• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Uludağ bayrama hazır

Uludağ bayrama hazır
Kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu Uludağ'da, bayram ve yılbaşının arka arkaya gelmesi otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

BURSA -Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Uludağ, Kurban Bayramı tatiline hazır. Kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu Uludağ'da, bayram ve yılbaşının arka arkaya gelmesi otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Uludağ'da Kurban Bayramı tatili için otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı buldu. Özellikle kongre ve eğitim toplantıları için konuklarını ağırlayan otelciler, yoğun kar ayğışıyla birlikte bu sezonun Uludağ'da güzel geçeceğini düşünüyor.

 



Ağaoğlu Otel yetkilisi Ali Pınarcı; "Kurbay Balramı nedeniyle rezarvasyonlarımız sürüyor. Doluluk oranı yüzde 90'ı buldu. Özellikle öğrenciler Uludağ'a büyük ilgi gösteriyor.

 

Kongre ve eğitim toplantıları için gelenler de kar yağışıyla birlikez kayak yapmanın tadını çıkarıyor. Bu yıl Kurban Bayramı yılbaşının üst üste gelecek olması nedeniyle Uludağ'a olan ilgiyi artırdı. Bayram sonrası yılbaşında Rus turistleri bekliyoruz." dedi.

 



Grand Yazıcı Otel yetkilisi Güray Büyükçakır ise; "Hazırlıkları tamamladık. Kış sezonu öncesi otelimizde rezervasyonlarımız sürüyor. Doluluk oranalrı çok iyi durumda. Yoğun kar yağışıyla birlikte Uludağ'da bu sezon güzel geçecek" diye konuştu.

 

Kar yağışının hafta boyunca beklendiği Uludağ'da sabah yapılan ölçümlerde kar kalınılğının 70 santimetre olduğu bildirildi.

 

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, kar yağışının hafta boyunca aralıklarla devam edeceğini belirtti. Haca sıcaklığının -1 deree olduğ Uludağ'da zaman zaman kapanan görüş mesafesi ise 100 metre dolayında.

 

Öte yandan otel işletmecileri ise bayram ve yılbaşı için hazırlıklarını tamamladı. Bayram tatilini Uludağ'da geçirmek isteyenler için değişik paket programlarını hazırlayan işletmeciler rezervasyonları kabul etmeye başladı. Uludağ'da yağan karla birlikte sezonu açtıklarını belirten otel yetkilileri,bayramda çeşitli sanatçıların sahne alacağını ve çeşitli eğlenceler düzenleneceğini kaydetti.

 

Yılbaşı akşamı ise Grang Yazıcı Otel'de Safiye Soyman ve Faik sahne alacak. En az 2 gece rezervasyon kabul eden Grand Yazıcı Otel'de bayram fiyatları ise, 2 gece 2 kişi bin 200 YTL, 3 gece bin 600 YTL olarak belirlendi. Yılbaşı fiyatlarının ise 3 gece bin 800 YTL, 4 gece 2 bin 200 YTL, 5 gece ise 2 bin 500 YTL olduğu öğrenildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.