve nitelikli yataklar yaratabilirler" dedi.

 

Serhad Uslan, İstanbul'un turizmde atak yapmasının Avrupa Birliği'nin müzakere kararı almasından itibaren yukarı doğru ivme kazanmaya başladığını belirkerek, bu ivme esnasında İstanbul'un alt yapı-ulaşım vb gibi sorunlarının da çağdaş düzeye getirilmesi çalışmaları etkili oldiğini anlattı. İstanbul'un tarihi ve coğrafi yapısının turist çeken bir şehir olmasındaki fevkalade bir etken olması ise yıllardan beri konuşulur ve tartışıldoğını söyleyen Uslan şöyle devam etti:

 

KALİTEYİ AZALTACAK UNSUNLAR

 

"Üst yapı ile ilgili sorunlarda beraberinde yukarı doğru ivme yaratabilir. Özellikle Aksaray-Laleli bölgesindeki yatak sayısı, sayı bakımından iştah kabartıcı gibi görünse de niteliksiz, küçük ve yatırıma muhtaç otellerle dolu olması yakalanacak kaliteyi de etkileyecektir. Bu bölgedeki oteller binalarını-arsalarını birleştirmek suretiyle yeni, teknolojik ve nitelikli yataklar yaratabilirler. Bu suretle hem fiyatların düşmesi önlenir hem de kaliteyi yakalama fırsatı elde edilir ve hem de karlılık yakalanabilir. Bunun için yerel yönetimlerin de master planlar hazırlayarak hem özel sektöre destek hem de çevre korunması açısından faydalı olabilirler. Devletin de bu konuyla alakalı yeni yatırım, yenileme,destek kredilerini de bu bölgeye kaydırmasının da önü açılmış olur.

 

BU TRENDİ KOLAY KOLAY KAYBETMEYİZ

 

İstanbul diğer şehir turizmi öncüleri gibi (Paris-Londra-Frankfurt-Prag) yüksek volümleri yukarıda bahsettiğim önlemleri alarak yakalayabilir. Ancak mesafe dezavantajı bulunmaktadır. Bu dezavantaj ulaşım fiyatlarını yükseltmektedir. Ucuz uçabilen havayollarını teşvik ederek ve de özellikle kış aylarında uçak fazlasına rağmen fiyatlarını düşüremeyen yerli sivil hava taşıyıcılarını destekleyerek fiyatları ucuzlatılabilirler.  İstanbul'un artık çok büyük doğal felaketler ve Avrupa Birliğinde gerçekleşecek aleyhte durumlar haricinde trendini kaybetmesi zor gibi görünüyor."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.