• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TÜRYİD: Gastronomi turizmi artacak

TÜRYİD: Gastronomi turizmi artacak
Barış Tansever’in Başkanlık yaptığı , Hüsnü M. Özyeğin’in Onursal Üye olarak katıldığı TURYİD Yüksek İstişare Kurulu toplantısı Sunset Restaurant’ta yapıldı.

İSTANBUL- TURYİD Başkanı Kaya Demirer, 2015 yılında Gastronomi Turizimin öneminin artacağını ve önümüzdeki yıllarda “herşey dahil” paketinden Türkiye turizminin uzaklaşacağına inandığını söyledi.

Barış Tansever’in Başkanlık yaptığı , Hüsnü M. Özyeğin’in Onursal Üye olarak katıldığı TURYİD Yüksek İstişare Kurulu toplantısı 10 Mart 2015 tarihinde Sunset Restaurant’ta yapıldı.
TURYİD Başkanı Kaya Demirer; Derneğin vizyonu ve Turizmde Gastronominin önemini kurul üyeleri ile paylaşırken Başkan yardımcısı Aslı Pasinli de 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgi aktarımında bulunmuştur.

turyid2.jpg

KAYA DEMIRER: TURIST BAŞı GELIR 1.500 USD OLACAK

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, 2015 yılında Gastronomi Turizimin öneminin artacağını ve önümüzdeki yıllarda “herşey dahil” paketinden Türkiye turizminin uzaklaşacağına inandığını belirtti. Demirer mesajlarında 2023 yılında Türkiye’nin hedefi olan 50 Milyon turist 50 Milyar Usd hedefini gastronomi turiziminin öne çıkmasıyla çok daha üste çıkabileceğinin turist başı gelirin 1.500 Usd seviyelerine ulaşabileceğinin altını çizdi. Bu yolda başarıya ulaşmanın turizmin 12 aya yayılmasıyla mümkün olabileceği ve bu konuda TURYİD olarak çalışmalarını yürüttüklerini iletti.

BARıŞ TANSEVER: HEDEFLERIN DAHA ÇOK GERISINDEYIZ
TURYİD YİK Başkanı Barış Tansever Türkiye olarak yiyecek içecek sektöründe ulaşılabilecek hedeflerin daha çok gerisinde olduğunu çarpıcı örnekler ile vurguladı. Konuşmasında kişibaşı GSHM’dan sektöre düşen payın Türkiye’de %2.5 olduğu bunun Avrupa ortalamasında %5 civarında olduğunu iletti. Bunun yanısıra yurtdışında halka açık restoranlar zincirlerinden de örnek veren Tansever, bugün Türkiye’nin gururu olan NewYork Borsasında da işlem gören Turkcell’in piyasa değerinin (12.8Milyar Usd) Amerika’da zincir restoran olan Chipotle’ye ulaşamamasının dikkat çekici olduğunu ve sektörün önündeki yatırım ve büyüme potansiyelinin ne kadar geniş olduğunu vurguladı.

ASLı PASINLI: TURYİD ETKINLIKLER YAPACAK
TURYİD Başkan Yardımcısı Aslı Pasinli TURYİD’in misyonları çerçevesinde sektörü dinamik ve algısını önde tutmak amacıyla, 2015 yılında hayata geçecek olan Restoran Haftası, Yeşil Nesil restorancılık ve Gastronomi Zirvesi hakkında bilgi verdi.

KATILIMCILAR ÖNERİLERİNİ BİLDİRDİLER
Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden ; Mehmet Aksel (Mutfak Sanatları Akademisi Kurucusu), Önder Arsan (Unilever Food Solutions Genel Müdürü), Soner Canko (Bankalararası Kredi Kartı Merkezi CEO’su), Prof. Dr. Esra Ekmekçi (Dream Design Factory Kurucu Ortak), Sibel Kutman (Doluca Yönetim Kurulu Üyesi), Kubilay Özerkan (Metro Genel Müdür / Yönetim Kurulu Başkanı), Ali Saydam (Bersay İletişim Danışmanı), Defne Ertan Tüysüzoğlu (Le Cordon Blue Türkiye Direktörü), Gökhan Öğüt (Vodafone CEO’su) toplantıda yer almış ve sektör ile alakalı düşüncelerini dile getirdiler

turyid-yonetim.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.