• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ulusoy: Genel kurul cevap verdi

Ulusoy: Genel kurul cevap verdi
TÜRSAB)Başkanı Başaran Ulusoy, Ekim ayında Bursa'daki kavga hakkında "Genel kurul gerekli cevabı vermiştir. Bir daha ben cevap vermem" dedi.

BURSA -Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, geçtiğimiz Ekim ayında Bursa'da yaşanan kavgayla ilgili olarak, "Genel kurul gerekli cevabı vermiştir. Genel kurulun cevap verdiği konuya bir daha ben cevap vermem" dedi.

Ulusoy, TÜRSAB'ın Güney Marmara Yürütme Kurulu salonunda yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Geçtiğimiz ekim ayında Bursa'da düzenlenen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 35.'nci kuruluş yıl dönümünde yaşanan tekme tokatlı kavganın sorulması üzerine Ulusoy, bu tür 'yaramazlıkların' kardeşler arasında olabileceğini söyledi. TÜRSAB'ın geniş bir aile olduğunu belirten Ulusoy, şöyle konuştu: "Türsab 5 bin 500 kişilik bir ailedir. Bursa'daki arkadaşlar 70-80 kişidir. Bizde sorun olmaz. Ufak tefek sorunlar aşılır. Genel kurulda olan olmuştur. Genel kurul gerekli cevabı vermiştir. Genel kurulun cevap verdiği konuya bir daha ben cevap vermem. Genel kurul ne demiştir, Başaran Ulusoy Başkan'dır demiştir."

 

Ulusoy, Bölgesel Yürütme Kurullarında yapılacak olan seçimlerle ilgili bir soruya ise, "Şu an derdimiz seçim değil, geçimdir. Daha seçimden yeni çıktık. Durun daha. Hepsinin gereği yapılır. Kanunda, tüzükte ne varsa gereği yapılır." cevabını verdi.

 

"SAĞLIK TURİZMİNDE BURSA ÜS OLMALIDIR"

 

Bursa'nın turizm açısından geliştirilmesi ve değerlendirilmesi için 4 temel konu üzerinde çalıştıklarını belirten Ulusoy, Bursa'nın, havalimanı, Uludağ, kongre merkezleri ve sağlık turizmi açısından ele alınacağını kaydetti. Bu 4 temel konunun sorunun çözülmesi için ciddi bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Ulusoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos'ta yapımı devam eden kongre merkezlerine övgü yardırdı.

 

Ulusoy, Bursa'nın sağlık ve termal turizm merkezi haline getirilmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Biz sağlık turizminde Bursa'yı üs olarak kullanmak istiyoruz. Arap ülkelerinden gelecek turistleri burada ağırlamak istiyoruz. Bursa'nın himmete ihtiyacı yok. Bursa mütevazi olmasın. Bursa üzerindeki tozu atsın. Bursa bir moda kent değildir. Moda demode olur. Bursa bir marka kenttir. Dağı ile, sanayisi, tarihi, yeşili, havalimanı, kongre merkezleri ile bir marka kent."

 

Kış sporları konusunda Sağlık Bakanlığı'nın 'Sarıkamış, Palandöken, Ilgaz, Elmadağ ve Uludağ'ı geliştirmeyi planladığının altını çizen Ulusoy, "Buralara ciddi yatırımlar yapılmış. Sorun varsa çözmek zorundayız. Buralardaki yatırımlar artık ülkeye mal olmuştur." diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.