• BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 22 °C

Ukrayna'nın gönderdiği yangın uçakları 10 gün Türkiye'de kalacak

Ukrayna'nın gönderdiği yangın uçakları 10 gün Türkiye'de kalacak
Ukrayna’nın orman yangınları ile mücadelesinde Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçaklarının, 30 Temmuz 2021 itibarıyla göreve başladı.

KIEV - Ukrayna’nın orman yangınları ile mücadelesinde Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçaklarından ilk görüntüler paylaşıldı. 30 Temmuz 2021 itibarıyla uçakların 10 gün boyunca Türkiye’de kalmaları öngörülüyor.

Ukrayna’nın orman yangınları ile mücadelesinde Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçaklarının, 30 Temmuz 2021 itibarıyla göreve başladı.

ukrayni-yangin-ucaklari.jpgUkrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 29 Temmuz 2021’de gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin akabinde, Erdoğan’ın şahsi ricası üzerine Türkiye’deki geniş çaplı orman yangınları söndürmede Türk itfaiyecilere yardım etmeleri için Ukrayna Acil Durum Devlet Servisine ait 2 adet AN-32p tipi yangın söndürme uçağı Türkiye’ye gönderildi.

Ukrayna devletinin dost Türkiye ve Türk halkına doğal afetle mücadelede insani yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçakları 30 Temmuz 2021 tarihinde saat 18.00 sıralarında Alanya’nın Gaziosmanpaşa havalimanına iniş yaparak aynı günün akşamı yangınları söndürmek için uçuşlar gerçekleştirdiler.

Bugün, 31 Temmuz’da Ukraynalı ekiplerin Antalya’da devam eden yangınları söndürmek için Türk meslektaşları ile omuz omuza çalışmalarına dair görüntüler paylaşıldı. Ukrayna uçaklarının Türkiye’de on gün kalması öngörülüyor.

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: “UKRAYNALI PİLOTLAR, ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE’YE YARDIM ETMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de faaliyet gösteren Ukrayna yangın söndürme uçaklarından görüntüleri sosyal medya üzerinden şu ifadelerle paylaştı: “Ukraynalı pilotlar, orman yangınları ile mücadelede Türkiye’ye yardım etmeye devam ediyorlar. Komşu dost ülkenin diplomatları ve vatandaşları olarak Türk toprağının yanmasına çok üzülüyoruz. Cesur pilotlarımızın çabalarıyla bu felaketin en yakın zamanda biteceğini umuyoruz.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 29 Temmuz 2021’de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye genelinde etkisini gösteren yangınlarla ilgili taziye mesajı vererek, Ukrayna’ya ait yangın uçağını 30 Temmuz’da Türkiye’ye göndereceklerini duyurmuştu.

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.