• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Ulusoy yönetimi ibra edildi

Ulusoy yönetimi ibra edildi
Türsab 22. Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin yardımıyla yapılan mevcut yönetimin bilonçolara oyçokluğu ile ibra edildi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türsab 22. Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin yardımıyla yapılan mevcut yönetimin bilonçolara oyçokluğu ile ibra edildi. İbradan sonra Başaran Ulusoy yönetimi büyük sevinç yaşadı.

ibra1.jpg

İbra öncesi tartışmalı geçen konuşmalarda söz alan Başaran Ulusoy, Türsab başkan Adayları Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya’ya divan seçimini kendi adayı kazanamadığı için takılarak “Dar sahada paslaşma çok iyi”dedi. Daha sonra Bağlıkaya’yı eleştirmeyi sürdürerek “Geçen defa Türsab hesaplarını haklı bir şekilde savunan 2.başkanımı kutluyorum. Türsab’ı sokağa düşüren ben miyim, siz misiniz? Aldığımız kredileri saydı. İyi ki yapmışım” dedi.

ibra3.jpg

İBRA ÖNCESİ ÖNLEM ALINDI
Divan Başkanı Cemal Kızıltan, salonda bulunan görevlileri ve basın mensuplarını dışarı çıkararak ibra oylaması yapacağını bildirdi. İbra öncesi araya bazı kişilerin sokulduğu yeklinde tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine divan başkanı Kızıltan “Salonda acente olmayan kişiyi bulursanız getirin” diyerek herkesi yatıştırdı. Daha sonra ise ibra oylamasına geçti. Yönetim, denetim raporları oylanarak, oy çokluğu ile kabul edildi.

ibra6.jpg

Divan daha sonra Türsab başkan adaylarına söz hakkı verdi.

basaran-ulusoy.20151205230236.jpg

BAŞARAN ULUSOY: TURIZM TÜRKIYE’NIN GELECEĞIDIR
Türsab Başkan Adayı Başaran Ulusoy ibra sonrası teşekkür konuşması yaptı. Ulusoy “Yapıcı akıllı her önerilerini Kabul ediyorum. Çok zor bir görev üslendiler. Seçim konuşmamda hatalar yapmışsal, Arkadaşlarımdan özür diliyorum. 18 senedir yaptıklarım. Yapacaklarımın teminatıdır. Ülkemin huzura beraberliği, birliğimizin dirliğe ihtiyacı vardır. Turizm Türkiye’nin geleceğidir” dedi. Divan sahibi Cemal kızıltan’a takılarak “Sayın başkan büyük deneyim kazandınız. Sayın başkan Emin kardeşimle bir daha sefere benle konuşmadan anlaşma yapma”

finuz-baglikaya.jpg

BAŞARAN BEYİN TEK VAADİ BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM
Türsab Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, konuşmasını engelleyenleri eleştirerek “Kürsüde başkan ağlıyor siz orada ağlıyorsunuz. Sakin olun. ? Yarım salona damı konuşmayacağız” diye çıkıştı.
Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesi asker gibi dizdiler, bu aşırı tezahüratlara hiç inanmayın. İbra olduktan sonra bu kadar sevinç gösteren yönetim gördününüz mü? Bu çalışılmış bir davranıştır. Bu genel kurulda söz sahibi olanlar kürsüye çıkıp konuşanlar değil. Sizler olacaksınız. Acenteler küçülürken, Türsab’ın ticari faaliyetlerinin büyümesi karşısında sessiz kalamadım. Türsab’mı acenteler için var. Acenteler mi Türsab için var. bu genel kurul acentelerin geleceğini belirleyecektir. Bina mı müteahhit mi başkan mı akıllı?” Gözlerimizden öpmekle bizi kucaklamakla sorunlar çözülmüyor. Birak kayısıyı, fındığı, fıstığı…Sen neden adaysın? 18 senede neyi yapamadır, iki senede neyi yapacaksın? Başkanın tek vaadi var bir daha aday olmayacağım. 330-400 kişiyle ibra oldum diye sevinmeyin. Yarın size sandıkta hoplatırlar.
Emin bey bize Baron diyor. Vfs aile şirketimiz var.

emin1.20151205211554.jpg

EMİN ÇAKMAK: 6 ARALIK KURTULUŞ GÜNÜDÜR
Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak, barkovizyon gösterisi ile konuşmasına başladı. Emin Çakmak 154 proje ile yönetime talip olduklarını belirterek "Türsab genel kurulda 6 Aralık kurtuluş günüdür. Sizlerin oylarıyla adalet yerini bulacaktır. Türk turizminin ve acentelerin üzerine çöken kabul sizlerin oylarıyla bitecektir" dedi. Emin Çekmek, Başaran Ulusoy'un üç dönemdir yaşlılar evi yapma sözü verdiğini, ancak o tarihte söz verdiği kişilerin artık hayatta olmadıklarını belirterek "Kürsüye çıkıp bir kez daha söz verdi bu sefer kimleri kaybedeceğiz bilinmez" şeklinde konuştu.
TÜRSAB Hepimizin Adayı Emin Çakmak, seçimin en iddialı adı olarak dikkat çekiyor. 81 vilayet ve 50 ilçe gezerek, iş örgütü üyeleriyle bir araya gelen Çakmak, 43 sene sonra ilk defa rekor bir katılımla sandığa gidileceğini söyledi.

6 ARALIK KURTULUŞ GÜNÜ'

Türkiye'nin dört bir yanından destek gördüklerini anlatan Çakmak, “Bu seçimlere neredeyse 2, 3 sert bir delege katılım sağlayacak. Bu da artık TÜRSAB'ta bir bayrak değişimine gereksinim olduğunun aleni bir göstergesidir. Arkadaşlarımız bizlere '6 Aralık TÜRSAB'ın kurtuluş günü olacak' diye mesajlar veriyor” dedi.

'ÖNCELİĞİMİZ 1618 SAYILI YASA'

Başkan Adayı Çakmak, 6 bin 500 acente için geliştirdikleri 154 projenin detaylarını da paylaştı. Önceliklerinin 1618 sayılı Yasa olduğunu belirten Çakmak, “Bu kanun ne yazık ki acentaların haklarını koruyamıyor. Birliğin üyeleri açısından çok ağırbaşlı bir sıkıntı” diye konuştu.

'TÜRSAB'I DÜNYAYA AÇACAĞIZ'

Türkiye pazarının yüzde 70'ine hitap eden seyahat sitelerine rakip olacak dünya çapında bir file kuracaklarını aktaran Çakmak, ayrıca acenteler için işlevsel sigorta sistemini de yaşama geçireceklerini ifade etti.

'HAC VE UMRE ACENTENİN İŞİ'

Hac ve Umre organizasyonlarının tamamının TÜRSAB üyeleri tarafından yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştüklerini belirten Çakmak, havayolu - acenta ilişkileri için de kuvvetli bir müzakere masası kuracaklarını aktardı.

100 MİLYAR DOLAR TURİZM GELİRİ

Emin Çakmak, Türk turizminin 131 destinasyona sahip olduğunun altını çizdi, ancak TÜRSAB'ın var idare anlayışıyla 45 senede sadece 3.5 destinasyon oluşturabildiğinden yakındı. Çakmak, hedeflerinin; '2023 yılında Türkiye'ye 100 milyon turist getirmek ve 100 milyar dolar gelir elde etmek' olduğunu söyledi. Çakmak, yönetime geldiklerinde gerçekleştirecekleri projelerle acentaların emeklilik sorununu da çözeceklerini sözlerine ekledi.

'Yıllardır beraberler'

Emin Çakmak, TÜRSAB'ı 196 milyon lira borçlandırmakla suçlanan var Başkan Başaran Ulusoy hakkındaki iddialara da değindi. Çakmak, iş örgütüne 21 ayda 41 milyon nema ödetildiğini öne süren başka adaylardan Firuz Bağlıkaya'nın bir devre TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği, iki devre de umumi sekreterlik ve ikinci başkanlık yaptığına dikkat çekti. Yıllarca Ulusoy ile Bağlıkaya'nın beraber çalıştığına vurgu yapan Çakmak, “Bunca hadise yaşanmış da kendilerinin hiç mi haberi ham? Adaylıkları manidardır” dedi.

'DEMEK Kİ UYUMUŞSUN'

Çakmak, Ulusoy'un geçtiğimiz günlerde Bağlıkaya'ya verdiği bir cevabı da hatırlattı. Çakmak, Ulusoy'un, Bağlıkaya'ya 'İkinci reis uyuyormuş heralde ben bunları yaparken' şeklindeki cevabına dikkat çekerek, “Her şey apaçık ortada. Bu bir itiraftır. Bizim idare kurulumuz hiçbir şekilde bu isimlerle çalışmamıştır” diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.