• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ulusal kaplıca kongresi Nisan'da

Ulusal kaplıca kongresi Nisan'da
VII. Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi 10 - 12 Nisan 2008 tarihinde, Afyonkarahisar Oruçoğlu Thermal Resort'ta düzenleniyor

AFYONKARAHİSAR- VII. Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi 10 - 12 Nisan 2008 tarihinde, Afyonkarahisar Oruçoğlu Thermal Resort'ta düzenleniyor. Kongre çerçevesinde Termal Çamurlar (Peloidler) Kursu da verilecek.

 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı ile Türk Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen VII. Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi 10 Nisan 2008 tarihinde, Afyonkarahisar Oruçoğlu Thermal Resort'ta başlayacak.

 

Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Nurten ÖZER'in üstlendiği kongre Prof. Dr. M. Zeki KARAGÜLLE'nin yönetiminde gerçekleştirilecek.

 

12 Nisan'a kadar sürecek olan kongre çerçevesinde Termal Çamurlar (Peloidler) Kursu da verilecek.

 

Termaller, SPA'lar ve kaplıca kür merkezlerinde uygulanan yöntem ve kaplıca kürlerinin hastalıkların tedavisinde olduğu kadar önlenmesi ve sağlığın geliştirilmesindeki yeri ve öneminin giderek daha çok anlaşıldığı ve belirginleştiği, hızla değişen/dönüşen dinamik bir süreçte gerçekleştirilecek olan kongrenin programı serbest bildiri ve çağrılı konuşmacıların konferanslarından oluşacak.

 

Serbest bildiriler bölümünde kaplıca tedavileri, balneoterapi ve klimaterapi'nin etkinliği ve etkileri üzerine gerçekleştirilen araştırmalar sunulacağı kongrede, çağrılı konuşmacılar ise kongre konularındaki güncel bilimsel gelişmeleri aktaracak. Ayrıca kaplıcalarda uygulanan balneolojik ve diğer tedavi yöntemlerinin yalnızca tedavide değil, aynı zamanda prevensiyon ve rehabilitasyon ve özellikle de tıbbi wellness için sunduğu olanaklar işlenecek.

 

Termal ve mineralli sularımız gibi ülkemizin önemli bir doğal zenginliği termal çamurların (peloidler) sağlık amaçlı kullanımı üzerine kongreyle birlikte düzenleyecek olan bir günlük kurs ile katılımcıların bu alanda temel bir bilgiye sahip olmaları amaçlanıyor.

 

İlgili uzmanlık alanlarında doktorlar (hidroklimatolog - balneologlar) için olduğu kadar kaplıca, SPA ve termal tedavi tesislerinde çalışan diğer sağlık profesyonelleri (fizyoterapist, diyetisyen, güzellik uzmanı, estetisyen, masör ve spor eğiticileri) için de yararlı ve bilgilendirici olacağı ifade edilen kongrenin ayrıca bu tesislerdeki yönetici, yatırımcı ve işletmecilerin de kurs ve kongrede samimi bir görüş alışverişi ortamında aradıkları ve gereksindikleri bilgileri bulacağı bildirildi.

 

· Klinik Balneoloji

· Kaplıca Tıbbında Güncel Gelişmeler

· Kaplıcada Diğer Tedaviler

· Şişelenmiş Mineralli Sular

· Paketlenmiş Termal Çamurlar

· Kaplıca Tedavisi Yöntemleri

· Hidrojeoloji - Teknik Balneoloji

· Mimari, Termal Tesis Tipleri

· Termal Tesislerde Kalite Kriterleri ve İşletme Yaklaşımları konularının irdeleneceği kongre sırasında verilecek olan Termal Çamurlar (Peloidler) Kursu'na turizm işletmeci ve yöneticileri, sağlık turizmi sektörü elemanlarının da katılmasının yararlı olacağı bildirildi.

 

Ayrıntılı bilgi için iletişim:

 

Tel :+90 (212) 635 12 01, 414 24 47

Faks:+90 (212) 531 89 04

e-mail : itfekohidro@istanbul.edu.tr   ekolojihidroklimatoloji@yahoo.com  

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.