• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türsab'tan THY'na karşı kampanya

Türsab'tan THY'na karşı kampanya
TÜRSAB Başkanı THY’ne baskı yapmak ve kampanya başlatmak için bilet satan seyahat acentelerinden “mektup yazmalarını” istediği belirtildi.

İSTANBUL- TÜRSAB BYK üyeleri ve bazı bilet satan IATA acentelerinin katılımıyla Lüti Kırdar’da yaptığı toplantıda TÜRSAB Başkanı, THY’ne baskı yapmak ve kampanya başlatmak için bilet satan seyahat acentelerinden “mektup yazmalarını” istediği belirtildi.
Seyahat acentelerinin aleyhine olan uygulamaların THY tarafından sonlandırılması için acenteerin desteğini isteyen Türsab Başkanı imza kampanyasının etkili olacağını belirterek toplantıya katılan ve katılmayan tüm acentelerin konu hakkındaki görüşlerini Türsab'a yazmalarını istedi.
Türsab üyesi deneyimli acentelerden Selma Yılmaz, bazı acentelerin büyük bir gayretle Türsab başkanına soru sorulmasını engellemek için büyük çaba gösterdiklerini belirterek “20 yılda bir iki kez yapılan aile toplantısında sormayıp nerede soracağız“ diye engelleyenleri eleştirdi.

online-bilet1.jpg

IATA uygulamaları konusunda en deneyimli acente yöneticilerinden Selma Yılmaz TÜRSAB’ın Lütfi Kırdar’da yaptığı toplantı içeriğini turizmcilerin güçlü platform Tursapnet’te paylaştı.

Selma Yılmaz’ın Türsap’net’te yer alan “Değerli Meslektaslarım” başlığıyla yer alan aydınlatıcı yazısı şöyle:

selma.jpg

THY İLE SORUNLARIN ÇÖZÜM TOPLANTISI SANMIŞTIM

Lutfi Kirdar’daki TURSAB Toplantısı'nın amacını THY ile çözümsüzleşen sorunlar karşısında üyelerin genel görüşünü almak ve çözüm için ne yapılabileceğini sektörel olarak kararlaştırabilmek olarak algıladım.

TÜRSAB BAŞKANI: HER YAPILANIN SORUMLUSU BENİM
Toplantının açılışı yapan Türsab Başkanı ;
“Ben bu camiaya kavga yapmak icin seçilmedim, Arkadaşlarımın yaptığı her hareketin sorumlusu benim. Bir haftalık ödeme ile yaklaşık iki senedir mücadele eden biziz” dedi. Yönetimin hukuksal işlemlerde gec kaldığını söyleyen bir meslektaşımıza “Ben Türsab yonetiminin geç kaldığı kararında değilim'' dedi.

TÜRSAB, IATA KOMİTESİ VE THY ARASINDA ANLAŞMAZLIK VAR
Anladığım kadarıyla Türsab Yönetim Kurulu ve IATA Komitesi ile THY Yönetimi arasında iletişimsizlik ve anlaşmazlık var. Gerçekten hangi konularda anlaşılamadığını pek anlayamadım.

Ama bize söylenen şöyle;

a- Corparate Kart'ın YKB ile anlaşmaya varılarak müşterilerimize dağıtılması ve şirketlere kullanım zorunluluğu getirilmesi,

b- Pek cok websitesi ve internet portaline Seyahat Acente Belgesi aranmadan THY rezervasyon ve biletleme hattının bağlanması, bu konu 1618 sayılı kanunu doğrudan çiğnemek olduğu icin Bakanlığa da bildirilmiş,

c- Gençlik indirimin Seyahat Acentelere yaptırılmaması

d- Bir haftalık ödemenin uygulamaya alınmaması gibi konularımız THY yönetimine bildirilmiş, ama THY yönetimi Seyahat Acentelerinin aleyhine olan bu maddeleri uygulamakta ısrarlıymıs

onlinebilet3.jpg

THY’NA KARŞI MEKTUP İSTEDİ

Seyahat acentelerinin aleyhine olan bu uygulamalarin THY tarafından sonlandırılması içinde Türsab baskanı bir imza kampanyasının etkili olacağını belirtti. Toplantıya katılan ve katılmayan tüm acentelerin konu hakkındaki görüşlerini Türsab'a yazmalarını istedi.

onlinebilet77.jpg

TÜRSAB IATA KOMİTESİ İLE THY GÖRÜŞMELERİ AÇIKLANMALI

Bende IATA Komitesinin THY'dan sektörel olarak istediklerini yazılı olarak istediğini ve gerekirse bu yazılı istemlerin yayınlanması gerektiğini soyledim.
“THY-TÜRSAB görüşmelerinin yazılı yapıldığını ve toplantı tutanağı tutuldugunu zannediyorum. Eğer bu toplantı tutanakları yayınlanırsa THY'nın seyahat acenteleri aleyhine olan uygulamalarda neden israrcı olduğunu daha iyi anlayabileceğiz. Ayrıca IATA Komitesinin çalışmaları hakkında ayrıntılı fikir sahibi olacağız* dedim.

BASINA NE SÖYLEYECEĞİMİ BİLİRİM
Konu çözümsüzleşirse basına açıklama yapacak mısınız?” diye soruma ise Türsab Başkanı “Ben basına ne söyleyeceğimi bilirim'' diyerek cevap verdi.
Toplantıda ayrca Pegasus Hava Yolları’na Türsab olarak bir ay kadar önce dava açıldığı belirtildi.

TOPLANTIYA KATILAN ACENTELERE CEVAP VERİLMEDİ
Toplantının başında Uğur Hacialioğlu toplantıya geçmeden Türsab ve IATA Komitesinin çözüm önerilerini net olarak belirtmelerini istemesine rağmen bu isteği dikkate alınmadı!
Bir meslektasımız da hizmet bedeli tesbitinin yıllık ve Türsab tarafindan yapılmasının zorunlu olduğunu söylemesine rağmen o konuda gündem konularının fazlalığından görüşülemedi.
Bazı meslekdaslarımız da toplantının konusunun farkinda olmadıkları için meslektaşlar arası ilkeler yönetmelik maddemizin çalıştırılmasi ile çözümlenecek sorunları anlattılar.

BAZI ACENTELERİN GEREKSİZ ENGELLEMELERİ
Yine bazı eski meslektaslarımız Türsab başkanına en ufak eleştiri yapilmasına ve en önemsiz soruların dahi sorulmasına tahammül edemediklerini gereksiz bir çaba ile gösterdiler.
Meslek örgütümüzun yirmi yılda düzenlediği bu tarz toplantılarin sayısı o kadar az ki..... Böyle bir toplantı olanağı bulduğumuzda da soru dahi sormayalım mı?
Toplantıyı benim anladigim kadarıyla özetledim.

Saygılarımla
Selma Yılmaz


ucuz-bilet3.jpg

LUTFI KIRDAR TURSAB TOPLANTISI HAKKINDA TURSAPNET'İN AÇIKLAMASI İSE ŞÖYLE:

Saygıdeğer Meslektaşlarımız,

17.06.2015 tarihinde gerçekleşen uçak bileti satan meslektaşlarımızın sorunları ve havayollarının meslek üyelerinin gelirlerini kaybetmesine yönelik olarak uyguladığı politikaların tartışılması ve sorunların çözümlerine yönelik olarak meslek üyelerinin görüş ve önerileri toplantısına bir çok meslektaşımız katılım sağlamıştır.
Toplantıya katılan tüm meslektaşlarımıza gösterdikleri duyarlılık ve sorumluluk için teşekkür ederiz.
Toplantı sonunda Başkan’ın üyelerden konu hakkında yaşanan sorun ve sıkıntılar için kendilerine yazı yazılması ve bu yazıların muhataplara ve bakanlığımız yetkililerine giderek konuyu gündeme getirme meselesi tarafımızca anlaşılır bulunmamaktadır.

ÜYELER YÖNETMELİĞİ İYİ OKUMALIDIR
Konuların çözümü için birlik üyelerinden talep mektubu isteyenlere tavsiyemiz Meslek Örgütümüzün web sayfasında yayınlandığı üzere SEYAHAT ACENTALARI VE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ KANUNU ile SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ YÖNETMELİĞİ’ni bir kez daha okumalarıdır.
Gerek kanun, gerekse yönetmelik ile belirlendiği üzere Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine verilen görev tanımı net olarak tanımlanmışken, yine yeniden meslek örgütü üyelerinden konular hakkında talep mektubu isteyenlere söyleyebileceğimiz ise, 2013 yılında yapılan genel kurul’ da tarafınıza meslek örgütü üyeleri tarafından verilen görevlerinizi yerine getirmenizdir.

2013 Genel Kurulunda verilmiş olan yetki ve sorumluluk yönetiminizde devam ediyor iken üyelerden destek mektubu beklemenizi sektör olarak hayretle karşılamaktayız.
Tarafımızda Türk Hava Yolları ile yaşadığımız sorununun dün toplantıda işlenen konulardan hariç bir mesele olduğu şüphesi doğurmaktadır.

Asıl sorun ne Corparate Program ne Affilate Program ne de UATP kart sorunu olmadığı ve istenen mektupların Türk Hava Yolları ile yaşanan başka bir sorunun halli için üyelerden talep edilip edilmediğini çok yakında tüm sektör üyeleri net olarak öğrenecektir.

ucuz-bilet1.jpg

ÜYELERİN TURSAPNET YAZILARI BAŞKANLIK ODASINDA DOSYALANMIŞ

Üyelerden yazı bekleyen Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine tavsiyesimiz, TURSAPNET platformunda yazı yazan meslektaşlarımızın daha sonra aleyhlerinde kullanılmak üzere Başkanın makamında masasının arkasındaki dolapta arşivlenen yazıların toparlanarak ilgili kurum ve muhataplara götürülmesi çok daha etkili olacaktır kanaatindeyiz.

( Arşivlenen Yazılar; Başkan’ın 2013 yılında platformumuza yönelik olarak cevap hakkını başka platformda kullandığı açıklaması sebebi ile ifade edilmiştir. O yazıda Başkan çok net olarak tüm üyeler ile yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtları dahil olmak üzere, platformumuzda yazı yazanlar ile ilgili olarak elimde her şeyin belgesi mevcut yeri ve zamanı geldiğinde herkes hakkında söyleyecek şeylerim var demiştir. )

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.