• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ulusoy:Fatura sistemi oturdu

Ulusoy:Fatura sistemi oturdu
Acenteler çarpık KDV uygulamasından hala nasıl fatura keseceklerini bilemezken, TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy’un sözleri herkesi şaşırttı.

ANTALYA- Turizm Sektöründe KDV konusundaki değişiklikler ve yeni yasa ile ilgili Maliye Bakanlığı’nın “6 aydır neredeydiniz” uyarısını gözardı eden TÜRSAB, ‘KDV'de aydınlatma’ toplantılarını Antalya’da sürdürdü.
Acenteler çarpık KDV uygulaması yüzünden hala nasıl fatura keseceklerini bilemezken, toplantıda konuşan TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy’un sözleri herkesi şaşırttı.
Acenteler, "Ulusoy hangi ülkenin acentelerinden bahsediyor anlayamadık.Türkiye'de çarpık KDV uygulamasından acenteler kan ağlarken, bu nasıl açıklama? KDV'de sorun yoksa Ulusoy bu toplantıları neden yapıyor?"dediler.

FATURA SİSTEMİ OTURDU MU?
Gecikmiş KDV çalışmalarında acenteler sıkıntı içinde iken Ulusoy’un"Fatura sistemini oturttuk. En korunması ve kollanması gereken, kontrol edilmesi en kolay olan da biziz'' şeklinde  konuşması garip karşılandı.

 

ULUSOY: SORUNU ÇÖZME SÖZÜ VERDİ(!)
Sorunların çözümü için girişimde bulunduğu belirten Ulusoy, "Tüm sıkıntıları biliyorum. Resmi girişimlerde bulundum. Bu aksaklıklar bizi rahatsız ediyor" dedi. Sorunların devlet tarafından dinlendiğini ve sıkıntıların aşılması noktasında ümitli olduğunusöyleyerek, “Bu sorunun çözüleceği sözünü de ben veriyorum" dedi.

'ALTI AYDIR NEREDEYDİNİZ?' DİYEN MALİYE
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un başkanlığında yapılan toplantıya, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Daire Başkanı Mustafa Erdin ve Grup Başkanı Ahmet Öğüt, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kontolörler Kurulu'ndan Başkan Fikri Kölenoğlu ve Başkan Yardımcısı Cafer Gülşen, , TÜRSAB Genel Merkez Danışmanı Ali Rendan, TÜRSAB Mali Müşaviri İsmail Kökbulut ve TÜRSAB Baş Hukuk Müşaviri Şükran Tezel katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.