• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Uludağ'da tatilciler yer bulamıyor

Uludağ'da tatilciler yer bulamıyor
Kurban Bayramı nedeniyle yüzde 100 doluluk oranını yakalayan Bursa Uludağ'da tatilciler otellerde yer bulamıyor.

BURSA -Kurban Bayramı nedeniyle yüzde 100 doluluk oranını yakalayan Bursa Uludağ'da tatilciler otellerde yer bulamıyor. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi çevre iller başta olmak üzere ülke içinden gelen kayakseverlerin doldurduğu Uludağ'da bayram neşesi yaşanıyor.

Yaklaşık 6 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve Beyaz Cennet olarak tanınan Uludağ, bu bayramda da yine tatilcilerin gözdesi oldu. Uludağ'da hizmet veren bir çok otel ise bayramda gelen müşterilerine yer açabilmek için, önceden gelen tatilcileri göndermeye çalışıyor. Bu yıl geçen senelere göre karın daha önce yağması ve sezonun beklenenden daha önce açılması Uludağ'a olan ilgiyi artırdı. Bayram tatilini fırsat bilen kayakseverler ve günübirlikçiler de beyaz cennete akın etti. Kayak pistlerini dolduran kayakseverler karın tadını çıkarırken, kayak bilmeyenler ise hocalardan ders almayı tercih ediyor.

 

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ'da kar kalınlığının 94 santimetre, güneşli ve açık bir havanın hakim olduğu vurgulandı. Gündüz eksi 1, gece ise eksi 8 derece hava sıcaklığının hakim olduğu Uludağ'da bayram boyunca yağış beklenmiyor. Zaman zaman sisli havanın hakim olacağı Uludağ'da buzlanma ve sisli havaya karşın sürücülerin dikkatli olması istendi.

 

İstanbul gibi illerden gelen tatilciler; kar ve havanın beklediklerinden daha güzel olduğunu belirterek, kısa süreli tatile rağmen, doluluk oranına şaşırdıklarını vurguladılar.

 

Uludağ'da hizmet veren tatilciler, bayram ve sonrasında gelen yılbaşı için hazırlıklarını noksansız tamamlayarak müşterilerine kapılarını açtı. Bayram tatilini Uludağ'da geçirmek isteyenlere değişik paket programlar hazırlayan oteller, ayrıca bayram eğlencelerinin yanısıra anlaştıkları bir çok sanatçıyı kente getirecek.

 

Uludağ'da hizmet veren Ağaoğlu Oteli ön büro müdürü Murat Pınarcı, yüzde 100 doluluk oranına sahip olduklarını belirterek, rezervasyonsuz gelen bir çok müşteriyi ise geri çevirmek zorunda kaldıklarını vurguladı. 3, 4 ve 5 gecelik çeşitli paket programlar hazırladıklarını aktaran Pınarcı, kişi başı gecelik 300 YTL olan programlarında bayrama yönelik fasıl ekibi ve eğlence programları düzenlediklerini belirtti.

 

Karinna Hotel'de de yüzde 100 doluluk oranının yakalandığı belirtilirken, otelin ancak bayram sonrası rezervasyon aldığı öğrenildi. Karinna Hotel'e yılbaşında Fatih Erkoç'un getirileceği belirtildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.