• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

UBSAD'dan bilet satışında mağduriyete sigorta güvencesi

UBSAD'dan bilet satışında mağduriyete sigorta güvencesi
UBSAD Başkanı Nebil Çelebi Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği- UBSAD’ın seyahat eden yolcuların bilet iptallerinde karşılaştığı mağduriyetlerini önlemek için çalışmalarda son aşamaya geldiklerini söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Uçak bileti satarak geçimlerini temin eden yaklaşık 5 bine yakın seyahat acentesinin ‘haksız rekabet’ karşısında işlerini kaybetme noktasına geldiklerini gören Uçak Bileti Satan Seyahat Aceteleri Derneği-UBSAD “bilet güvencesi” sistemini getiriyor. Magdeburger Sigorta ile anlaşmaya varan UBSAD ''UBSAD ile biletim güvende sigortası'' poliçesini kullanıma hazır hale getirdi.

TÜRSAB İHMAL EDİNCE, UBSAD KURULDU
Uçak bileti satan seyahat acentelerinin sıkıntılarını gözardı eden ve bu konuda hiçbir yaklaşımda bulunmayan TÜRSAB yönetimini kınayan UBSAD yönetimi “TÜRSAB gibi bizi koruması gereken yapının ihmali sonucunda çözüm üretmek için UBSAD çatısı altında bireştik. Artık kendi işimizi kendimiz görmek zorunda olduğumuzu görüyoruz. Zaten UBSAD gibi oluşumlar ihmalden ve ihtiyaçtan ortaya çıkar. Şayet TÜRSAB görevini doğru yapsaydı UBSAD’a ihtiyaç olmazdı. Seyahat acenteleri arasında bazı derneklerin kurulması TÜRSAB’ın acil sorunlara ilgisiz kalmasından kaynaklanmaktadır” dediler.

ubsad-baskani-nebil-celebi-.jpg

BİLET İPTALLERİNDEKİ MAĞDURİYET ORTADAN KALKIYOR

UBSAD Başkanı Nebil Çelebi Uçak Bileti Satan Acenteler Derneği- UBSAD’ın seyahat eden yolcuların bilet iptallerinde karşılaştığı mağduriyetlerini önlemek için çalışmalarda son aşamaya geldiklerini söyledi. Nebil Çelebi, 4 Temmuz Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek lansmanda Magdeburger Sigorta ile geliştirdikleri ''UBSAD ile biletim güvende sigortası'' poliçesinin teknik ayrıntılarını açıklayacaklarını bildirdi.

VİZE REDDİ İADESİ, SEYAHAT SAĞLIĞINI KAPSIYOR
Nebil Çelebi “Seyahat acentelerinden uçak biletini satın alan yolcularımızın daha güvenli ve sorunsuz bir şekilde uçak bileti almasını sağlayacak bu poliçemiz ayrıca vize reddi iadesi ile seyahat sağlığı poliçelerini de tek poliçede topluyor. Uçak bileti satan seyahat acentalarımız ve basının katılacağı bu toplantımızda Magdeburger Sigorta ve Sigorta brokerimiz ürün hakkında özenli bir sunum yapacaklardır” dedi.

TÜRSAB’IN ACENTELERİN SORUNLARINA YAKLAŞIMI YETERLİ DEĞİL
Başkan Nebil Çelebi şunları anlattı: “Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB üyesi yaklaşık 5 bin acentenin güncel ya da geçmiş yönetimlerin soruna bakışı, yaklaşımı, tespit ve çözüme yönelik iradelerinin sorunun çözümü için yeterli olmadığı da çok net bir şekilde her üye tarafından görülmektedir. Acenteler mesleklerini yapamayacak duruma gelmişlerdir. Uçak şirketleri karşısında haklarını savunmak için bir araya gelip güçlerini birleştirerek kurdukları ve tamamen sorunlarının çözümüne odaklanmış Uçak Bileti Satan Acentalar Derneği yani UBSAD, kuruluş amacına uygun yüklendiği misyona yakışır şekilde çok yakın zamanda kurulmasına rağmen istendiği zaman bazı şeylerin başarılabileceğinin kanıtı olarak üyelerine yönelik çok ayrıntılı ve özenli bir çalışma başlattı Bu oluşumun sektörümüze hayırlı olmasını diler, saygılarımızı sunarım.”

MAGDEBURGER İLE HAKSIZ REKABET ENGELLENİYOR
UBSAD’ın çalışmaları ve daha önce uygulanan siorta hakkında şu bilgiler verildi:
“Turizmde üç büyuk acente ve internet portalı bilet iptal sigortası adı altında bir sigorta şirketinin ürünü olan bilet iptal sigortasını bir süredir kullanıyorlar.
UBSAD, üyeleri için bu sigortayı kullanmak istedi. Ama o sigorta yetkilileri sadece bu üç seyahat acentesi ile anlaşmaları olduğunu belirterek UBSAD’ın kullanmasını kabul etmediler.
Sadece bu üç seyahat acentesinde kullanımın diğer seyahat acenteleri için haksız rekabet yaratıyordu. Bunu değerlendiren UBSAD yönetimi Magdeburger Sigorta ile görüşmelere başladı.Yaklaşık dört aylık görüşmeden sonra uçak bileti satanların kullanması için mevcut sigortaların içinde en gelişmişi olan özel poliçe UBSAD için üretildi ve yasal izinler alınarak kullanıma hazır hale getirildi.
Özellikle kendi ofisleri ve kodlarıyla uçak bileti satan seyahat acentelerinin uygulanan haksız rekabet de ayakta kalmalarını sağlayacak bu poliçenin tarafınızdan anlaşılması ve kullanılması çok önemlidir.
Başta IATA seyahat acentelerimiz olmak uzere küçük ve orta ölçek acentelerimiz bu poliçe ile müşterilerine daha iyi hizmet vereceklerdir.Bu poliçe kurumsal firmalar başta olmak üzere online satış yapmadan da kullanılabilecektir.
Poliçemiz tamamen kar amacı gütmeyen haksız rekabete dur diyen UBSAD'ın bir hizmet poliçesidir. Aynı poliçede seyahat sağlık ve vize reddinden dolayı olan zararlarda tanzim edilebilecektir.”

Bu haber toplam 4839 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.