• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

UBSAD kuruldu ve Başkanlığı'na Numan Olcar getirildi

UBSAD kuruldu ve Başkanlığı'na Numan Olcar getirildi
Kısa adı UBSAD olan "Uçak Bileti Satan Acentalar Derneği" ilk genel kurulunu bugün gerçekleştirdi. Yapılan seçimde başkanlığa Numan Olcar getirildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Kısa adı UBSAD olan "Uçak Bileti Satan Acentalar Derneği" ilk genel kurulunu bugün gerçekleştirdi. Yapılan seçimde başkanlığa Numan Olcar getirildi. Böylece TÜRSAB'ın havayolları ile yıllardır kangren haline gelen sorunlarını istenilen düzeye getirme görevi UBSAD'a verilmiş oldu. Bilindiği gibi yaklaşık 10 bin üyesi bulunan Türsab'ın yaklaşık 6 bin üyesi bilet satışından gelir elde ediyor. Ancak havayollarının kendi internet sitelerinden farklı fiyat satışı ve acenteleri dışlayacak şekilde davranarak haksız rekabet yapması sorunlar yaratıyordu.

ubsad-genel-kurul-002.JPG

TÜRSAB ÜYELERİ ARASINDAKİ KUTUPLAŞMA UBSAD'DA BİTTİ

UBSAD'ın ilkeleri arasında yer alan bilet satan seyahat acentelerinin hak ve menfaatlerinin saygın bir ortamda çözüme ulaştırılması için bir araya gelen UBSAD yönetimi "Biz kimsenin rakibi veya yandaşı değiliz. biz ekmeğimizin peşindeyiz. Kimse ile kavga etmeden birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Görüldüğü gibi UBSAD yönetiminde Türsab'ın içinde bulunan her gruptan insan var. Bu bize güç kazandırıyor. Birlik ve beraberlik içinde çözüm arayacağız. Bizimle birlikte ortak menfaatlerimiz için çalışacak herkese kapımız açıktır. Yıllardır önce ortak menfaatler diyoruz ve kişisel menfaatlerin peşinde koşanlara karşı çıkıyoruz. Nitekim UBSAD'ın oluşan yeni yönetimi Türk turizmi adına büyük bir gelişmedir ve turizmin diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak bir yapıdadır" dedi.

nebil-celebi-001.jpg

NEBİL ÇELEBİ: TÜRSAB, UÇAK BİLETİ KONULARINI UBSAD’A VERDİ

Hilal Turizm’in sahibi Nebil Çelebi “Hiçbir derneğe, kurum veya kuruluşa rakip değiliz şeklindeki açış konuşmasını şu sözlerle tamamladı.
“Kurucular kurulu olarak bu derneği mevcut kanun ve kurallara uygun bir şekilde üyelerimizin menfaatini korumak üzere, mesleğimizi ileri götürmek için gerekli kurumlarla görüşmek adına oluşturduk. Her kurumla işbirliği kurup üyelerimizin menfaati için mücadeleye vereceğiz ve buna hazırız” diyerek başladığı konuşmasına “İçimizden bir arkadaşımız Türsab ihtisas komisyonu başkanı olarak atandı. Böylece uçak bileti ve İATA ile ilgili konular UBSAD’a tevdi edilmiş oldu. Kendi ekmeğimiz, geleceğimiz ve mesleğimizin geleceği için her kurumla işbirliği yapacağız. “

erdogan-giray-ubsad.jpg

ERDOĞAN GİRAV: BİRLİTELİK İÇİN BİR KIVILCIM YAKTINIZ

Porton Turizm’in sahibi Erdoğan Girav UBSAD’daki en yaşlı üye olarak söz alarak “Artık bıçak kemiğ e dayandı. Acenteler komada, ölüm kalım noktasındayız. Havayolları bilet satan seyahat acentelerini iş ortakları olarak görmek zorundadır” diyerek toplantıya katılanlara “Bugün buraya gelip bu gücün bu birlikteliğini kıvılcımını yakan siz değerli üyeler tarihi bir adım atmış bulunuyorsunuz” dedi.

Erdoğan Girav şöyle konuştu:

“Uçak bileti satan seyahat acenteleri zor durumdadır. Bu zor durumun farkına vardığımız için farklı düşünce ve yapılarda olmamıza rağmen mesleğimiz için umutlandırıcı bir birliktelik yaparak UBSAD’ı kurduk.

TÜRSAB İLGİSİZ KALDI

Uçak bileti satan seyahat acentelerinin sorunlarına kurumsal bir yaklaşım yapılmadığı ve Türsab ilgisiz kaldığı için bugüne kadar çözülemediği gibi, çözümü daha zor bir duruma geldi.
18 yıllık Başaran Ulusoy yönetiminin son iki yılında Numan bey ve arkadaşlarının konuya kurumsal yaklaşımı sayesinde sorunlarımız yazılı hale getirilmiş ve çözüm için gayret gösterilmiştir. Onların gayretlerinin sonuçlanması için UBSAD olarak çalışmalara başlayacağız.
Hizmet bedellerinin havayollarının web sitelerinde ve seyahat acenteleri ile aynı seviyeye getirilmesi ve hizmet bedelleri artışları sorunlarımız Ankara nezdinde çözüm bekleyen konularımız olmasına rağmen UBSAD özellikle teminat artırımı, debit konuları, GSD) konularında ve THY 115 nolu tamim üzerindeki çalışmalarımızı tamamlayacağımıza inanıyoruz.
bu çalışmaların tamamlanması için bizler de elimizi taşın altına koyarak sorunlarımızın çözümü için elimizden geleni yapmak için geniş katılımlı tabanı kapsayıcı bir yönetim oluşması için büyük bir çaba sarfederek önce derneğimizi kurduk. Kurucular kurulu olarak bazı engebeli aşamalardan sonra bugün ilk olağanüstü kurulumuzu yapma heyecanı ile burada bulunmaktan kıvanç ve onur duyuyorum.
Dernek kurmak ülkemizde kolay gibi görünür. Ancak ismini kolayca bilip yöneteceğimiz bir derneğin işlevsel hale dönüşmesi, fonsiyonel olması, fedakarlık, içtenlik, samimiyet ve zor badirelerin geçirilmesini gerektirir. Bizler yaptığımız iş ve içinde bulunduğumuz durum gereği bu sorumluluğun üstlenilmesi gerektiği durumdayız.
Uçak bileti satarak geçimini sağlayan binlerce üyemizin her gün yaşadığı duyguyu herkes aynı hislerle her gün tekrarlamakla beraber bu kronik ve dinamik sorun hiçbir dönem çözüm için gerekli iradeyi sektörel olarak ta idari olarak ta göstermemiştir.

erdogan-giray-ubsad-001.jpg

ARTIK ÖLÜM KALIM AŞAMASINA GEÇİLDİ

Sorunların teknik olarak neler olduğunu burada tek tek sıralamakla değerli zamanınızı almak istemiyoruz. Zaten hepimizin her gün yaşadığı sorunlardır. Artık ölüm kalım aşamasına geçildi.
Artık bıçağını kemiğe dayandığı, denizin bittiği, karaya vurduğumuz bu dönemde sektör kişisel polemikleri, ideolojik ve sosyal ayrışmalardan beslenen kutuplaşmayı bir kenara bırakıp sorunları ilkeli ve içsel aidiyet duyguları samimim yaklaşım ortaya koymalıdır. Bizler bu vaktin çoktan geldiği görüşünde birleşip burada bir araya gelen duyarlı meslektaşlar olarak sorunların çözümü konusunda elimizden geleni n fazlasını koyma gayretini kolektif anlayış içinde göstermeliyiz.

UBSAD, ÜYELERİNİN EKMEK KAVGASININ BEKÇİSİDİR

UBSAD hiçbir derneğe, hiçbir kurum ya da kuruluşa ne alternatif, ne de rakiptir. Bu dernek üyelerinin ekmek kavgasının bekçisidir. Kavgamız her alanda her kurum ya da kişi ile üyelerimizin menfaatlerinin korunması amaçlı olur. Birliğimizin ve bakanlığımızın, kanun ve yönetmeliklerinin sınırları dahilinde meslek etiği ve ahlakı çerçevesinde mücadelemizi hukuki olarak yapacağımızın bilinmesini isteriz.

ACENTELERİ İŞ ORTAKLARI OLARAK GÖRMELİLER

Birlikte yaratacağımız güç ve sinerji ve enerji doğru kullanıldığı efektif hale getirilip etkili organize ve kurumsal halde yönetildiğinde bu güçten havayolları korkmamalıdır. Lakin bu etkin ve dinamik güçten onlarda menfaat elde edebilmeliler? Bizi rakip olarak değil, partneri, bayisi ve iş ortakları olarak görmeliler. Bunu sağlayacağız. Bu sağlanmalıdır.
İşte o zaman kazançlar karşılıklı olarak daha da artacak ve bu ortaklık sonucu yeniden herkes hakettiği saygın yere yeniden konumlanacaktır.

KOMAYA GİRİLEN DÖNEMDE GEÇİCİ SERUMLAR FAYDA ETMİYOR

Başta THY olmak üzere bütün havayolu şirketleri ile iş ortağı olduğumuz fikri ve eyleminin samimi olarak benimsenmesi ortamı için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir araya getireceğimiz binlerce acentenin gücüyle bunun kabul görmesini sağlayacağız.
Geçici serumların artık fayda etmediği, komaya girilen bu dönemi herkes iyi okumalı ve kararını bu bağlamda vermelidir.

TARİHİ BİR ADIM ATIYORSUNUZ

Değerli meslektaşlarımız,
UBSAD bütün yerleşik kurum, kuruluş ve kurumsallara olması gereken saygıyı gösterir. Kendisine ve her bir üyesine bu saygıyı hak ettirir ve bundan zerre kadar geri adım atmaz. Kazan kazan formülü üzerine inşa edilecek bu ticari ilişkinin temel ahlak ve etik yapısının sağlamlığının olmazsa olmaz bir kırmızı çizgimiz olduğunun altını da çizmek isteriz.
Bugün buraya gelip bu gücün bu birlikteliğini kıvılcımını yakan siz değerli üyeler tarihi bir adım atmış bulunuyorsunuz.”

ubsad-genel-kurul.JPG

NUMAN OLCAR: ELEŞTİRİLERDEN DERS ÇIKARDIK

UBSAD Başkanı Olcar, ana çatı örgütleri TÜRSAB olarak meslektaşlarıyla tam bir uyum icinde Havayolu Biletleme ve IATA konularında sektörel sorunları gidermeye çalışacaklarını söyledi.
Başka ülkelerden iş yapma konusunda örnekler veren Numan Olcar, “Türkler birisi bir iş yapıyorsa neden yapıyor diye eleştirir. Hatta yapmamaya zorlar. Bense tam aksine, hep yapmak ve işin içinde olmayı tercih ederim. Görev tevdi edilirse kenara çekilmem” diyerek şöyle konuştu.
“Uçak bileti 10 bin acentenin 6 binini ilgilendiriyor. 2010 yılına kadar bir şeyler yapıldı. Müdahale edilmedi. Ancak birçok eleştiri yapıldı. Biz bu eleştirileri ders olarak aldık. Bu nedenle herkese teşekkür ederiz. Şimdi elimizde ciddi anlamda reçete var. Bizim işimiz siyaset değildir. Şimdi bir whatsapp grubu kurarak üyelerin görüşlerini alacağız. Şimdiden söylüyorum. Herkesin doğum gününü, başarılarını şimdiden kutlarım. Ancak sosyal ortamda bunları paylaşmayın. Bizim sadece görüşe ve bilgiye ihtiyacımız var. Yanlış bilgi hepimize zarar verir. Bildiğiniz gibi UBSAD kimseye rakip değildir ve herkes ekmeğinin peşindedir. UBSAD’ın tüm üyeleri TÜRSAB’ın ihtisas komitesinin değerli üyeleridir. UBSAD, TÜRSAB çatısı altında tüm sorunlara çözüm üretecek önemli bir birlikteliktir.”

TÜRSAB'TA BULUŞMA

Olcar, şöyle devam etti:
''Yapılmakta olan ve bundan sonra da yapilacak çalışmalar tamamen işin siyasetinden uzak, tamamen teknik ve sektör ağırlıklı olarak devam edeceği kuskusuzdur. Bu sebeple birkez daha tüm meslektaşlarımı sektörel birlikteliğe ve meslegimizi geleceğe hazırlamaya davet ediyorum. Ayrica "TURSAB Havayolu Biletleme Ihtisas Başkanlığı" olarak ilk genişletilmiş toplantımız 10 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 13:30 da TURSAB Genel Merkez Binamız Konferans salonunda yapılacaktır. Konuyla ilgili duyuru ayrıca Birliğimiz mecralarından yapılacaktır.''

ubsad-genel-kurul-002.jpg

ubsad-genel-kurul-001.jpgBAKLAVALI , YUMURTALI ŞENLİKLİ KONGRE
UBSAD'ın Harbiye Crown Plaza Hotel'de yapılan genel kurulu Nizipten gelen Özyurt Turizm'in sahibi Mustafa Özyurt'un getirdiği üzerinde fıstıklarla UBSAD yazılı baklava ile şenlendi. Mustafa Özyurt, "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım' dedim diyerek üyelere bir tepsi baklavayı ikram etti.

ubsad-genel-kurul-davut-gunaydin.jpgKongre bitiminde ise Trakya'da tavuk çitliği kuran Tigris Turizm'in sahibi Davut Günaydın'ın üyelere "Bunlar gezen tavuğun ürünleri" diyerek kolu koli yumurta armağan etmesi ise toplantıyı neşeye boğdu.

ubsad-divan.jpg

ubsad-genel-kurul-001.JPGUBSAD yönetimi şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL

Numan Olcar Olcar Tur, Uğur Hacıalioğlu Ardasa Turizm, Zeliha Sözüşen Turşen Tur, Celal Usta Barşan Tur, Selma Yılmaz Glory Tur, Gökmen Öz At Avrupa, Engin Şahin Akahan Travel, Çağrı Bozok Diverso Tur, Elif Canaslan Didyma Tur

 

YÖNETİM KURULU YEDEK

Metin Pişirici Apt Tur, Bülent Özbey Obi Tur, Mehmet Hataylı Folk Tur, Salih Çolak İlk Tur, Bilgin Kalkavan Pronto Tur, Erim Kefeli Kefeli Tur, Aylin Özsavaş Fuego Tur, Mustafa Özyurt Özyurt Turizm, Figen Akan Zeugma Tur

 

DENETİM KURULU ASİL

Sedat Mavili Özgün Turizm, Şermin Akdoğan Travel Servis, Murat Kargılı Kargılı Tur

 

DENETİM KURULU YEDEK

Burçin Yurdakul Soon Tur, Bora Çakar Yaycı Tur, Hamdi Ceylan Gacela Tur

 

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

Erdoğan Girav Porkon Turizm, Aziz Ciga Karacı Tur, Nebil Çelebi Hilal Tur, Davut Günaydın Tigris Travel Nasih Demir Ocasion Tur, Hilmi Karaduman Hüda Tur, Savaş Çaylı Alltime, Halil Erol Hayat Tur

ubsad-genel-kurul-003.jpg
ubsad-genel-kurul-004.JPG
ubsad-genel-kurul-005.JPG
ubsad-genel-kurul-006.JPG
ubsad-genel-kurul-007.JPG
ubsad-genel-kurul-008.JPG
ubsad-genel-kurul-009.JPG
ubsad-genel-kurul-011.JPG
ubsad-genel-kurul-012.JPG

 

Bu haber toplam 8342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.