• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Uçak kazasında hayatta kalabilmenin yolları

Uçak kazasında hayatta kalabilmenin yolları
Ulaşım söz konusu olduğunda uçakların en güvenli araç olduğu ancak olası bir kazada hayatta kalma şansının da düşük olduğu biliniyor.

İSTANBUL - Ulaşım söz konusu olduğunda uçakların en güvenli araç olduğu ancak olası bir kazada hayatta kalma şansının da düşük olduğu biliniyor. Uçuş uzmanları, uçak kazasında nasıl hayatta kalabileceğinizi açıkladı.
Metal bir kutu içinde binlerce metre yüksekliğe çıkarılmak ve belki saatlerce o şekilde, gürültülü bir ortamda kalmak birçok kişi için sıkıntı verici ve korkutucu bir fobi haline gelebiliyor. Üstelik kaza geçirme olasılığı da bu korkuyu artırıyor.

Daily Star’ın haberine göre, çeşitli uçuş sektörü uzmanları, oldukça düşük ihtimalli bir durumda bir şeylerin ters gitmesi durumunda fark yaratabilecek küçük şeyleri açıkladı.

ucak-kazasi.jpg“MÜRETTEBATI TAKİP EDİN”

Deals Points'in kurucusu ve seyahat uzmanı Andy Medearis, "Doğru koltuğu seçmek ve ne giyeceğinizi bilmek, beklenmedik bir şey olması durumunda yardımcı olabilir. Uçuş mürettebatının talimatlarına dikkat etmek de her şeyden önemlidir.” dedi.

Acil çıkışlara yakın bir koltuk seçmenin iyi bir fikir olduğunu söyleyen Medearis, “Hızlıca çıkmak için açık yollara ihtiyacınız olacak. Kanatların üzerindeki koltuklar da bir çarpışma durumunda güçlü destek sağlıyor. Ancak mürettebatı izlemek ve sağlam ayakkabılar giymek de önemlidir.” diye ekledi.

“RAHAT KIYAFETLER GİYİN”

Seyahat uzmanı ve Tulum Travel Secrets'ın kurucusu Shelley Marmor da, “Uygun hazırlık, güvende kalmanın anahtarıdır. Yolculara güvenlik brifingleri sunma deneyimimden, uçuş öncesi odaklanmanın ve tüm acil durum prosedürleri ile çıkışları hakkında bilgi sahibi olmanın değerini biliyorum. Uçağa biniş sırasında güvenlik kartının incelenmesi, emniyet kemerlerinin nasıl çalıştığı ve zamanlamanın kritik olduğu durumlarda çıkışların nerede olduğu gibi bilgiler edinilebilir.”

"Tam hareket özgürlüğü sağlayan bol, pratik giysiler giymek, hızlı tahliyenin gerekli olduğu durumlarda vücudu hazırlar. Kısıtlayıcı kıyafetler, acil bir senaryoda uçaktan kaçmayı geciktirebilir.”

“Uçaktan güvenli bir şekilde ayrıldıktan sonra, acil durum müdahale ekipleri gelene kadar başkalarına ilk yardım konusunda yardımcı olmak gibi becerilere sahip olmak ve sakin kalmak da idealdir.” 

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.