• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Urumçi Türk turist bekliyor

Urumçi Türk turist bekliyor
Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi Türkiye’den gelecek turistleri aırlamak için İnter Turizm ile anlaşma yaptı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL--Çin halk Cumhuriyeti’nen batısında yer alan Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi turizminin tanıtımı İstanbul’da düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. The Marmara İstanbul Hotel’de yapılan toplantıda Urumçi Turizm Yönetimi ile İnter Turizm arasında turizm anlaşması yapıldı. Anlaşmaya göre Urumçi’de düzenlenecek etkinlikler ve Türkiye ile Urumçi arasında turizm faaliyetlerinde işbirliği içinde olacaklar.

urumci-inter2.20150916140835.jpg

“Asya’nın kalbi” olarak tanıtılan ve Tarihi İpekyolu’nun, Çin’deki başlanğıç noktasını oluşturan Urumçi 14 bin metrekare alanda 3.5 milyon nüfusu ve bir çok etnik grubu bünyesinde barındırarak bir çok kültüre ev sahipliği yapıyor.
Tarihi ve kültüründen gelen birikimiyle oluşan el sanatları yanında çeşitli tatlara sahip özel mutfağı ile dikkat çekiyor.

urumci4.jpg

urumci3.jpg

TARİH, KÜLTÜR VE DOĞA GÜZELLİKLERİ
Urumçi’nin merkezini oluşturan Tiyanşan Dağları’nın eteğinde bulunan Xinjiang Asya’nın modern bir şehri olarak görülüyor. Bölgenin coğrafi turistik özellikleri arasında Tiyanşan Kanyonu, Nanshan otlağı, Poplar Vadisi, Hong Guansahan Ekolojik Alanı, Hayvanat Bahçesi, Tuz Gölü yer alıyor. Doğa turizmini sevenler için Tiyanşan Dağları’nın 2000 metrelik yüksekliğinde dağ gölleri diğer güzellikleri oluşturuyor.
Kazakların otlaklar üzerinde sergiledikleri folklore, at yarışları, koyun derisi kapma, kız kovalama gibi bölgenin yöresel folklore bulunuyor. Yürüyüş yolları ve turistler için konaklama yerleri, özel turlar yapılabiliyor.
Parlak pilav, haşlama kuzu, mangalda et, şiş kebap, lezzetli samsa tatlısı, kuzu parçalarının soğan, şehriye, baharat ve sebzelerle harmanlanarak durum şeklinde bunulduğu yemek, önemli lezzetleri oluşturuyor.
Urumçi’nin karakteristik özelliklerinden biri Uygun, Hui ve Kazak halkının danslarını gün içinde Xinjiang parklarında görebilirsiniz.

urumci6.jpg

ORTA ASYA’NıN PENCERESI
“Xinjiang’ın vitrini”, “Orta Asya’nın Penceresi”, “Dünyanın Penceresi” denilen Er Daoqiao Etnik Folklor Caddesi’nde bulunan Urumçi Uluslararası Pazarı’nda batı bölgesinin kültüreler ürünleri yer alır. Alışveriş yanında etnik sanatlar ve mutfak yanında danslar, şarkılarla renkli bir görünüm oluşturuyor.
Twelve Mucam, Doran Dance, basin üzerine konulan su kasesiyle dans gösterileri ilgi çekicidir. Tiyanşan Junbang Tiyatrosu’nda yapılan gösterilerde yöresel danslar izlenebiliyor.

urumci7.jpg

uygur88.jpg

TURİSTİK SÜS EŞYALARI
Bölgede bulunan Turpan üzümü, Hami kavunu, Kaşgar narı, incir, kokulu armut, Aksu ve İli elmaları ile Urumçi meyve, dans ve şarkı ülkesi olarak tanınır.
Urumçi’nin en önemli özelliklerinden yeşim taşı sanatıdır. Hotan yeşimtaşı, el yapımı halı ve kilimler, el sanatları, turistik eşyalar ilgi çeker. Yengisar”ın hançerleri, Hint parfümleri, Pakistan yapımı bronz, altın, elmas süs eşyaları turistik mağazalarda bulunur.

samsa.20150916151855.jpg

YILIN 11 AYI KAYAK İMKANI
Xinjiang, İpekyolu’nun merkesi olması yanında önemli bir kayak merkezidir. Silk Road International Range 40 km. uzaklıkta kayak sporlarına hizmet veren tesislere sahiptir. Yılın 11 ayı eksi 16 dereceye varan ısıyla uzun süre kayak imkanı verir.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.