PARİS- Yaptığı modern tasarımlarla dünyanın en uç mimarı olarak tanınan Fransız Jean Marie Massaud son olarak planladığı Thunderbird 2 adlı uçan oteli ile dünya medyasının ilgisini çekti. Güvenlik roketine kadar planladığı uçan otel Thederbird 2’de 40 yolcu kalabiliyor.
Uçan otel 3 günde Atlantik Otyanisi’ni aşarak dünya sehati yapıyor. Müşteriler hem lüks reksorenda oturup manzarayı izliyor hem de spa’dan yararlanıyor. 
Uçan otel, yakıt ikmali yapmadan 5 bin kilometre yol alabiliyor. Oteller (700 veya 18.000 feet) yaklaşık 5 bin 500 metre yüksekliğe çıkabiliyor. Gerektiğinde deniz kıyısına iniyor ve konukların denize girmeleri sağlanıyor.
2020 yılında hayata geçirilmesi planlaran proje için Massaud, bir Fransız firmasıyla ekolojik seyahat anlaşması yaptı. 
Proje üzerine 2005 yılındanberi çalıştığını söyleyen Fransız mimar, Fransız Ulusal Havacılık Araştırma Ofisi, French National Office of Airship Research’de çalışmalarını sürdürüyor.
Massaud için konuşan AurÈlie Ullrich, "Cesaretli bir proje.Tayland, Karayib Adaları üzerinde uçan bir otelde fantastik yolculuk fikri herkesi sarıyor. İstediğiniz yere konabiliyorsunuz. Biz tonlarca petrol taşımak istemiyoruz. Değişik bir gaz yakıtı üzerine çalışıyoruz” dedi. 
Uçan otelin özellikleri:
• 700ft uzunluğunda, 270ft genişliğinde and 170ft yüksekliği. (210 metre, genişliği 82 metre, yüksekliği 52 metre)
• 15 veya 40 yolcu alıyor
• En yüksek hızı 105mph (175 km) ve yavaş hızı ise 80mph. Bu hızla dünyayı 10 günde dolaşabileceği tahmin ediliyor.
• Bir depo yakıt ile 3,100 mil yapabiliyor.
• 1852 yılında Fransız mühendis Hendi Giffard hava gemisi ile Paris’ten Trablus’a 18 mil uçmuştu.
FİLM
Uçan otel Thunderbird 2

Dünyanın en uç mimarı olarak tanınan Fransız Jean Marie Massaud son olarak planladığı Thunderbird 2 adlı uçan oteli ile dünya medyasının ilgisini çekti
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Alaçatı Marina'nın sahibi konkordato ilan ettiÇeşme’deki Alaçatı Marina’nın da sahibi olan Sapancalı ünlü iş insanı Fatih Faruk Fil, kendisi ve bazı şirketleri için konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu.
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!Seyahat alışkanlıklarının dijitalleşmesiyle birlikte Airbnb gibi platformlar otellere güçlü bir alternatif haline geldi. Ancak, başkasının mülkünü kiralamak hem güvenlik hem de konfor açısından belirli riskler taşıyor.
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değilSavaş nedeniyle rezervasyon iptalleri nedeniyle oteller yeterli doluluk oranına ulaşmadığı için konaklama tesisleri turizm alımlarını alımlarının 15 gün daha erteledi.
The Peninsula Istanbul, “500 En İyi Otel” listesindeNew York merkezli seyahat dergisinin 2026 T+L 500 Dünyanın En İyi Otelleri listesinde, The Peninsula Istanbul bir kez daha yer aldı.- 12:00 - Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
- 11:00 - Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
- 10:00 - Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
- 09:00 - Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
- 18:00 - Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
- 17:00 - Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
- 12:00 - Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
- 11:00 - THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
- 10:00 - Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
- 09:00 - Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu
- 16:00 - Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
- 15:00 - 6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
- 14:00 - Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
- 13:00 - ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
- 12:00 - Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.





























