• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Umman ve Dubai inceleme gezisi

Umman ve Dubai inceleme gezisi
Akdeniz Belediyeler Birliği kalabalık bir gupla Türkiye için yeni turizm destinasyonu olan Umman Sultanlığı ve Dubai Emirliği inceleme gezisi

Emin Çakmak-Hello Turizm Genel Müdürü


UMMAN / DUBAI- Akdeniz Belediyeler Birliği’nin düzenlediği  inceleme gezisine bölge ilçe belediye başkanlarından 40 katılımcı ile 17-22 Şubat tarihleri arasında birlik başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in başkanlığında yapıldı.
Geziyi İzmir Sies Turizm’den  Ayla Türkay düzenledi, Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak’ın rehberliği ile bölgeler gezildi.



Hello Turizm Genel Müdürü  Emin Çakmak geziyi şöyle anlattı:

Umman İnceleme gezisinde T.C Büyükelçi Engin Türker  tarafından organize edilerek Umman Turizm ve Sanayi Ticaret bakanları ziyaret edildi.  Büyük elçinin  yakın ve yoğun ilgisinden belediye başkanlarıı memnun kaldı.  Tüm heyete büyükelçilik residansında hoş geldiniz resepsiyonu verilerek  iki ülke arasındaki yapılabilecek işbirliklerininde değerlendirilmesi yapıldı.

 



MART AYINDA MASKAT’TA WORKSHOP YAPILIYOR

Umman Turizm Bakanlığı ile yapılan toplantıda iki ülke arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi hususunda mutabakat sağlandı.  İkili ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı tanıtımların ve sektör temsilcilerin sık sık bir araya gelerek arasında workshoplar yapılması gerekliliği vurgulandı. İlk sektör toplantısının Umman Turizm Bakalığının daveti üzerine 14-16 Mart 2008 Umman’ın başkenti Maskat da Umman Turizm bakanlığı, DEİK Türk-Umman İş Konseyi işbirliği ve  Hello Turizm’in organizasyonu ile gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Anılan bu workshopun duyurusu geçen hafta başı sektör üyelerine bir yazı ile duyurulmuştu.

 



UMMANLILAR ANTALYA’YA GELECEK

Toplantıda Umman Turizm Bakanı Türk turizm yatırımcılarınıda beklediklerini söyledi. Heyet başkanı  Erdal Öner’de Ummanlı yatırımcıları Antalya’ya davet ederek mevcut yatırımların incelenmesi ve bölgedeki yatırımcılarla bir toplantı düzenlenmesini talep etti. Umman tarafı ise en kısa zaman içerisinde bir grup yatırımcı ile birlikte Antalya Bölgesine inceleme gezisinde bulunacaklarının sözünü verdiler.


 

UMMAN’A TURİZM ELEMANI YETİŞTİRECEĞİZ

Heyet Başkanı  Öner iki ülke arasında turizm elamanı yetiştirilme dayanışmasıda olabileceğine değinerek Ummanlı Turizm öğrencilerinin kısa dönem teorik ve pratik eğitim için Antalyadaki Turizm okulları ile işbirliği yapılarak gelişen turizm sektörlerine eğitilmiş elamanlar kazandırabileceklerini ve bu hususda işbirliğine hazır olduklarını söylediler. Umman Turizm bakanlığı yetkilileri ise bu teklie sıcak baktıklarını ve eğitim öğrenim ilişkilerinde işbirliği yapabileceklerini belirttiler.




MASCAT ÇOK TEMİZ BİR KENT

Heyet inceleme gezisinde Umman ve Dubai nin alt ve üst yapılarınıda incelemede bulundular. Mascatın çok düzenli bir alt yapıya sahip olmasının yanı sıra çok temiz bir kent olduğu gözlendi. Yapılaşmada ise mevcut tarihi yapıya ve bitkesel örtüye uygun bir yapılaşma yolunda olması tüm heyet üyelerinin dikatlerinden kaçmadı

 



Ummanın Başkenti Maskat Dünyanın 2. Körfez ülkelerinin 1. Temiz şehri ödülüne layık görülmüş bir kent görmeye gezmeye değer. Gezginlere ve Outgoing yapan acentalara yeni destinasyon olarak ilave etmeleri tavsiye edilir.

 



Yılın 12 ayı oteller dolu ve yoğun olarak avrupalılar tarafından ziyaret edilen bir ülke haline gelmiş ve kruveziyerlerin uğrak durağı olduğu görüldü.  Yeni yatırımları ile hızla yeni konaklama tesislerinin inşaa edildiği Ummanda 2010 yılına kadar mevcut yatak kapasitelerinin 2 katı sayılarına ulaşmayı hedefliyorlar.

 



MAVİ ŞEHİR'İ ENKA YAPIYOR

Turizm yatırımlarından en büyüğü olan Mavi Şehir Projesinin ihalesinin 1 aşaması olan 2 milyar dolarlık kısmının ise Türk firması ENKA yunanlı ortağı ile birklte almışlar ve projenin uygulamasına başlandığı görüldü.

 



BAE'YE GİRİŞLERDE GÖZ İNCELEMESİ YAPILIYOR
Heyetin 2. durağı Birleşik Arap Emirlikleri  ve Mskattan Sarjah havalimanına Air Arabia ile uçuşunu gerçekleştiren heyeti bir süpriz bekliyordu,

Birleşik Amerika Devletlerinde sınır kapılarında uygulanan parmak izi uygulamasının tersine Birleşik Arap emirlikleri göz İzi uygulaması başlantmış sınır giriş kapılarında ve bu uygulama her giriş yapan yabancı ziyaretçinin sağ ve sol gözünün lazer taraması ile röntgenleri çekiliyor ve fişleniyorsunuz.

 

DUBAİ İNŞAAT ALANI GİBİ
Bu uygulama nedeni ile hayli zahmetli geçiş yapan heyet Sarjah havalimanından 2 saat süren giriş işlemlerinden sonra Dubai ye yola çıktı ve inceleme gezisinin ilk durağı Palmiye adası ve Borj al Arab oteli oldu Yüksek teknolojinin kullanıldığı yapıtlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen heyet üyeleri hayretli bakışlarla birbirinden farklı mimari yapısı olan göklere doğru yükselen binları incelediler ve son olarak inşaatına başlanılan Dünyanın en yüksek binası olan Dubai Tower inşaatınıda inceleyen heyet Bulutlarla buluşmuş bu yapıt karşısında diyecek bir laf bulamadılar.

 



YAPILAR BİTİNCE TRAFİK KEŞMEKEŞİ GELİYOR

Yoğun yapılaşma ile birlikte alt yapı sorunlarının baş gösterdiği Dubai yoğun trafik sorununu çözmüş değil. 2009 yılında Hızlı metro inşaatının bitirilmesi ile birlikte biraz olsa şehir trafiği rahatlayacak densede pek öyle gözükmüyor.

Yeni binaların bitmesi ve sakinlerinin yerleşmesi sonucu Dubai trafiği keşmekeş bir hal alacağı şimdiden işaretler vermeye başlamış bile,

Dubai, Son yıllarda Alışveriş,Fuar turizmi ile anılmaktaydı. Ancak yapılan yeni yatırımlarla, turizm dallarının arttırılması çalışmaları her geçen gün devam ediyor.

 

TEKNE TURLARI

Dubai'nin küçüçük körfezinde akşam yemekli tekne turları yapılıyor. Ancak körfezin 1 km uzunluğunda olması nedeni ile tekneler sürekli aynı bölgede turlayıp duruyorlar. Yeni trend çöl safari ve oldukça başarılılar. Saat 15:00 da başlayan tur Dubai'nin 45 km dışında özel bir bölgede yapılıyor ve safarinin sonunda kamplarda barbeküler yapılarak akşam yemekleri ikram ediliyor.
 

SPORA BÜYÜK YATIRIM
Golf ve su sporlarıda turlarıda oldukça geliştirlmiş ve turist çeken bir başka cazibe merkezi oluşturuyor. ,Kapalı merkezlerde yaz kış kayak yapma imkanı tanıyan pistler yapılmış ve tüm alanlarda hizmet vermeye çalışan büyük bir rakip haline geldiği görülüyor.
 

Petrolün ve paranın güçü bu olsa gerek demekten insan kendini alı koyamıyor.

İnceleme gezisini bitiren heyet 22 sabahı yurda dönerek görevlerinin başına dönen başkanlar gördükleri ve yaşadıklarını ülkemizde nasıl uygulamaya koyacaklar bunu gelecek günler gösterecek.

 

 -

 

Resimler 2024 Sanayi bakanlığı ziyareti,1967 Büyükelçilik önünde ,1958 Turizm bakanlığı ziyareti

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.